Subsidie elektrisch rijden bij Pouw (2)

Profiteer van tot wel € 3.350,- subsidie bij aankoop van een gebruikte elektrische auto

Elektrische auto kopen? Waarom dit het juiste moment is!

Elektrisch rijden nu ook voor jou bereikbaar

Wil jij een elektrische auto kopen of leasen? Dan is dit het moment! Vanaf 3 januari 2022 kunnen particulieren in Nederland die een nieuwe of gebruikte elektrische auto willen kopen weer in aanmerking komen voor een speciale subsidie van tot € 3.350,-. Hoe dat precies zit? Wij leggen het graag aan je uit.  

Zoals je weet zijn elektrische auto’s een stuk minder schadelijk voor het milieu dan reguliere brandstofauto’s. Elektrische voertuigen stoten namelijk geen CO2 uit en zijn zeer energiezuinig. Daarmee zijn ze goed voor het klimaat en zorgen ze voor een schonere lucht om ons heen. Om elektrisch rijden onder particulieren te stimuleren heeft de overheid een subsidieregeling (SEPP) voor volledig elektrische nieuwe en gebruikte auto's. 

Elektrisch rijden wordt financieel aantrekkelijk voor particulieren

Met de speciale subsidie wordt het aanschaffen van een elektrische auto voor particulieren een stuk aantrekkelijker. Het prijsverschil tussen een reguliere auto op fossiele brandstof, zoals een benzine- of dieselauto, wordt namelijk kleiner. Omdat een elektrische auto ook in gebruikskosten (onderhoud, brandstof, geen wegenbelasting) een stuk goedkoper is wordt elektrisch rijden ineens wel heel interessant. Voor nieuwe elektrische auto geldt een subsidie tot € 3.350,- en voor gebruikte elektrische auto's is dit € 2.000,-. 

Subsidie elektrische auto’s – hoe werkt het?

Vanaf 3 januari 2022 kun je als particulier wederom een aanvraag indienen voor subsidie voor een nieuwe of occasion elektrische auto. De datum van het ondertekenen van de koopovereenkomst is leidend voor het aanvragen van deze subsidie. Heb je de overeenkomst na 3 januari 2022 gesloten? Mooi! Dan kom jij in aanmerking voor de subsidie. Wanneer je hulp nodig hebt voor het aanvragen van de subsidie voor elektrische personenauto’s, dan helpt onze verkoopadviseur je hier natuurlijk graag mee. 

Welke elektrische auto’s krijgen subsidie?

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet jouw aangekochte elektrische auto aan een paar voorwaarden voldoen. Zo moet de auto 100% elektrisch zijn en mag de catalogusprijs van de elektrische auto niet lager zijn dan € 12.000,- en niet hoger zijn dan € 45.000,-. Daarnaast moet de auto een minimale actieradius hebben van 120 kilometer. Op de website van RVO staat ter indicatie een lijst met elektrische modellen die in aanmerking komen voor de subsidie. Uiteraard staan hier ook onze elektrische modellen van Volkswagen, SEAT en SKODA tussen. Bij Pouw komen de e-up!, e-Golf, ID.3, ID.4, de SEAT Mii electric en de ŠKODA Citigo e-IV en de ENYAQ in aanmerking.

Hoeveel subsidie krijg ik voor een elektrische auto?

De hoogte van het subsidiebedrag bij aankoop van de elektrische auto’s is afhankelijk van het soort auto dat je koopt. In 2020 en 2021 zijn de subsidiebedragen:

  • Nieuwe elektrische personenauto € 3.350,-
  • Gebruikte elektrische personenauto € 2.000,-

Kies je voor Pouw Private Lease dan krijg je in een periode van 4 jaar in maandelijkse termijnen de subsidie op bankrekening van de subsidie-aanvrager. Op basis van een private lease contract van 48 maanden is dit dus € 69.79 per maand (€ 3.350,- gedeeld door 48 maanden). De elektrische personenauto moet 4 jaar op jouw naam te blijven staan, anders stopt de maandelijkse uitbetaling van de subsidie.

De beschikbare subsidie is per jaar gemaximeerd. Om te bekijken of er nog subsidie beschikbaar is kijk je op de website van het RVO.  Wil je een aanvraag indienen nadat het jaarbudget op is? Dan wordt jouw aanvraag doorgeschoven naar volgend jaar. Dat betekent dat je langer op jouw subsidie en uitbetaling moet wachten. Deze regeling geldt alleen als er nog voldoende budget beschikbaar is in het volgende jaar. Aanvragen kunnen niet meer dan één kalenderjaar doorgeschoven worden. 

Begin met elektrisch rijden bij Pouw!

Bij Pouw zijn we gek op elektrisch rijden. Wij denken dat elektrisch auto’s de toekomst hebben. Het is dé manier van rijden om onze maatschappij en het milieu verder te verduurzamen. Daarom laten we je bij Pouw graag kennis maken met elektrisch rijden. Ben je benieuwd naar een elektrisch model? Vaag dan gerust een proefrit aan. Of neem eens een kijkje tussen ons uitgebreide nieuwe en gebruikte elektrische aanbod. Mocht je vragen hebben, neem dan vrijblijvend contact met ons op. We staan graag voor je klaar!