https://afejidzuen.cloudimg.io/crop/2880x1200/n/https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/pouw-nl/10/pouw7851.jpg?v=1-0

WLTP juli 2020 – Wat gaat er veranderen?

Vanaf 1 juli wordt de CO2-uitstoot in Nederland definitief op basis van de WLTP-testmethode bepaald. Dat kan betekenen dat de aanschafkosten van een nieuwe auto hoger kunnen uitvallen. Dat geldt ook voor een nieuwe Volkswagen, Audi, SEAT of ŠKODA bij Pouw. Hoe dat kan? Wij leggen het je uit. 

In Nederland wordt de hoeveelheid belasting (BPM) die je moet betalen bepaald aan de hand van de CO2-uitstoot van jouw auto. Voorheen werd dat gedaan met de NEDC-testcyclus, maar vanaf 1 juli is de overgangsperiode voorbij en wordt deze methode definitief vervangen door de WLTP-test. Deze test bekijkt hoeveel een nieuwe auto uitstoot en verbruikt, op basis van omstandigheden in de dagelijkse praktijk. Vergeleken met de oude test geeft WLTP de echte rijomstandigheden beter weer. Bovendien wordt per unieke auto bekeken wat de invloed van de optionele uitrusting is op de uitstoot van de auto.

Meer betalen voor dezelfde auto

Nu hoor ik je denken: ‘Wat is daar dan zo vervelend aan?’. Dat zit als volgt. Als een Volkswagen Tiguan een panoramadak heeft, dan kan het zo zijn dat hij meer CO2 uitstoot dan een Tiguan zonder panoramdak. Daardoor zal de aanschafbelasting, ook wel BPM genoemd, hoger uitvallen. Het betekent dat het kan zijn dat je vanaf 1 juli meer moet betalen voor exact dezelfde Volkswagen, Audi, SEAT of ŠKODA. Voor sommige modellen kan deze prijsverhoging tot enkele duizenden euro’s oplopen. Een behoorlijk verschil dus! 

Wacht niet te lang met beslissen

We snappen dat je niet zit te wachten op deze prijsverhogingen. Wacht daarom niet te lang met het beslissen. De nieuwe auto’s die bij ons op voorraad staan zijn nu nog voorzien van de ‘oude’ prijs, maar dat gaat dus vanaf 1 juli veranderen. Heb je vragen over de inhoud van dit artikel of heb je interesse in één van onze voorraadauto’s? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag met vooruit kijken.