De nieuwe SEAT Leon

Maak je leven weer spannend

Er is geen tijd voor doorsnee

Hij is er: de vierde generatie Leon. Bijzonder intelligent. Maximale connectiviteit. Gedurfd design. En een lekker kontje. De nieuwe Leon en Leon Sportstourer zijn geen doorsnee auto's. Met een breed motorenaabod, inclusief hybride, is er keuze voor iedereen. Maak je leven weer spannend - stap in de wereld van de nieuwe SEAT Leon.

Curves in all the right places

Dag middenmoot, hallo opvaller. Met de nieuwe Leon weet je zeker dat alle ogen op jou gericht zijn. Het design is uitgesproken met een perfecte mix van scherpe en ronde lijnen. Vorm en functie gaan bovendien uitstekend samen: met zijn gestroomlijnde body zorgt hij voor optimale efficiëntie.

 

De nieuwe verlichting

Een nieuwe tijdperk is aangebroken. De vierde generatie Leon maakt zowel van binnen als van buiten gebruik van geavanceerde lichttechnologie. De standaard LED-koplampen en LED-balk aan de achterzijde van de auto zorgen ervoor dat de auto altijd opvalt. Het ambient lighting system binnen de auto zorgt voor de juist sfeer én maakt rijden veiliger met lichtsignalen. 

Geen tijd voor zorgen

Veilig rijden is bij ons geen luxe, maar de standaard. De nieuwe Leon zit vol met allerlei intelligente assistentiesystemen. Geavanceerde slimme technologieën scannen de omgeving en komen zo nodig automatisch in actie. Zo maken ze de nieuwe Leon tot de veiligste SEAT ooit. 

Stay connected

Alles moet tegenwoordig 'connected' zijn. Dus bij SEAT doen we lekker mee. De nieuwe Leon is onze eerste auto die volledig connected is. Vorm naadloos een ecosysteem tussen het infotainmentsysteem en je smartphone via Apple CarPlay of Android Auto. Daarnaast blijf je altijd online met de geïntegreerde SIM-kaart (eSIM). Zo maak je gebruik van realtime informatie en updates uit de cloud. 

Toekomst, je ziet er goed uit

Het interieur van de nieuwe Leon is niet alleen modern, maar ook voorzien van de laatste snufjes. Met het Virtual Cockpit zie je alles wat je moet weten, realtime. Het grote infotainmentdisplay kun je bedienen met aanraking of zelfs met handgebaren. Het ambient lightning system creëert een boog van licht voor de juiste sfeer én voor meer veiligheid. Welkom in de toekomst.  

Een compacte reus

Size does matter, en daarom is de nieuwe Leon ruimer dan ooit. De wielbasis staat aan de basis van een zeer ruim passagierscompartiment. De inhoud van de bagageruimte bedraagt 380 liter. Meer ruimte nodig? Ga dan voor de nieuwe Leon Sportstourer met een inhoud van maar liefst 617 liter. 

Motorisering

Het motorenaanbod van de nieuwe Leon is breder dan ooit. Naast uitvoeringen met benzine- (TSI) en dieselmotoren (TDI) wordt de Leon ook leverbaar met twee hybridevarianten: eTSI en eHybrid.

https://afejidzuen.cloudimg.io/crop/360x200/n/https://objectstore.true.nl/webstores:pouw-nl/04/2001-seat-nieuwe-leon-013.jpg?v=1-0

Hybride (eTSI en eHybrid)

De eTSI met 48V mild-hybridetechnologie is beschikbaar voor zowel de 1.0 TSI als de 1.5 TSI en wordt standaard geleverd met een DSG-automaat.

De eHybrid bestaat uit een 1.4 TSI automaat die gekoppeld is aan een elektromotor, wat samen zorgt voor een systeemvermogen van 150 kW/204 pk. De elektrische actieradius bedraagt zo’n 60 kilometer (WLTP).

https://afejidzuen.cloudimg.io/crop/360x200/n/https://objectstore.true.nl/webstores:pouw-nl/03/2001-seat-nieuwe-leon-02.jpg?v=1-0

Benzine (TSI)

Alle benzinemotoren beschikken over directe brandstofinspuiting en turbotechnologie. De 1.0 TSI driecilinder is er in twee vermogensvarianten: 66 kW/90 pk en 81 kW/110 pk. Ook de viercilinder 1.5 TSI biedt keuze uit twee vermogens: 96 kW/130 pk en 110 kW/150 pk.

https://afejidzuen.cloudimg.io/crop/360x200/n/https://objectstore.true.nl/webstores:pouw-nl/06/2001-seat-nieuwe-leon-019.jpg?v=1-0

Diesel (TDI)

De nieuwe Leon heeft ook keuze uit twee verschillende dieselmotoren. Je kunt kiezen voor de 2.0 TDI met 85 kW/115 pk in combinatie met een handgeschakelde transmissie, of de 110 kW/150 pk versie, gecombineerd met een DSG-automaat.

Grote 18" lichtmetalen velgen

Doe er een inchje bovenop met deze grote, sportieve lichtmetalen velgen.

Eén groot achterlicht

Twee achterlichten? Dat is ouderwets. Ga voor één groot LED-achterlicht.

Gewaagde grille

Met de diamant-vormige grille maak je al een statement voordat je bent gearriveerd.