7 april 2017

Testrijders gezocht: elektrische auto’s delen in Zwolle

Natuur en Milieu Overijssel zoekt vijf Zwolse testrijders die elektrisch rijden en autodelen willen uitproberen.

Deze testrijders rijden twee jaar lang voordelig de gloednieuwe 100% elektrische e-Golf. Het is de bedoeling dat de testrijders hun auto zoveel mogelijk delen met andere Zwollenaren. 

Natuur en Milieu Overijssel wil in samenwerking met Natuur & Milieu dat zoveel mogelijk mensen elektrisch rijden ontdekken en zoekt nu ook testrijders in Zwolle. Eerder lanceerde Natuur & Milieu deze actie in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Nijmegen en Arnhem, waar tientallen mensen zich al aanmeldden als testrijder en zo kennismaakten met elektrisch rijden. ”Uit de praktijk blijkt dat rijders van elektrische auto’s de beste ambassadeurs van elektrisch rijden zijn. Zwolle telt straks eigenlijk vijf rijdende showrooms”, aldus Geertje van Hooijdonk, Hoofd Programma’s bij Natuur & Milieu.

De nieuwe e-Golf

In deze actie krijgen vijf testrijders de kans twee jaar lang een 100% elektrische e-Golf te leasen. Dit aanbod is inclusief 10.000 kilometer Hollandse windstroom, een oplaadpunt en een mobiliteitspas met 50 euro GreenWheels tegoed voor als de auto is uitgeleend. Dit kost de testrijders 484 euro incl. BTW per maand. Bovendien krijgen zij de primeur omdat zij in de allernieuwste e-Golf rijden, een nieuw model met een grotere actieradius.

Terugverdienen

Voorwaarde is dat de testrijders hun auto zoveel mogelijk met anderen delen. Dat kunnen vrienden, familie of collega’s zijn, maar ook anderen via het deelplatform SnappCar. Op die manier kunnen testrijders een deel van de autokosten terugverdienen. Testrijder Jeroen Prinsen verhuurde zijn auto 90 keer in een jaar: ‘Mijn inkomsten aan verhuur waren in totaal 2.000 euro. Mooi om zo bijna de helft van mijn autokosten terug te kunnen verdienen.’

Informatieavonden

Meer informatie is te vinden op zwolle.detestrijders.nl.