201908-Volkswagen-Crafter-04.jpg

Volkswagen Crafter

Je hebt vooruitgaan. En je hebt vooruitgang.

Volkswagen Crafter

Hoe bouw je een bedrijfswagen waarmee je verder komt? Volkswagen Bedrijfswagens vroeg het aan echte vakmensen. Van elektriciens tot timmermannen en van koeriers tot winkeliers. Samen met hen creëerden we de Volkswagen Crafter. Een doordachte bedrijfswagen die elke werkdag een stuk lichter maakt. Verschil moet er zijn.

Uitstekende belaadbaarheid en ladingsbeveiliging

201908-Volkswagen-Crafter-07.jpg

Zo flexibel als je nodig hebt

Waarvoor wil jij de nieuwe Crafter Bestelwagen inzetten? Hoe veelzijdig de taken ook zijn die je met deze krachtpatser gaat oppakken, hij kan het aan met (de keuze uit) twee verschillende wielbases, drie lengtes en drie dakhoogtes. Een Volkswagen Crafter kopen biedt je zodoende elke dag maximale flexibiliteit.

201908-Volkswagen-Crafter-19.jpg

Absoluut ruim

De nieuwe Crafter is gemaakt voor grote daden: Met een laadvolume van ca. 9,9 m³ tot maar liefst 18,4 m³ biedt hij ruimte aan vier tot zes Europallets. Dankzij de openingsbreedte van 1.311 mm bij de schuifdeur, zijn laadhoogte van maximaal 2.196 mm en zijn lage laadvloer kunnen grote ladingen gemakkelijk worden ingeladen.

201908-Volkswagen-Crafter-06.jpg

Neemt alles mee

De nieuwe Crafter Bestelwagen is de enige bus in zijn klasse met standaard voorgeboorde gaten voor solide inbouw van opbergsystemen.

201908-Volkswagen-Crafter-21.jpg

Vast en zeker onderweg

Vakmensen kopen een Crafter omdat je er werkelijk alles veilig mee kunt vervoeren. Elke vracht staat of ligt eenvoudig muurvast met 14 in de vloer verzinkbare bevestigingsogen, een groot aantal bevestigingsrails en de handige verschuifbare dakdrager in de laadruimte.

201908-Volkswagen-Crafter-16.jpg

Makkelijk in en uitladen

De drempel loopt over de gehele breedte van de achterzijde en maakt het in- en uitladen gemakkelijker.

201908-Volkswagen-Crafter-08.jpg

Perfect zicht met veilige verlichting

Je rijdt altijd veilig door een optimale verlichting van je rijbaan. Daarvoor zorgen de optioneel leverbare led-koplampen voor goede dagrijverlichting, dimlicht en grootlicht. 

Voor nog beter zicht is er het Licht -en zichtpakket. Het pakket bestaat uit een lichtsensor die automatisch de rijverlichting inschakelt, een grootlichtassistent die automatisch dimt en een regensensor die de ruitenwissers activeert.

201908-Volkswagen-Crafter-20.jpg

Klaar voor alles

De ideale basis voor op- en ombouw, zodat de Crafter ook voor jouw specifieke toepassing geschikt te maken is. Af-fabriek is de nieuwe Crafter optioneel te leveren met diverse opties ter voorbereiding van op- of ombouw achteraf, bijvoorbeeld laadklepvoorbereiding, voorbereiding voor zwaailichten of een tweede accu en dynamo voor additionele stroomverbruikers.

Meedenken en voorkomen

201908-Volkswagen-Crafter-12.jpg

Gemakkelijk inparkeren

Dankzij sensor- en cameraondersteunde hulpsystemen parkeer je de nieuwe Crafter heel eenvoudig goed in. Wil je het sturen geheel uit handen geven dan is dit ook mogelijk. Enkele optionele systemen, zoals de aanhangwagenmanoeuvreerhulp of de parkeerassistent4, nemen het inparkeren gericht van je over. De bestuurder moet alleen de achteruitversnelling inschakelen en koppeling, gaspedaal en rempedaal bedienen.

201908-Volkswagen-Crafter-10.jpg

Trailer Assist maakt inparkeren van aanhangwagens een eitje

De tegen meerprijs leverbare aanhangwagenmanoeuvreerhulp “Trailer Assist” manoeuvreert automatisch en nauwkeurig jouw Crafter met aanhangwagen op lastige parkeerplekken. Ook vergemakkelijkt het systeem het nauwkeurig achteruitrijden bij het aansturen van laadplateaus en andere doelen. De bestuurder hoeft alleen de achteruitversnelling in te schakelen, de knop voor de parkeerassistent in te drukken en met behulp van de spiegelschakelaar de richting aan te geven, die de aanhangwagen moet inslaan.

201908-Volkswagen-Crafter-17.jpg

De concurrentie ver vooruit

Met meer dan 15 innovatieve assistentiesystemen heb je in de nieuwe Crafter zeer betrouwbare "copiloten" aan boord. Kritieke situaties worden in een vroeg stadium herkend, en op veilige wijze vermeden of opgelost.

