Elektrisch rijden en zijn vele voordelen

Goed voor je geld...

Op elektrische auto’s zitten gunstige kortingsregelingen. Zo is je elektrische auto tot 2020 wegenbelastingvrij en bovendien betaal je geen BPM. En ben je een zakelijke rijder? Dan betaal je slechts 8 % bijtelling. Als eigenaar van een elektrische auto kun je profiteren van diverse subsidieregelingen, de MIA en je bent minder geld kwijt aan onderhoud. Oh ja, en het belangrijkste is dat je niet hoeft te tanken. 

...en goed voor het milieu.

Rijden met een elektrische auto is een stuk schoner dan rijden met een conventionele auto met verbrandingsmotor. Waarom precies? De belangrijkste reden is dat een elektrische auto tijdens het rijden geen CO2, stikstof en minder fijnstof uitstoot. Daarnaast produceren elektrische auto’s minder geluid en kunnen de batterijen van de auto gerecycled worden. Daarom is een elektrische auto een zuinig en duurzaam alternatief voor een traditionele auto op brandstof. 

Minder naar de garage...

Wist je dat een elektrische auto een stuk minder onderhoudskosten heeft dan een brandstofauto? Hoe dat kan? Het standaard onderhoud van een auto bestaat uit het vervangen van diverse filters, vloeistoffen, inspectieservice en de vervanging en controle van andere slijtagedelen. Een elektrische auto heeft geen verbrandingsmotor, waardoor er een hoop onderhoud en reparaties niet nodig zijn. 

...en relaxed de toekomst tegemoet.

Een elektrische auto rijdt ontzettend relaxed. Zo is ‘ie veel stiller dan een exemplaar op brandstof en je trekt lekker snel op. Een elektrische auto is altijd voorzien van een automatische versnellingsbak, waardoor je nooit hoeft te schakelen. Ideaal, vooral als je in de file staat. Elektrisch rijden biedt bovendien veel kansen voor nieuwe technologieën, zoals autonoom rijden. 

Bekijk hier onze elektrische auto's