veel gestelde vragen ID3

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over elektrisch rijden? Grote kans dat je het antwoord hier vindt. Kan je het goede antwoord niet vinden? Stel dan gerust je vraag via onze chat of door contact met ons op te nemen. Uiteraard ben je altijd van harte welkom in een van onze showrooms voor een complete uitleg of een proefrit met een elektrische auto. 

Welke voordelen heeft elektrisch rijden?

Elektrisch rijden heeft verschillende pluspunten. Zo is een elektrisch voertuig (EV) beter voor het milieu, omdat hij geen CO2 en stikstof uitstoot tijdens het rijden. Hij is ook goed voor je portemonnee. Zo kun je genieten van verschillende fiscale voordelen, heb je te maken met minder kosten voor het onderhouden van je auto en betaal je minder voor je ‘brandstof’, want er hoeft geen benzine of diesel getankt te worden.  

Is elektrisch rijden duurder dan rijden in een brandstofauto?  

Nee, elektrisch rijden is juist goedkoper. De prijs van een elektrische ligt inderdaad (nog) wat hoger, maar je profiteert van veel belangrijke voordelen. Zo heb je geen BPM, een lage bijtelling, minder kosten voor onderhoud en lagere kosten per kilometer.  

Meer over belastingvoordelen

Waarom zijn elektrische auto's duurder dan brandstofauto's?

Het klopt dat onze elektrische auto’s op dit moment nog iets duurder zijn. Dat komt omdat de ontwikkelkosten en productietechnieken van elektrische auto’s nog volop in ontwikkeling zijn, waardoor de kosten hoger zijn. Maar dat duurt waarschijnlijk niet lang meer. De technieken verbeteren en ons elektrische aanbod zal uitbreiden en beter betaalbaar worden.  

Hoe rijdt een elektrische auto?

Kom het maar eens ervaren! Een elektrische auto rijdt behoorlijk anders dan een reguliere auto. Je hebt altijd de beschikking over een automaat en je accelereert supersnel en traploos. Ook het feit dat ‘ie geen geluid maakt is even wennen, maar erg rustgevend. Kom het vooral eens ervaren in een van onze modellen.  

Hoe groen is elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is een stuk beter voor het milieu dan rijden met een conventionele verbrandingsmotor. Dat komt omdat een EV geen stikstof en CO2 uitstoot. Bovendien worden veel onderdelen van een elektrische auto gerecycled. Meer weten over groen rijden?  Zo wordt de nieuwe ID.3 volledig CO2 neutraal geproduceerd in een speciaal daarvoor ontworpen fabriek. Wil je meer weten over hoe groen elektrisch rijden in de praktijk is? We vertellen het je graag.

Hoe wordt een elektrische auto aangedreven?

Een elektrische auto (EV) heeft de beschikking over een elektromotor, een omvormer en een lader. De omvormer zorgt ervoor dat de wisselstroom wordt omgezet in gelijkstroom. Hierdoor kan een auto met laadpalen worden opgeladen. 

Hoe veilig is een elektrische auto?

Elektrische auto’s zijn net zo veilig als reguliere brandstofauto’s. Ze zijn veelal voorzien van de allerbeste systemen op het gebied van veiligheid. En mocht je onverhoopt toch een ongeluk krijgen, dan wordt de stroomspanning op het voertuig gedeactiveerd. De accu is afgedekt door een extra veilige en sterke behuizing.  

Kan ik een elektrische schok krijgen?

Wanneer je een ongeluk krijgt met een elektrische auto dan wordt het elektrische hoogspanningssysteem uit zichzelf uitgeschakeld. Alle onderdelen van een elektrische auto zijn bovendien gescheiden van de carrosserie. De kans dat je een elektrische schok krijgt is hierdoor nihil.