Nieuwe Volkswagen Tiguan bij Pouw_0003_BRP_0473

Kom nu kennismaken met de nieuwe Volkswagen Tiguan

De immens populaire Volkswagen Tiguan is volledig vernieuwd! De nieuwste generatie staat vanaf nu in onze showrooms.

Hij is sterker, stoerder en ruimer. Nu altijd als een hybride SUV en met een grote portie premium comfort. Alles om je rijdende leven gemakkelijker te maken.

De nieuwe Tiguan is altijd hybride

De nieuwe Tiguan is vanaf maart ook verkrijgbaar als plug-in hybride met zowel een elektromotor als een benzinemotor. Dan rijd je tot zo’n 100 kilometer volledig elektrisch, voordat de brandstofmotor het weer overneemt. Dat betekent normaal gesproken dat je het woon-werk verkeerv volledig elektrisch aflegt! Daarnaast kun je zorgeloos op vakantie, eventueel mét een zware caravan. Goed om te weten: de hoogvoltaccu is zo weer vol, want de nieuwe Tiguan ondersteunt DC snelladen tot 50 kW.

Nieuwe Volkswagen Tiguan bij Pouw_0005_BRP_0471

Wijst je de weg in het donker

Snelweg, bospad of bochtige vakantieroute, met de HD LED-Matrix verlichting in de Tiguan val je nog meer op in het verkeer en heb je nóg beter zicht in het donker. Dat is veiliger voor iedereen. De slimme koplampen zien er ook nog eens schitterend uit. Ze bestaan elk uit zo’n 20.000 LED’s. Ze projecteren onder andere een lichttapijt op de rijstrook van de nieuwe Tiguan. Dit Lane Light, of rijstrookverlichting, maakt elke nachtelijke rit extra ontspannen.

Nieuwe Volkswagen Tiguan bij Pouw_0023_BRP_0447

Stoelen waar je nooit meer uit wilt

De stoelen van de nieuwe Tiguan bieden je extreem veel gemak. Je kunt ze elektrisch verstellen en ze hebben uitgebreide massage- en klimaatfuncties. Zo kunnen de stoelen naast verwarmen, ook koelen. Heb je bijvoorbeeld net gesport of ben je onderweg naar een spannende meeting? Met de Tiguan kom je in ieder geval met een droge rug op je bestemming. Of kies voor een drukpuntmassage en ontspan van top tot teen. Comfortabeler wordt het niet.

Nieuwe Volkswagen Tiguan bij Pouw_0027_BRP_0443

Genoeg ruimte voor al je hobby's in de VW Tiguan

De nieuwe Tiguan is groter dan ooit, met een grotere wielbasis. Dat merk je vooral aan de riante binnenruimte én een grotere kofferbak van maar liefst 650 liter. Leg je de achterbank plat, dan beschik je in een handomdraai over bijna drie keer zoveel bagageruimte, 1.650 liter. Verhuizen, kamperen, of gewoon even lekker de benen strekken! O ja, de nieuwe Tiguan heeft ook nog eens genoeg trekkracht om een caravan of trailer met gemak mee te nemen.

Offroad voelt bijna als onroad

De nieuwe Tiguan is optioneel beschikbaar met een geavanceerd onderstel (Dynamic Chassis Control Pro). Met één druk op de knop kun je de ideale demping kiezen. Van extreem comfortabel tot supersportief. Er zijn maar liefst 15 verschillende opties, dus ook jouw perfecte stand.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht gelden per 1 januari 2024 en zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.