De e-tron GT bij Pouw

Pre-book de audi e-tron GT

Een mooi vooruitzicht: Audi e-tron GT

Twee jaar na de presentatie van de Audi e-tron GT  is het bijna zover. In het voorjaar van 2021 zal de Audi e-tron GT in het Nederlandse straatbeeld verschijnen. We houden u graag op de hoogte van de eerste bestelmogelijkheid in februari 2021, events en productinformatie. Tevens kunt u de Audi e-tron GT direct pre-booken.

De Audi e-tron GT is een directe link naar de nabije toekomst. Deze vierdeurs coupé met zijn lange wielbasis heeft de proporties van een klassieke gran turismo, overgoten met modern Audi-design. Ook de aandrijflijn is volledig toekomstbestendig en bovendien goed voor sportautoprestaties. Verder beschikt deze elektrische auto over de beroemde Audi quattro-vierwielaandrijving.

Onze kijk op elektrisch rijden

Cherish the old. Embrace the new.

De e-tron GT toont een richting waarin de Audi-designtaal zich in de toekomst kan ontwikkelen. Het slanke, langgerekte silhouet met de coupéachtige daklijn borduurt voort op de Sportback-filosofie, nu met een groter aandeel voor het passagiersgedeelte.

Nieuw, maar vertrouwd – een evolutionair ontwerp

De Audi singleframe siert de voorkant. Deze bekende grille is dit keer vooral in de breedte ontworpen en onderverdeeld in segmenten. Bovendien is sprake van een subtiele 3D-werking. Opvallend aanwezig is het verlichte e-tron-logo, dat ook op de achterkant zit. De boodschap is duidelijk: dit is een elektrische bolide. Tot slot wijzen we u nog op de slanke buitenspiegels. Hun vorm benadrukt de slanke, elegante uitstraling van deze gran turismo car.

Een moderne uitstraling

De achterlampen van de Audi e-tron GT strekken zich uit over de volle autobreedte. Op de hoeken daarvan zitten dezelfde pijlvormige elementen als in de koplampen. Net zoals voorop is ook hier het e-tron-logo verlicht; het is verwerkt in de achterbumper.

Hoe gunstiger de aerodynamica, hoe lager het stroomverbruik uitvalt en des te meer kilometers u op een acculading rijdt. Dat is precies de reden dat de Audi e-tron GT in de ontwerpfase de windtunnel heeft bezocht. Voorsprong door techniek zijn we immers aan onze stand verplicht. Zo vermindert de speciale vorm van de voorklep ongewenste luchtwervelingen. Zelfs het design van de 22 inch vijfspaaks velgen helpt om de luchtweerstand te verlagen. Bovendien creëert het wielontwerp een verkoelend effect voor de remmen. Onderaan de achterkant geleidt een grote diffuser de luchtstroom. Ook het relatief lage autogewicht heeft een gunstige impact op verbruik en actieradius. Dat is bereikt dankzij de toepassing van aluminium in combinatie met staal en een koolstofvezel dak.

Vertrouw op quattro

De Audi e-tron GT heeft een krachtige elektrische aandrijflijn met quattro-techniek. Elke wielas heeft zijn eigen synchrone motor met permanente magneet. Het resultaat is vierwielaandrijving.

De verdeling van de aandrijfkracht is elektronisch geregeld, zowel per as als per wiel. Hierdoor is de tractie optimaal. De platte accu die als het ware tussen de assen is uitgesmeerd, geeft de Audi e-tron GT een laag zwaartepunt. Tel daar de permanente vierwielaandrijving bij op en u bent verzekerd van een uitstekende rijdynamiek en levendigheid, gepaard met een soeverein weggedrag.