4 mei 2018

Volkswagen e-Golf is meest verkopende elektrische auto van Nederland

Elektrische auto's zijn populairder dan ooit! In het eerste kwart van 2018 stegen de verkopen in Nederland met maar liefst 136 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. En de Volkswagen e-Golf was in deze eerste vier maanden de best verkochte elektrische auto. Aan de basis van het succes van de elektrische Golf staan niet alleen het hoogstaande comfort en de rijke uitrusting, maar ook de all-inclusive proposities waarmee Volkswagen elektrisch rijden makkelijker, CO2-neutraal en bereikbaarder maakt dan ooit.

Recent leverde Volkswagen al weer de tweeduizendste e-Golf af in Nederland. Sinds 2014 – het jaar dat deze elektrische Volkswagen op de markt kwam – zijn de verkopen in Nederland jaar na jaar meer dan verdubbeld. In de eerste vier maanden van 2018 vonden zelfs al meer exemplaren van deze elektrische Golf een eigenaar dan in heel 2017.

De e-Golf heeft een 35,8 kWh batterij – waarmee hij in staat is om op een volle accu tot wel 300 kilometer te rijden – en een elektromotor die 100 kW/136 pk levert. Met een 40 kW-snellader is hij in 45 minuten voor 80 procent opgeladen.

Besparing van 50%

Aan de basis van het succes van de elektrische Golf staan niet alleen het hoogstaande comfort en de rijke uitrusting, maar ook de verschillende all-inclusive proposities zoals bijvoorbeeld het HollandseWind laadabonnement. Samen met de scherpe leasetarieven van de e-Golf maakt dit unieke laadabonnement elektrisch rijden niet alleen makkelijker en CO2-neutraal, maar ook bereikbaarder dan ooit. Met dit abonnement kunnen e-Golf-rijders bij alle laadpalen in Nederland Eneco HollandseWind® stroom (snel)laden voor een vast bedrag per maand en besparen ze tot zo’n 50 procent op de brandstofkosten ten opzichte van die van een vergelijkbare Golf op benzine.

De zeer rijk uitgeruste Volkswagen e-Golf is leverbaar vanaf € 39.540,-. Leasen bij Volkswagen Financial Services is mogelijk vanaf 535,- per maand. Zakelijke rijders profiteren van 4% bijtelling en kunnen de e-Golf al rijden vanaf € 52,- netto per maand. Het HollandseWind laadabonnement is er al vanaf slechts € 35,- per maand.

Momenteel levert Volkswagen naast de succesvolle e-Golf ook de compacte e-up!. Eind dit jaar introduceert Volkswagen Bedrijfswagens  bovendien de nieuwe e-Crafter. Volkswagen zet de komende jaren sterk in op elektrische mobiliteit, onder meer met een compleet nieuwe generatie I.D.-modellen, die vanaf 2020 op de markt komen.