Audi A8 - Brede visual

A8 bij Pouw

Welkom in de toekomst

Plan je proefrit
  • Kopen v.a.

    € 126.109,-

De nieuwe Audi A8

Wij beloven u altijd een voorsprong op technisch vlak, maar nog nooit eerder pakten wij zo groots uit als met de nieuwe Audi A8. Wij introduceren een nieuwe designtaal, touch-bediening, functies voor autonoom rijden en een ongekend hoge afwerkingsgraad. Met de nieuwe Audi A8 is de toekomst in het topsegment gearriveerd.

Een ontmoeting met wederzijds respect

Een chique uitstraling. Exclusiviteit met een sportieve ondertoon. De Audi A8 neemt zijn eigen plek in en dat siert hem – letterlijk en figuurlijk. De visuele nadruk op alle vier de wielen is een subtiele verwijzing naar de quattro-aandrijving.

HD Matrix LED-koplampen

De lichtopbrengst en energiezuinigheid van LED-technologie staan zonder kijf. Audi zou Audi niet zijn als er met deze toonaangevende nieuwe generatie van de A8 niet een flinke schep bovenop werd gedaan. Wij presenteren u dan ook met trots de HD Matrix LED-koplampen inclusief Audi laserlicht. Voor een tien keer intenser licht. Hiermee heeft u amper door dat u in het donker rijdt. De laserspots schijnen twee keer zo ver als conventionele lampen. U kijkt ver vooruit en anderen hebben daar geen last van. Een camera achter de voorruit detecteert tegemoetkomend verkeer en zorgt ervoor dat de A8 precies op die plek zijn licht niet vooruitwerpt. Tegenliggers worden dus niet verblind. Dankzij het grotere aantal verlichtingssegmenten is het gefilterde gebied uiterst nauwkeurig te creëren. Anders gezegd: er gaat minder licht verloren en u ziet dus meer. Dit systeem werkt vanzelfsprekend geheel automatisch. Ideaal om ontspannen en comfortabel donkere trajecten af te leggen. Een Audi A8 met HD Matrix LED-verlichting is te herkennen aan een blauwe X in de koplampen.

Matrix OLED-achterlichten

De Audi Matrix OLED-achterlichten met 3D-effect zorgen ervoor dat de nieuwe Audi A8 ook aan zijn achterverlichting is te herkennen. Met behulp van de traploos dimbare OLED-technologie zijn homogene, geometrische vormen gemaakt. Die worden met een brede LED-strook gecombineerd. Het achterlicht is helder en draagt aldus bij aan de verkeersveiligheid. Bij het afsluiten en ontgrendelen van de A8 lichten de lampen op met special effects.

Geen gram te veel

ls het op gewichtsverlaging aankomt, is de Audi A8 de benchmark. De Space Frame-constructie is de lichtste carrosserie in dit marktsegment. Ook de stevigheid is top, met een positieve uitwerking op stuurgedrag en rijcomfort.

De Al active suspension is zowel comfortabeler als dynamischer

Audi AI active suspension

De Audi AI active suspension beperkt carrosseriebewegingen, wat de A8 extra comfortabel en veiliger maakt. Comfortabel, omdat de auto minder duikt en minder om zijn lengteas beweegt. Daarbij houdt de techniek rekening met het wegdek en de snelheid. De passieve veiligheid verbetert omdat de vering actief voorkomt dat de neus van de auto naar beneden duikt. Daardoor is de remkracht gelijkmatig over alle vier de wielen te verdelen, waardoor de remweg korter wordt. Bovendien kan dit onderstel bij een crash van opzij binnen een halve seconde de auto 80 millimeter hoger op zijn wielen zetten, ter bescherming van de inzittenden.

Mild, maar uiterst competent

De Audi A8 is een mild hybrid. Deze combinatie van verbrandingsmotor, een watergekoelde en riemaangedreven 48-volts startmotor annex generator en een krachtige lithium-ionaccu is nieuw. Dankzij deze techniek zijn tal van verbeteringen mogelijk die de auto zuiniger en comfortabeler maken.