201908-Volkswagen-Crafter-11.jpg

Veiligheid boven alles

De nieuwe Crafter kopen is een duurzame en slimme keuze: hij kent nauwelijks grenzen. Maar veiligheid staat altijd bovenaan. De standaard geleverde veiligheidssystemen, zoals het vervolgongevalreductiesysteem5 of het elektronische stabiliseringsprogramma ondersteunen de bestuurder en zorgen zo voor meer veiligheid.

201908-Volkswagen-Crafter-13.jpg

Jouw steun en toeverlaat in kritieke situaties

Het standaard ingebouwde vervolgongeval-reductiesysteem start na een botsing de remprocedure om idealiter vervolgongevallen te voorkomen. Het vervolgongeval-reductiesysteem (Multi Collision Brake) wordt actief, wanneer twee onafhankelijk van elkaar werkende sensoren een ongeval herkennen. Na een korte vertraging wordt de wagen geleidelijk tot 10 km/h afgeremd, waarbij de bestuurder op elk moment weer de controle kan overnemen.

Waar vanzelfsprekendheid ophoudt

201908-Volkswagen-Crafter-09.jpg

Altijd opgeruimd

In de nieuwe Crafter vindt alles zijn plek, van dossiermap en koffiebeker tot duimstok. Via het 230V-stopcontact bij de bestuurdersstoel kunnen zowel laptops als gereedschapsaccu's worden opgeladen.

201908-Volkswagen-Crafter-01.jpg

Optimale zorg voor jouw rug

De nieuwe Crafter maakt zwaar werk licht, ook voor zijn bestuurders. De optioneel leverbare ergoComfort geveerde bestuurdersstoel dempt oneffenheden in de rijbaan, zorgt met zijn 20-voudige verstelmogelijkheden voor individueel zitcomfort en is zelfs met verwarmings- en massagefunctie leverbaar.

201908-Volkswagen-Crafter-02.jpg

Voor een ideaal werkklimaat

Dankzij de eenvoudig te bedienen airconditioning is jouw persoonlijke voorkeurstemperatuur in de nieuwe Crafter met een druk op de knop ingesteld. Je kunt zelfs het dashboardkastje koelen, zodat je op warme dagen altijd een lekker fris drankje hebt. Op koude dagen zorgt de tegen meerprijs leverbare programmeerbare interieurvoorverwarming altijd voor een behaaglijk warm interieur en condensvrije ruiten.

201908-Volkswagen-Crafter-18.jpg

Goed verbonden

Met het optioneel leverbare navigatiesysteem "Discover Media" bereik je in de nieuwe Crafter zonder omwegen jouw bestemming. Geniet onderweg van je favoriete muziek dankzij de perfecte geluidskwaliteit. Met het optioneel leverbare multifunctioneel stuurwiel bedien je met je handen veilig aan het stuur ook eenvoudig het navigatiesysteem en de radio.

Drie aandrijflijnen. Twee versnellingsbakken. Allemaal te combineren

201908-Volkswagen-Crafter-15.jpg

Extreem zuinig

De nieuwe TDI-motoren zijn speciaal ontwikkeld om aan de hoge eisen van een bestelwagen te voldoen. Standaard uitgerust met start-stopsysteem werken ze zo efficiënt dat het verbruik in vergelijking met het voorgaande model aanzienlijk is verminderd. Bovendien heeft de nieuwe Crafter de laagste slijtage-, onderhouds- en reparatiekosten in zijn klasse.

201908-Volkswagen-Crafter-17.jpg

Nog efficiënter onderweg

Dankzij zijn aerodynamisch design ziet de nieuwe Crafter er niet alleen heel goed uit, maar heeft hij ook een geringe luchtweerstand. Het resultaat: lage verbruikswaarden. Met het optioneel verkrijgbare efficiencypakket rijdt de nieuwe Crafter heel zuinig. Het pakket bevat diverse maatregelen op het gebied van aerodynamica en een transmissie afgestemd op een laag verbruik.

201908-Volkswagen-Crafter-14.jpg

Schakelt automatisch

Dankzij zijn aerodynamisch design ziet de nieuwe Crafter er niet alleen heel goed uit, maar heeft hij ook een geringe luchtweerstand. Het resultaat: lage verbruikswaarden. Met het optioneel verkrijgbare efficiencypakket rijdt de nieuwe Crafter heel zuinig. Het pakket bevat diverse maatregelen op het gebied van aerodynamica en een transmissie afgestemd op een laag verbruik.

201908-Volkswagen-Crafter-05.jpg

Zeer krachtig

Voorwielaandrijving als meer laadvolume gevraagd wordt, achterwielaandrijving voor het transport van zware goederen of vierwielaandrijving voor meer grip in onherbergzaam terrein – de nieuwe Crafter biedt jou voor vrijwel elke uitdaging het passende aandrijfconcept.

Crafter