SEAT Plus app header

SEAT Plus app & SEAT Dataplug

Verbind jouw SEAT met je smartphone

Speciaal voor SEAT's gebouwd tussen 2008 en 2020: SEAT Plus app. Dankzij de SEAT Plus App en de bijbehorende DataPlug kan je jouw SEAT nog slimmer maken en kun je deze verbinden met jouw smartphone. Zo kun je gebruik maken van allerlei slimme functies zoals brandstofverbruik statistieken en tankinhoud, zien waar je jouw SEAT hebt geparkeerd of eenvoudig de interactieve handleiding van je auto bekijken. Het is simpel en snel.

Functionaliteiten van de SEAT Plus app

Homescreen

Alle handige informatie gelijk zichtbaar, van je actieradius tot het gemiddeld verbruik.

Ritten

Bekijk de statistieken van jouw gemaakte ritten, zoals info over afstand, tijd en kosten.

Parkeerlocatie

Vind jouw SEAT gemakkelijk terug na een dagje shoppen, dankzij de parkeerlocatie.

Autostatus

Krijg slimme meldingen, mocht er zich een storing voordoen en krijg eenvoudig hulp.

Handleiding

Iets opzoeken in de interactieve handleiding is met deze app wel heel makkelijk.
 

Onderhoud

Bekijk het onderhoud- schema van jouw SEAT en weet waar je aan toe bent.

Dealers

Stel jouw voorkeursdealer in en maak eenvoudig een afspraak.

Aanbiedingen

Krijg mooie aanbiedingen van bijvoorbeeld accessoires of een service.

Voor welke SEAT is de SEAT Plus app geschikt?

De SEAT Plus app is de opvolger van de door MIND B.V. ontwikkelde Mijn SEAT App, die vanaf 2016 in veel modellen is geleverd. De SEAT Plus app is speciaal ontwikkeld voor SEAT-modellen gebouwd tussen 2008 en 2020. Zo kun je achteraf van jouw SEAT heel makkelijk en snel een connected car maken. Er zijn wel uitzonderingen voor bepaalde SEAT-modellen. Download hier een lijst om te controleren of de SEAT Plus app geschikt is voor jouw SEAT. Voor auto's gebouwd na de tweede helft van 2020 is SEAT CONNECT en de bijbehorende app de nieuwe standaard en is achteraf inbouwen van de SEAT Plus app niet nodig.

Zo gebruik je de SEAT Plus app

Veelgestelde vragen

Met de gratis SEAT Plus app en DataPlug kun je van je SEAT (modellen vanaf 2008) een verbonden auto maken. Via Bluetooth kun je op eenvoudige wijze verschillende app-functies gebruiken, zoals de 'Kostenmonitor’, inzicht in je wagenstatus op elk gewenst moment, en contact opnemen met Pouw.

Je hebt het volgende nodig:

  • Een smartphone met ten minste het besturingssysteem Android (versie > 5.0) of iOS (versie > 9.0)
  • SEAT Plus app geïnstalleerd op je smartphone (te downloaden vanuit Playstore (Android, vanaf week 15 2021) of Apple Store (iOS))
  • Een SEAT DataPlug (verkrijgbaar bij elke officiële SEAT Servicepartner)
  • Een SEAT auto die compatibel is met de SEAT DataPlug.

Het grootste verschil tussen de nieuwe SEAT Plus app en de oude Mijn SEAT app van MIND BV is de techniek die gebruikt is. De oude app werkt met een ingebouwde module met SIM card die continu gegevens verzend, ook als je de telefoon niet bij je in de auto hebt. De nieuwe SEAT Plus app gebruikt een bluetooth DataPlug die in de OBD2 poort van je auto wordt geïnstalleerd. Voor een goede werking van deze app is het noodzakelijk dat je de telefoon tijdens een autorit bij je hebt. De locatie instellingen dienen dan op "altijd" te zijn ingesteld en de app moet actief zijn op de achtergrond (bijv. niet omhoog geswiped in iOS). In hoofdlijnen zijn de functionaliteiten tussen de apps hetzelfde, echter zijn er ook verschillen. Zo heeft de nieuwe app een betere interface (gebruiksgemak) en een betere zeer uitgebreide (interactieve) handleiding van de auto. Onder andere de volgende functionaliteiten zitten niet in de nieuwe app: Diefstalmelding & auto op slot notificatie, handrem notificatie, uitgebreide ritinformatie met start/ eindpunt en exportfunctie t.b.v. rittenregistratie (deze is in ontwikkeling, basisgegevens, zoals tijd, afstand en verbruik zijn uiteraard wel beschikbaar). De nieuwe SEAT Plus app is ontwikkeld door SEAT zelf en is daarmee geschikt voor toekomstige ontwikkelingen en uitbreidingen rondom connected car en digitalisering.

Een DataPlug is een OBD (On Board Diagnostic) connector, die moet worden aangesloten op de diagnosepoort (OBD2-interface) van je SEAT. Tijdens je reis wordt verschillende informatie verzameld en via Bluetooth naar je smartphone gestuurd. Met deze informatie kun je bijvoorbeeld je dagelijkse brandstofverbruik en kilometerstand inzien of de status van je auto controleren.

SEAT Plus app verzamelt gegevens over je auto wanneer de Bluetooth-verbinding is geactiveerd, de DataPlug is gekoppeld en de motor is ingeschakeld. Om veiligheidsredenen verzendt de DataPlug echter alleen gegevens naar SEAT Plus app als de auto niet in beweging is. Zodra de motor wordt uitgeschakeld, stopt de DataPlug met het overbrengen van informatie.