De startmotor/generator heeft een dubbelrol. In de functie van elektromotor levert deze unit een forse 60 Nm aan extra koppel. Daarmee kan de Audi A8 op constante snelheid emissievrij doorrollen. Dit werkt tussen 30 en 160 km/h en maximaal veertig seconden achter elkaar. Daarna heeft de startfunctie voldoende power over om de verbrandingsmotor weer aan te zetten. U trapt het gaspedaal in en de motor reageert direct.

Ook tijdens afremmen komt de generator van pas. Hij kan dan intensief energie terugwinnen en die in de boven de achteras geplaatste accu opslaan. In veel situaties is dit recupereren zelfs efficiënter dan het laten uitrollen van de auto. De elektronica aan boord van de A8 houdt dit in de gaten. De benodigde informatie is afkomstig van de camera aan de voorzijde, predictive efficiency assist, navigatie (routegegevens) en diverse sensoren.

Dynamische vierwielbesturing

Elk tempo stelt andere eisen aan het stuurkarakter. Bij lagere snelheden gaat het om wendbaarheid, op hogere snelheid om stabiliteit en agiliteit. Eisen die met elkaar in tegenspraak lijken, ook vanuit technisch standpunt. Tot nu toe werd de oplossing vaak gezocht in een compromis waarbij of de stuureigenschappen of de directheid een sterkere nadruk kregen.

De dynamische vierwielbesturing maakt een compromis overbodig. De dynamische stuurinrichtingen vóór en achter zijn aan een centrale regelunit gekoppeld. Op basis van de snelheid bepaalt dit rekenbrein de optimale stuurhoek. Tijdens draaien en inparkeren sturen de achterwielen tegen, waardoor de draaicirkel kleiner is en keren veel gemakkelijker gaat. Op hogere snelheid sturen de achterwielen een beetje mee, waardoor de A8 als op rails door bochten rijdt. De auto laat zich ontspannen en stabiel over de snelweg sturen.

Audi introduceert opladen met inductie

Thuis de auto neerzetten en die dan automatisch van nieuwe energie voorzien. Dat kan met de oplaadplaat die draadloos kilowatts toevoegt aan uw A8. Geen gedoe met stekkers en kabels. Gemak dient de mens. En altijd een volle accu.

Moeiteloos delegeren met de nieuwe, slimme rijassistentiesystemen

Zelf doen waar u goed in bent, delegeren waar dit meerwaarde biedt. Daarom zijn er geavanceerde technologieën die autorijden nog comfortabeler en veiliger maken.

Uw nieuwe assistenten

In de Audi A8 heeft u ontspannen de leiding. U beschikt over een groot aantal systemen, die allemaal met elkaar samenwerken. Al deze sensoren en algoritmes ondersteunen u van snelweg tot parkeerplek. Ze voelen zich in elke verkeerssituatie thuis. Autorijden is zo nog prettiger en veiliger. Afhankelijk van de uitrusting zijn tot wel 41 rijassistenten aan boord die de actuele omgeving scannen, u van informatie voorzien en in noodgevallen ingrijpen om erger te voorkomen. Dankzij deze geavanceerde technologieën maakt u kennis met een hoger niveau van autonoom rijden.

Een nieuw licht op elegantie

Met de instelbare tinten van de contour- en ambienteverlichting krijgt het interieur nog meer charme. De lichtgeleiders benadrukken subtiel de strakke interieurarchitectuur.

Ultiem comfort

Kortere stukken of langere ritten: in de Audi A8 weet u zeker dat u ontspannen arriveert. Daarbij is de A8 ook ideaal om met chauffeur te rijden. Passagiers die achterin plaatsnemen, genieten van veel zitcomfort en van veel ruimte. De actieve ondersteltechnologie tilt het comfort naar een nog hoger niveau. Mooie verlichting, comfortverhogende functies en omvangrijk entertainment passen in deze ambiance. Onderweg kunt u vrijwel nergens zo goed ontspannen als in de relax-comfortstoel rechts achterin de Audi A8. Deze zetel met massagefunctie en voetsteun is uitgebreid instelbaar en in een aangename rustpositie te zetten. De rechter voorstoel schuift elektrisch extra ver naar voren, waarbij de rugleuning voor nog meer beenruimte naar voren beweegt. Tel daarbij de voetmassage en de Audi tablets (Rear Seat Entertainment) bij op en het lijkt bijna of u in de Audi A8 op retraite kunt.

