2008-audi-s3-limousine-header.jpeg

Audi S3 Limousine

Sportief en elegant

Audi S3 Limousine

De nieuwe Audi S3 Limousine zorgt voor leven in de brouwerij. Dat doet hij met zijn 228 kW/310 pk sterke 2.0 TFSI-motor, de S tronic versnellingsbak met dubbele koppeling en quattro-aandrijving. Met zijn vlotte uitstraling en de allermodernste digitale technieken aan boord is de S3 Limousine vrijwel het hoogst haalbare in de compacte middenklasse.

 

De S van sportiviteit

Altijd grip dankzij de standaard quattro-vierwielaandrijving en ook het sportonderstel helpt om de nieuwe Audi S3 Limousine strak en veilig over de weg te sturen. De S tronic-versnellingsbak met dubbele koppeling schakelt snel en soepel, waardoor u nooit meer terugverlangt naar een handbak.

Krachtig en snel

De nieuwe Audi S3 Limousine heeft een 228 kW/310 pk en 400 Nm sterke 2.0 TFSI-motor. Daarmee sprint deze sportieveling in slechts 4,8 seconden van 0 naar 100 km/h en gaat hij moeiteloos door naar de elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/h. Via Audi drive select kiest u een extra indrukwekkende motorsound. Schakelen gaat met een zeventraps S tronic inclusief vrijloopstand. Het gemiddeld brandstofverbruik volgens de officiële meetnorm bedraagt 7,2–7,3 l/100 km en de CO₂-uitstoot is 165–166 g/km

Sportief, subtiel, superieur

De Audi S3 Limousine is snel te herkennen aan zijn unieke details. Zo zijn er de vier uitlaten als ultiem herkenningsteken voor elke autoliefhebber. Verder heeft hij een sportieve grille en een voor- en achterbumper die zijn bijzondere karakter verraden. Velgen en banden zijn van huis uit 18 inch groot en optioneel monteren wij exemplaren in 19 inch. Op de achterklep prijkt een mooie spoiler.

Een plaatje om te zien

Bekijk de sportieve kenmerken in het ruime interieur

Strakke lijnen aan de buitenkant, een strak geheel binnenin: de nieuwe Audi S3 Limousine heeft een overzichtelijk en hoogwaardig interieur. De sportstoelen voorin zitten voortreffelijk en met het optionele stikselwerk in ruitpatroon voegen ze extra cachet toe aan de sportieve S-uitstraling. Ook het veel grip biedende sportstuur past bij de S-beleving, al helemaal in de versie met afgeplatte onderkant.

Een digitale cockpit en goede connectiviteit

De nieuwe Audi S3 Limousine is trefzeker en feilloos te bedienen. Kies voor ‘MMI navigatie plus’ met ‘MMI touch’ in combinatie met de ‘Audi virtual cockpit plus’, voeg daar nog het head-up display aan toe en u beschikt over het neusje van de zalm op het gebied van bediening, informatievoorziening en infotainment. Met de premium topversie van de optionele Bang & Olufsen 3D-geluidsinstallatie durft u zelfs het schitterende motorgeluid te overstemmen.

S3 Limousine