UAS Pouw Zwolle nu schadehersteller met speciale aluminium-werkplek

Ons autoschadeherstelbedrijf UAS Pouw Zwolle is vanaf nu uitgerust met een nieuwe werkplek voor aluminium en zogenaamde ‘multi-materialen’. Met deze plek kunnen wij de schade aan de meest high tech modellen herstellen. Met speciaal gereedschap, innovatieve lastechnieken en het vakmanschap van onze Pouw-medewerkers is UAS Pouw Zwolle er helemaal klaar voor om de meest premium modellen in ere te herstellen. 

De moderne auto’s van deze tijd zitten bomvol met complexe elektronica, hightech componenten en verschillende staal- en kunststofsoorten. Met name de premium modellen, zoals auto’s uit de Volkswagen Groep, zijn vervaardigd uit aluminium, diverse soorten staal en bijvoorbeeld carbon. Met een compleet nieuwe werkplek is het voor UAS Pouw Zwolle nu mogelijk om deze auto’s 100% te herstellen.

Futuristische werkplaats

In onze werkplaats aan de Lippestraat is de voorbije tijd een speciale werkplek opgezet. Deze zogenaamde aluminium- en mixbouwwerkplek is direct herkenbaar aan de afzuigapparatuur in combinatie met grote schermen en gordijnen die het veilig en stofvrij werken mogelijk maken. De lasapparatuur voor aluminium, het unieke afzuigsysteem voor aluminium en staal en de speciale gereedschappen geven de werkplek een futuristisch en bijna klinisch aanzien. 

Doorontwikkelde fabrieksnormen

‘Maar dat is nog niet alles’, verduidelijkt vestigingsmanager Jasper Pannekoek, ‘Zonder goed getrainde technici is deze investering zinloos. Daarom zijn twee van onze schadeherstellers uitgebreid op training geweest in de Audi-fabriek in Ingolstadt. Daar hebben zij geleerd hoe men aluminium carrosseriedelen kan lassen, bewerken en monteren. Bovendien weten zij nu ook alles van de nieuwste carbon-technologie. Hiermee zijn ze in staat  de voertuigen volgens de strenge normen van de Volkswagen Groep te herstellen. Binnen het MerkZeker netwerk waren al drie bedrijven gecertificeerd voor aluminium reparatie, maar dit is de doorontwikkelde versie. Hiermee zijn we ook schades aan de topmodellen van Audi en Volkswagen de baas.’

Borging door label MerkZeker

UAS Pouw Schadeherstel werkt onder de paraplu van MerkZeker Schadeherstel, het label van gecertificeerde schadeherstellers van Volkswagen, Audi, SEAT en ŠKODA in Nederland. Jan Willem Waanders, Formule Manager Schade bij importeur Pon’s Automobielhandel, licht dat toe: ‘Het doel is om van de 49 gecertificeerde MerkZeker Schadeherstelbedrijven een tien- tot vijftiental bedrijven erkend te krijgen voor High End schadeherstel aan premium en elektrisch ontwikkelde voertuigen. Veilig en kwalitatief goed herstel is hiermee geborgd bij MerkZeker Schadeherstel via dealers van de Volkswagen Groep-merken.’