Header Audi RS 4 avant

Audi RS 4 Avant

Topprestaties en gebruiksgemak.

  • Kopen v.a.

    € 134.340,-

  • Bijtelling

    22 %

Audi RS 4 Avant

De prestaties van een sportwagen en de praktische eigenschappen van een gezinsauto gaan niet samen? De Audi RS 4 Avant bewijst het tegendeel. Zijn onconventionele design en het compromisloze silhouet laten er geen misverstand over bestaan dat sportiviteit de boventoon voert. Daarom is de Audi RS 4 Avant de ideale auto voor vooruitstrevende gezinnen.

High-performance is een genot om naar te kijken

  • Vermogen: 450 pk
  • Acceleratie: In 4,1 seconden naar 100 km/h
  • Koppel: 600 nm

Een krachtige aandrijflijn

De 2,9-liter V6-TFSI-motor van de Audi RS 4 Avant levert een vermogen van 331 kW/450 pk en een maximaal koppel van 600 Newtonmeter. Daarmee sprint deze bolide in 4,1 seconden van 0 naar 100 km/h. Deze waarden leveren voor het hele gezin rijplezier op. Het gemiddeld brandstofverbruik bedraagt 9,2 l/100 km en de gemiddelde CO2-emissie 211-210 g/km. De topsnelheid ligt op 250 km/h en is met het optionele RS Dynamic-pakket te verhogen tot 280 km/h. Intussen zorgt de quattro permanente vierwielaandrijving met optioneel sportdifferentieel voor een soevereine tractie, uitstekende wendbaarheid en toonaangevende handling.

 

 

Een dynamische rijervaring

Met het optionele RS Dynamic-pakket voelt u in de Audi RS 4 Avant waar de grenzen van natuurkundige wetten liggen. Inbegrepen zijn dynamische besturing, quattro met sportdifferentieel, het RS-sportonderstel plus inclusief Dynamic Ride Control (DRC) en een topsnelheid van 280 km/h. Met Audi drive select, het standaard systeem om diverse hardware-instellingen te wijzigen, kunt u een indrukwekkende bandbreedte aan rijdynamische eigenschappen benutten. Met de speciale RS-remmen staat u snel weer stil. Optioneel kunt u uw auto bestellen met rode remzadels. De optionele keramische remmen zijn er naar keuze met grijze, rode en blauwe remzadels.
 

Een gespierd uiterlijk

Een powerstation met overweldigende prestaties. Het gespierde uiterlijk van de Audi RS 4 Avant sluit daar naadloos op aan. Kenmerkend voor de RS zijn het dominante front met nieuwe singleframe-grille met honingraatrooster en de grote luchtinlaten in de voorbumper. Aan de achterkant laat de speciale RS-bumper met opvallende diffusor een sportieve indruk achter. Het nieuwe velgdesign en de verbrede spatborden zijn de kersen op de taart. Een verdere aankleding is mogelijk aan de hand van diverse stylingpakketten in het zwart, in carrosseriekleur of met koolstofvezel details.

Een modern interieur met ruimte voor iedereen

Niet alleen aan de buitenkant overtuigt de Audi RS 4 Avant met zijn sportieve karakter, ook binnenin maakt hij indruk. Het met leder beklede RS-sportstuur is afgevlakt aan de onderkant. De schakelflippers zijn van fraai aluminium gemaakt. Ook de RS-sportstoelen voorin zijn heel mooi om te zien, niet op de laatste plaats door de crescendorode stiksels in honingraatpatroon op de rugleuningen. Het zwarte leder fijnnappa is standaard. Een nog sportievere ambiance is te bereiken door het optionele RS-designpakket met rode stiksels te kiezen. Verder kunnen wij het optionele multicolour lichtpakket aanbevelen met instelbare kleuren voor de contourverlichting en het ambient light.

De power van een sportauto en de ruimte van een Avant

Wie aan de voorkant op de Audi RS 4 Avant afstapt, zal vooral aan rijplezier denken. Een kijkje aan de achterkant daarentegen zal eerder gedachten over het gezinsleven oproepen. Dat is dan ook het mooie van deze gespierd ogende Avant-carrosserie: er past een razendsnelle aandrijflijn onder, terwijl binnenin sprake is van alle ruimte die een gezin nodig heeft. Praktische features zoals de 40:20:40 gedeeld neerklapbare achterbankleuningen zorgen voor puur gebruiksgemak dat losstaat van alle pk’s onder de motorkap. Met de optionele comfortsleutel (sleutelloze toegang) zwaait de achterklep desgewenst omhoog na een voetbeweging onder de achterbumper. Ook bij te bestellen zijn een handig opbergpakket met tassenhaakjes, opbergnetten en dergelijke alsmede een railsysteem met verplaatsbare telescoopstang om spullen mee vast te zetten.

MMI luistert naar uw wensen

Het overzichtelijk ingedeelde 10,1-inch MMI-touchscreen geeft haptische feedback als u op een icoontje of menu-instelling klikt. Via dit grote scherm zijn het optionele infotainmentsysteem MMI navigatie plus en de digitale toepassingen van Audi connect eenvoudig te bedienen. Daarnaast zijn alle functies gemakkelijk met spraaksturing te gebruiken.

RS 4 Avant