De nieuwe Volkswagen Golf Variant – in alles beter

De nieuwe Volkswagen Golf Variant staat helemaal voor je klaar. Verwacht nog meer plek om spullen mee te nemen én meer digitale innovaties. Met nieuwe motoren, voorzien van mild-hybride-technologie en twin-dosing-inspuiting, is de station nog efficiënter geworden. De nieuwe Volkswagen Golf Variant is vanaf oktober bij Pouw te bestellen. 

De nieuwe Volkswagen Golf Variant oogt mooi strak en sportief. De kenmerken van zijn kleine broer, de nieuwe Golf 8, zijn duidelijk. De fraaie aflopende daklijn en een sportieve dakspoiler zorgen voor een fraai en dynamisch voorkomen. De achterste zijruiten lijken iets weg te hebben van een coupémodel. Voor de koplampen en de achterlichten maakt Volkswagen gebruik van LED. De nieuwe Volkswagen Golf meet 4,63 meter. Vergelijk hem met zijn voorganger en je met een extra wielbasis van 6,6 centimeter.

Volop ruimte in de nieuwe Golf Variant

Met de nieuwe Golf Variant 8 zit je nooit om ruimte verlegen. De al eerder genoemde wielbasis is gegroeid, waardoor passagiers nog comfortabeler zitten. De interieurlengte is 1,80 meter, wat vooral te merken is aan de beenruimte achterin. De Golf Variant biedt op die manier makkelijk plaats aan vijf personen. Die passagiers kunnen allemaal flink wat spullen meenemen, want ook het bagageruim is zeer ruimtelijk. Je kunt 611 liter meenemen, maar wanneer je besluit de achterbank plat te leggen dan is het laadvolume zelfs 1.642 liter. Dat is liefst 22 liter meer dan zijn voorganger. Handen vol boodschappen en moeite om de kofferklep te openen? Geen probleem. Met een voetbeweging onder de achterbumper door is het mogelijk om de achterklep elektrisch te openen.

Nóg meer kracht en efficiëntie

De nieuwe Golf Variant is ook op het gebied van efficiënter weer een stap verder dan zijn voorganger. Zo is hij bestelbaar met slimme mild hybride-technologie. De eTSI-modellen maken gebruik van een TSI-benzinemotor, 48V-technologie, een riem-aangedreven dynamo, een lithium-ion-accu en de automatische DSG-transmissie. Met dit systeem is het mogelijk om met uitgeschakelde verbrandingsmotor te ‘zeilen’. De op maximale efficiency afgestemde DSG-transmissie maakt het mogelijk dat de overgang van ‘zeilen’ naar het gebruik van de TSI niet waarneembaar is voor de inzittenden.

De TDI dieselmotoren maken gebruik van twin-dosing-inspuiting met twee SCR-katalysatoren (Selective Catalytic Reduction) en AdBlue-injectie. Dit innovatieve systeem zorgt voor een sterke vermindering van de uitstoot van stikstofoxiden (NOx). Daardoor horen de nieuwe TDI-motoren tot de schoonste en meest efficiënte dieselmotoren ter wereld.

Standaarduitrusting Golf Variant

Elke Golf Variant krijgt een omvangrijke standaarduitrusting mee. Altijd inbegrepen zijn onder meer de Digital Cockpit Pro, het online infotainment system ‘Ready to Discover’ met 10,0-inch touchscreen, digitale radio-ontvangst, We Connect en We Connect Plus online diensten, een multifunctioneel stuurwiel, LED koplampen en LED achterlichten, Air Care Climatronic automatische airconditioning en Bluetooth-telefonie. Ook de nieuwste assistentiesystemen zijn standaard, waaronder Lane Assist, Front Assist met City Emergency Braking en voetgangersherkenning en de nieuwe functie waarmee de Golf Variant automatisch afremt in een bocht als er tegemoetkomend verkeer wordt gesignaleerd. Ook standaard zijn het elektronische sperdifferentieel XDS, Keyless start, licht- en regensensor en de Car2X-functie.

Bestel de nieuwe Golf Variant bij Pouw

De Golf Variant maakt sinds 1993 deel uit van het Golf-gamma. Tot nu toe zijn circa 3 miljoen van deze extra ruime en veelzijdige Golf-modellen verkocht. De nieuwe Golf Variant wordt tegen het einde van het jaar op de Nederlandse markt verwacht. Hij is vanaf medio oktober te bestellen bij Pouw. Zijn exacte prijzen en de specificaties worden voorafgaand daaraan bekend gemaakt.