Schone interieurlucht

Met het Air Quality-pakket verspreidt u met een druk op de knop een subtiele geur door het interieur. Er zijn twee varianten, die beide speciaal voor de A8 zijn samengesteld. De geursterkte is in drie standen regelbaar via de MMI touch response. De luchtaanvoer van buitenaf is gefilterd en bovendien wordt de luchtkwaliteit door ionisatie extra verbeterd.

Vakmanschap op maat

 

Alles precies zo aankleden zodat het aan uw eigen smaak voldoet, is de ware beleving van luxe. Dan komt het label Audi exclusive om de hoek kijken, dat ongekende mogelijkheden biedt om de Audi A8 te personaliseren. Audi exclusive levert puur maatwerk dat aan de allerhoogste standaards voldoet. Wat dacht u van met aardbeibladeren gelooid leder? Bijzondere houtpanelen? Uw wensen zijn bepalend. Van de hemelbekleding tot aan de voetmatten, van de decoratielijsten via de instaplijsten tot en met een koelvak achterin: de Audi A8 wordt precies zoals u hem in gedachten heeft.

Trefzekere bediening met gevoel

Veel functies worden bediend via touchdisplays die haptische feedback geven. Daardoor konden veel knoppen en schakelaars vervallen. De nieuwste generatie infotainmentsystemen zijn daardoor nog gebruiksvriendelijker te benutten. Bovendien oogt alles elegant en modern.

Swipen, klikken en spreken

De vormgeving van de bedieningsorganen is meer dan ooit op elkaar afgestemd. De meeste zijn uitgevoerd als touchdisplay en daarmee zijn veel functies vanaf een compact oppervlak te benutten. Al deze aanraakpanelen zijn heel gebruiksvriendelijk, want met swipen en klikken doorloopt u eenvoudig alle instellingen. Bij het selecteren van een functie bevestigen de schermen haptisch en akoestisch uw keuze. Dat werkt dus net zoals met een fysieke knop of schakelaar, maar dan moderner en beter. Voor menig instructie is zelfs aanraken niet meer nodig, want met gesproken opdrachten weet uw Audi A8 ook wat u wenst. Hij vraagt niet om vaste commando’s, maar begrijpt een natuurlijke manier van spreken.

Audi MMI

Audi MMI betekende een revolutie in het aansturen van een veelvoud aan functies. Het systeem werkt helder en doeltreffend. Ook de nieuwste generatie blinkt daarin uit, maar voegt daar de digitale wereld aan toe. Zo worden de navigatiegegevens doorlopend geactualiseerd. De kaarten tonen de plaatselijke topografie en bebouwing verschijnt in 3D op het scherm. Daarmee ziet u precies waar u bent en waar u heen moet. Net zo vernieuwend is dat ‘MMI touch response’ zich voegt naar uw wensen en gewoontes. Stel het systeem volgens eigen voorkeuren in en personaliseer zo ook de bediening van uw Audi A8.

Ontspannen en aansturen

Naar wens heeft u als passagier achterin de A8 de volledige controle over alle comfort- en entertainmentfuncties. Rear Seat Remote is een uitneembaar full-HD-display, van huis uit gekoppeld aan de ongekende mogelijkheden van het interieur en ook als telefoon te gebruiken.

A8

Keurmerk private lease

* Pouw biedt de private leaseproducten aan van Volkswagen Pon Financial Services. Volkswagen Private Lease, SEAT Private Lease, Škoda Private lease en Audi Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Pon Financial Services, handelsnaam van Volkswagen Pon Financial Services B.V., ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 20073305. Vanaf tarieven zijn o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 60 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken in verband met provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. De Algemene Voorwaarden zijn hier te vinden.