ID.4 Pouw

Profiteer van de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) bij aankoop van een elektrische auto

Tot wel € 2.950 extra voordeel bij aanschaf van een elektrische auto. 

Elektrisch rijden wordt nu ook voor jou bereikbaar

Een elektrische auto kopen of leasen? Dan is dit het moment! Vanaf 10 januari 2023 kunnen particulieren die een nieuwe of gebruikte elektrische auto willen aanschaffen weer in aanmerking komen voor een speciale subsidie van tot €2.950,-. Hoe het precies zit? Wij leggen het graag aan je uit.  

Zoals je weet zijn elektrische auto’s een stuk minder schadelijk voor het milieu dan reguliere brandstofauto’s. Elektrische voertuigen stoten namelijk geen CO2 uit en zijn zeer energiezuinig. Daarmee zijn ze beter voor ons klimaat en zorgen ze voor een schonere lucht om ons heen. De voorbije jaren heeft elektrisch rijden een enorme vlucht genomen. Om dit onder particulieren nóg verder te stimuleren heeft de overheid een subsidieregeling (SEPP) voor volledig elektrische nieuwe en gebruikte auto's in het leven geroepen. 

Wat is de SEPP subsidie voor elektrische auto's?

De SEPP-subsidie (Stimulering Elektrische Personenauto's en Plug-in Hybrides) is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in Nederland om de aanschaf van elektrische personenauto's en plug-in hybrides te blijven stimuleren. De subsidie is bedoeld om de investering in deze duurzame voertuigen financieel aantrekkelijker te maken.  

Met de speciale subsidie wordt het aanschaffen van een elektrische auto voor particulieren bereikbaarder. Het prijsverschil tussen een reguliere auto op fossiele brandstof, zoals een benzine- of dieselauto, wordt namelijk kleiner. Omdat een elektrische auto ook in gebruikskosten (minder onderhoud, geen brandstof, geen wegenbelasting) een stuk goedkoper is wordt elektrisch rijden ineens wel heel interessant.

Thumbnail - 680x480_7_7_.png

Subsidie voor elektrische auto's - hoe vraag ik het aan?

Vanaf 10 januari 2023 kun je als particulier wederom een subsidieaanvraag indienen voor subsidie voor een nieuwe of occasion elektrische auto. De datum van het ondertekenen van de koopovereenkomst is leidend voor het aanvragen van deze subsidie. Wanneer je de overeenkomst na 10 januari 2023 hebt afgesloten dan kom jij in aanmerking voor de subsidie. Dit doe je door het aanvraagformulier in te dienen op de website van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Wanneer je hulp nodig hebt voor het aanvragen van de subsidie voor elektrische personenauto’s dan helpt onze verkoopadviseur je hier natuurlijk graag mee. 

Welke elektrische auto’s komen in aanmerking voor de SEPP subsidie?

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet jouw aangekochte elektrische auto aan een paar voorwaarden voldoen. Zo moet de auto 100% elektrisch zijn en mag de catalogusprijs van de elektrische auto niet lager zijn dan €12.000,- en niet hoger zijn dan €45.000,-. Daarnaast moet de auto een minimale actieradius hebben van 120 kilometer. Op de website van RVO staat ter indicatie een lijst met elektrische modellen die in aanmerking komen voor de subsidie. Uiteraard staan hier ook onze elektrische modellen van Volkswagen, SEAT en Škoda tussen. Bij Pouw komen automodellen als de Volkswagen e-Golf, ID.3, en ID.4, de SEAT Mii electric en de Škoda ENAYQ in aanmerking.

Hoeveel subsidie krijg ik voor een elektrische auto?

De hoogte van het subsidiebedrag bij aankoop van de elektrische auto’s is afhankelijk van het soort auto dat je koopt. In 2023 zijn de subsidiebedragen:

  • Nieuwe elektrische personenauto €2.950,-
  • Gebruikte elektrische personenauto €2.000,-

Begin met elektrisch rijden bij Pouw!

Bij Pouw zijn we gek op elektrisch rijden. Wij denken dat elektrisch auto’s de toekomst hebben. Het is dé manier van rijden om onze maatschappij en het milieu verder te verduurzamen. Daarom laten we je bij Pouw graag kennis maken met elektrisch rijden. Ben je benieuwd naar een elektrisch model? Vaag dan gerust een proefrit aan. Of neem eens een kijkje tussen ons uitgebreide nieuwe en gebruikte elektrische aanbod. Mocht je vragen hebben, neem dan vrijblijvend contact met ons op. We staan graag voor je klaar!