19 juli 2017

Audi e-tron concepts

Opladen voor de toekomst.

De next big thing: een 100% elektrische productieauto van Audi. Twee conceptcars laten zien wat de toekomst in petto heeft. De Audi e-tron quattro concept en de Audi e-tron Sportback concept zijn twee belangrijke mijlpalen in de evolutie van het e-tron-label.

Studiemodellen geven een voorproefje van wat komen gaat. De auto’s kunnen niet meer dan een vingeroefening zijn of een nieuwe designrichting aangeven, maar net zo goed staat er een vrijwel kant-en-klare conceptcar die zo in productie kan. Dit laatste is het geval met de Audi e-tron quattro concept en Audi e-tron Sportback concept. Met andere woorden: ze komen eraan!

Audi e-tron quattro concept

Een concrete vooruitblik op een elektrische SUV uit het hogere segment. Introductie: 2018. Als conceptcar gepresenteerd op de IAA 2015 (autotentoonstelling van Frankfurt). De glasheldere boodschap: Audi maakt modellen met schone aandrijving net zo modern, clean en sportief als de rest van het gamma.

  • Acceleratie van 0 naar 100 km/h 4,6 seconden

  • Topsnelheid 210 km/h
  • Vermogen incl. boost 370 kW

 

 

Audi e-tron Sportback concept

Tijdens de beurs Auto Shanghai 2017 werd een tweede puur elektrisch lid van de e-tron-familie getoond: de e-tron Sportback concept. Ook deze vijfdeurs Gran Turismo gaat in productie. Zijn vormen bevatten klassieke Audi-elementen met vernieuwende details. Van begin af aan is elektrisch rijden het uitgangspunt geweest, zodat de technologie en volledige constructie op maat gesneden zijn voor deze bijzondere auto. De dynamische, digitale verlichting geldt eveneens als een opvallende innovatie.

De e-tron Sportback concept is een sportieve bolide die in 4,5 seconden van 0 naar 100 kan. Zijn drie elektromotoren, eentje vóór en twee achter, leveren samen 320 kW, maar kunnen kortstondig pieken op 370 kW. Comfortabel is hij ook en hij komt maar liefst 500 kilometer ver op een acculading. Goed dagelijks inzetbaar dus, en zelfs meer dan dat. Daarnaast is er het enorme koppel dat dankzij de quattro-aandrijving prima te gebruiken is. De quattro-techniek komt ook van pas om stroom terug te winnen tijdens gas loslaten en remmen.

  • Acceleratie van 0 naar 100 km/h 4,5 seconden

  • Actieradius op één lading 500 kilometer

  • Vermogen excl. boost 320 kW

 

Vanaf 2018 in Brussel in productie

Twee elektrische conceptcars, twee voorbodes op toekomstige nieuwkomers in de Audi-showrooms. De productielocatie wordt Audi Brussels, in Vorst (Brussel). Als eerste verschijnt de definitieve versie van de e-tron quattro concept, die vanaf 2018 van de band rolt. De e-tron Sportback concept volgt een jaar later.