De nieuwe ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV is onderweg

ŠKODA presenteert op 31 januari 2022 de nieuwe ENYAQ COUPÉ iV. Een teaservideo gunt nu alvast een eerste blik op het nieuwe elektrische topmodel, met speciale aandacht voor de uitstekende aerodynamica. Met een cW van 0,234 heeft de ENYAQ COUPÉ iV de beste luchtweerstandswaarde in zijn klasse en is hij zeer efficiënt.

Vloeiende coupévorm

Net als de ENYAQ iV is ook de ENYAQ COUPÉ iV gebaseerd op het modulaire elektrische MEB-platform van de Volkswagen Groep. Met een luchtweerstandscoëfficiënt van cW 0,234 is de elegante coupé de nieuwe maatstaf in zijn klasse en gaat hij nog een stap verder dan de al uitstekende stroomlijn van de ŠKODA ENYAQ iV, mede dankzij de nieuwe carrosserievorm. Vanaf de B-stijl loopt de daklijn van de coupé vloeiend af richting de achterzijde, om daar naadloos over te lopen in de achterklep en te eindigen in een scherp getekende rand. Ook onthult de teaservideo de ‘Crystal Face’ van de ENYAQ COUPÉ iV, waarbij 131 LED’s de opvallende ŠKODA-grille verlichten.

De wereldpremière van de ENYAQ COUPÉ iV vindt plaats op 31 januari aanstaande.

De informatie in dit nieuwsbericht was acuteel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend. * Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaar maken, recyclingsbijdrage en legekosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.