autobandenwissel-pouw-zomerbanden-2022

Je autobanden wisselen? Kom snel langs bij Pouw!

Het is momenteel erg druk in onze werkplaats. Wacht dus niet te lang met een afspraak maken.

Plan een bandenwissel
Audi-A6-achterkant---Pouw

Ga voor de juiste autobanden bij warmer weer ☀️

Je banden laten wisselen van winterbanden of all seasons naar zomerbanden? Ga voor optimale grip en veiligheid en kom langs bij een van onze vestigingen voor de juiste autobanden. Een wielensetwissel kost € 59,- en een volledige bandenwissel is er al vanaf € 119,- voor vier wielen. Wacht niet te lang met doorrijden op winterbanden en plan vandaag nog een wissel!

Banden
 • check

  Banden voor elk seizoen

  Wissel jouw winterbanden voor zomerbanden of all seasons.

 • check

  Maximale grip

  Ga voor maximale grip bij hogere temperaturen.

 • check

  Bandenhotel

  Sla je banden eenvoudig op in ons bandenhotel.

 • check

  Vakkundige monteurs

  Onze goed getrainde monteurs weten écht alles van je auto.

banden montage

Banden opslaan in ons bandenhotel

✔️ Je hebt geen last van autobanden die in de weg liggen
✔️ Niet meer zeulen of slepen met die zware autobanden
✔️ Bij ons ben je verzekerd tegen verlies, diefstal en brand

Een wielset van 4 wielen opslaan kost bij ons slechts € 50,- per seizoen.

Prijsoverzicht bandenwissel

Bandenwissel werkzaamhedenPrijs *
Band vervangen per stuk € 30
Complete set - met en zonder opslag
Zomer/winterbandenwissel: Complete set zonder opslag € 59
Zomer/winterbandenwissel: Complete set met opslag € 119
4 losse banden - met en zonder opslag
Zomer/winterbandenwissel: 4 losse banden zonder opslag € 119
Zomer/winterbandenwissel: 4 losse banden met opslag € 179

Welke band moet ik kiezen?

Er zijn veel verschillende soorten autobanden. Het kan daarom zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. We leggen je hier graag even uit welk type band geschikt is voor jouw auto. 

Zomerbanden
Is het warmer dan 7 graden? Dan werken zomerbanden onder je auto het best. Het rubber van een zomerband is harder dan van een winterband. Bovendien bevat het minder profiel. Daardoor is de remweg van je auto korter onder zomerse omstandigheden.

Winterbanden  
Is het buiten kouder dan 7 graden? Dan kun je het beste kiezen voor winterbanden. Het rubber van een winterband is flexibeler dan van een zomerband. Ook hebben winterbanden diepere groeven, zodat water en sneeuw gemakkelijk afgevoerd worden. Dit verbetert de grip voor jouw auto. 

All Season-banden
Rij je altijd in gemiddelde omstandigheden? Kies dan voor de All Season-banden bij Pouw. Het is dan wel belangrijk dat je niet meer dan 20.000 kilometer op jaarbasis rijdt en dat je niet op wintersport gaat. Deze banden presteren namelijk het best onder gemiddelde omstandigheden, maar ze zijn niet geschikt voor sneeuw en gladde wegen. 

Maak op tijd een afspraak

Heb je winter- of zomerbanden en is het weer tijd om te wisselen? Zorg dan dat je op tijd een afspraak bij ons maakt. In oktober en maart is het bij ons extra druk. Veel mensen willen dan hun banden laten wisselen. Mocht jouw auto toe zijn aan een onderhoudsbeurt of APK, dan kun je eenvoudig deze combineren met de bandenwissel. Dat scheelt een hoop tijd.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

Een wielensetwissel is het meest eenvoudig. Dan vervangen wij de stalen of lichtmetalen velg voor een andere set velgen. Bij een losse bandenwissel monteren wij de banden op de bestaande velg. Dit kost ons iets meer werk. 

Wij adviseren om in maart en april bij jouw vestiging langs te komen voor de zomerbandenwissel. In oktober of november is het weer tijd voor winterbanden. 

Een bandenwissel is bij ons zo gepiept. Je kunt er op wachten. Binnen een uurtje staat auto meestal weer voor je klaar. 

 • Zomerbanden
  Wanneer het buiten boven de 7 graden is, dan presteren zomerbanden onder jouw Volkswagen het best. Het rubber van een zomerband is harder dan van een winterband. Bovendien bevat het minder profiel. Daardoor is de remweg van je Volkswagen korter onder zomerse omstandigheden.
   
 • Winterbanden  
  Wanneer het buiten onder de 7 graden is, dan presteren winterbanden het best. Het rubber van een winterband is flexibeler dan van een zomerband. Ook hebben winterbanden diepere groeven, zodat water en sneeuw makkelijk afgevoerd worden. Dit verbetert de grip voor jouw Volkswagen. 
   
 • All Season-banden
  Rij je met je Volkswagen nooit in extreme omstandigheden? Dan zijn All Season-banden een goede keuze. Het is dan wel belangrijk dat je niet meer dan 20.000 kilometer per jaar rijdt en niet op wintersport gaat. Deze banden zijn namelijk geschikt voor gemiddelde omstandigheden, maar niet voor gladde wegen en sneeuwval.