Banden VWB

Volkswagen Bedrijfswagens Banden

Bandenwissel plannen
Bij Pouw vind je winter-, zomer- en All Seasonbanden voor ieder type weersomstandigheden. Zo kun jij veilig aan het werk met je Volkswagen bedrijfswagen. Kom langs bij Pouw voor een voordelige bandenwissel, zodat je altijd optimale grip hebt in alle omstandigheden.  

 

Welke band?

Bij gladde en besneeuwde wegen adviseren wij winterbanden onder je Volkswagen bedrijfswagen. Rij je vaker onder gemiddelde omstandigheden? Kies dan voor All Season-banden. Dit is een combinatie van een zomer- en winterband, waarmee je een hoop bandenwissels bespaart. Echter, deze banden leveren niet dezelfde prestaties als seizoensgebonden banden. We vinden het belangrijk dat je veilig aan het werk gaat en adviseren je graag over de juiste banden. 

Kijk voor alle banden en wielsets op de webshop van Volkswagen Bedrijfswagens.

Onze 3 bandentips

We geven je graag 3 tips waarmee je veilig aan het werk kunt. 

Zorg voor de juiste bandenspanning  
Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat er genoeg lucht in de banden van je bus zit. Met een goede bandenspanning bespaar je namelijk al gauw € 100,- op jaarbasis. In de handleiding van je Volkswagen bedrijfswagen of in de binnenkant van de tankklep kun je precies zien wat de voorgeschreven bandenspanning is.  

Denk aan het reservewiel
We raden aan om iedere vier weken de bandenspanning van je bus te controleren. Vergeet daarbij ook het reservewiel niet. En heb je zware lading mee of moet je een lange rit maken? Controleer de banden van je bedrijfswagen dan extra goed.  

Zorg voor het juiste profiel
Hebben de banden van je Volkswagen bedrijfswagen minder dan 4 millimeter profiel? Dan adviseren wij om ze te vervangen. De wettelijk vastgestelde minimale profieldiepte bij een personenauto is 1,6 millimeter, maar voor de veiligheid adviseren wij om hem bij 4 millimeter of minder te vervangen. Zo gaan jij en je passagiers altijd veilig op weg, ook met zware lading en bij hoge snelheden.  

Gebruik ons bandenhotel

Is jouw Volkswagen Bedrijfswagen toe aan de jaarlijkse bandenwissel en weet je niet waar je je banden op moet slaan? Geen probleem! Pouw regelt het wisselen van de banden wij slaan jouw banden op in ons bandenhotel. Lekker handig. 

Prijsoverzicht

Bandenwissel werkzaamhedenPrijs (incl. btw)
Zomer-/winterbandwissel: Complete set zonder opslag€59
Zomer-/winterbandwissel: Complete set met opslag€129
Zomer-/winterbandwissel: 4 losse banden zonder opslag€119
Zomer-/winterbandwissel: 4 losse banden met opslag€179