mijnleaseauto

Mijn leaseauto

Alles over jouw leaseauto bij XLLease

Je kunt hier een onderhoudsafspraak maken, naar de BerijdersApp gaan, schade- en diefstal melden en lezen hoe je omgaat met een bekeuring en de brandstofadministratie. Ook declaraties maken en alle informatie over het einde van je leasecontract vind je hier. Uiteraard is het ook mogelijk om dit direct via de XLLease website te regelen.

Het onderhoud en de banden van mijn leaseauto

Alle reparaties en onderhoudswerkzaamheden aan jouw leaseauto moeten worden uitgevoerd volgens het instructie- en onderhoudsboekje. Zo blijft je auto in optimale conditie. Je plant een onderhoudsbeurt eenvoudig via onze handige online werkplaatsplanner. Om er voor te zorgen dat de factuur van de werkzaamheden naar XLLease wordt gestuurd, moet je voor het onderhoud aangeven dat jouw auto een leaseauto van VWPFS betreft.  

Banden
De juiste autobanden dragen bij aan je veiligheid, maar ook aan het rijcomfort én zijn goed voor het  brandstofverbruik. Maar hoe zit het ook al weer met de zomer- en winterbanden op jouw leaseauto en wanneer zijn winterbanden eigenlijk verplicht in het buitenland? Dat lees je hier.  

De BerijdersApp van VWPFS

Lease je zakelijk bij XLLease, dan kies je voor zekerheid én gemak. Met de BerijdersApp van VWPFS heb je alle informatie over jouw leaseauto binnen handbereik. Op het overzichtelijke dashboard zie je in één oogopslag de belangrijke data, zoals de kilometerstand van je leaseauto, het verbruik en eventuele schades of bekeuringen. Ben je benieuwd naar het verbruik of de uitstoot van je leaseauto? De handige app toont de gemiddeldes, gemeten over het afgelopen jaar. En mocht je auto onverhoopt schade hebben opgelopen, dan kun je er via de app eenvoudig een melding van maken.

Schade & diefstal

Schade of zelfs diefstal bij jouw leaseauto is ontzettend vervelend. Helaas kan dit natuurlijk gebeuren. Zowel eenzijdige schade als schade waarbij een tegenpartij betrokken is moet zo snel mogelijk aan ons gemeld worden. 

Schade
Natuurlijk hoop je dat jouw leaseauto schadevrij en van diefstal bespaard blijft, maar helaas kan dit gebeuren. Meld snel je schadegeval bij ons en wij zorgen ervoor dat je weer snel de weg op kunt. 

Diefstal
Wanneer je te maken hebt met diefstal of vermissing, doe dan eerst aangifte bij de plaatselijke politie. Vervolgens vragen wij je om contact op te nemen met de BerijdersDesk van XLLease via 055—303 45 00

Bekeuring met je leaseauto

Heb je een boete ontvangen? Dat is natuurlijk erg vervelend! Als berijder van een leaseauto van XLLease ben je zelf verantwoordelijk voor de verkeersovertredingen die je maakt. Hij is voor eigen rekening en moet op tijd worden betaald. De bekeuring sturen wij aan je door via post of via een e-mail. In de e-mail is een link opgenomen naar de beschikking die je met iDeal kunt betalen.  

Heb je een factuur ontvangen met een bekeuring? Dan is deze bekeuring al door ons betaald. Via de onderstaande button is het mogelijk de bekeuring te downloaden in een PDF-bestand. Je logt in met je kenteken en beschikkingsnummer en vervolgens kun je de bekeuring opslaan of uitprinten.

Brandstof

Wanneer de brandstof is opgenomen in je leasecontract, dan ontvang je een brandstofpas van Multi Tank Card of Travelcard. Bij verlies van deze kaart verzoeken wij je dit zo snel mogelijk te melden. Dit kan op deze pagina. Ook het aanvragen van een nieuwe pincode kan hier.

Nieuwe pincode of brandstofpas aanvragen
Via de onderstaande buttons kun je een nieuwe brandstofpas of nieuwe pincode aanvragen. Na je aanvraag sturen wij de pas of pincode zo snel mogelijk toe.

Heb je getankt zonder je brandstofpas te gebruiken? Dan kun je jouw brandstof declareren. Klik op de onderstaande button en lees meer over het declareren van je brandstof.

Aanvragen & declaraties

Als berijder en als wagenparkbeheerder heb je diverse documenten nodig om zaken te regelen omtrent een leaseauto of wagenpark. Deze persoonlijke documenten en services vind je hieronder, op de website van XLLease.

Einde leasecontract bij XLLease

Het einde van je leasecontract komt in zicht en u je moet jouw leaseauto inleveren. Waaraan moet je denken voordat je de auto inlevert? Aan het einde van jouw leaseperiode kun je je auto makkelijk laten inspecteren en innemen door onze inname partner Macadam. Macadam is een onafhankelijk bedrijf dat gespecialiseerd is in het innemen en inspecteren van leaseauto’s. Hoe dat wat werkt? Dat zie je in het filmpje hiernaast.