De beste Volkswagen banden vind je bij Pouw

Bandenwissel plannen

Bij Pouw kies je voor de perfecte zomer- en winterbanden voor jouw Volkswagen. Ga voor optimale grip en veiligheid en kom langs bij een van onze vestigingen voor de juiste autobanden. Zo ga je veilig op weg. 

  • Professionele bandenwissel bij Pouw
  • Voor elk seizoen hebben wij de juiste banden
  • Sla je winter- of zomerbanden op in ons bandenhotel

Welke autobanden voor mijn Volkswagen?

Autobanden zijn er in allerlei soorten en maten. We leggen je graag uit welke band je onder jouw Volkswagen Polo, Golf, Passat of Touareg moet laten monteren. 

Zomerbanden
Wanneer het buiten boven de 7 graden is, dan presteren zomerbanden onder jouw Volkswagen het best. Het rubber van een zomerband is harder dan van een winterband. Bovendien bevat het minder profiel. Daardoor is de remweg van je Volkswagen korter onder zomerse omstandigheden.  

Winterbanden  
Wanneer het buiten onder de 7 graden is, dan presteren winterbanden het best. Het rubber van een winterband is flexibeler dan van een zomerband. Ook hebben winterbanden diepere groeven, zodat water en sneeuw makkelijk afgevoerd worden. Dit verbetert de grip voor jouw Volkswagen.  

All Season-banden
Rij je met je Volkswagen nooit in extreme omstandigheden? Dan zijn All Season-banden een goede keuze. Het is dan wel belangrijk dat je niet meer dan 20.000 kilometer per jaar rijdt en niet op wintersport gaat. Deze banden zijn namelijk geschikt voor gemiddelde omstandigheden, maar niet voor gladde wegen en sneeuwval.  

Kijk voor alle merken banden en wielsets op de webshop van Volkswagen.

Onze tips voor jouw banden

We leggen je met een aantal tips graag uit op wat ervoor zorgt om veilig de weg op te blijven gaan. 

  • Controleer iedere maand of de banden van jouw Volkswagen nog genoeg bandenspanning hebben. Bij een te lage bandenspanning verbruikt je auto meer brandstof.
  • Zorg ervoor dat je versleten banden altijd tijdig vervangt. Oude banden hebben een verminderd profiel en minder grip, terwijl uitgedroogde banden een klapband kunnen veroorzaken.
  • Laat je banden geregeld door ons controleren op slijtage, profiel, uitlijning en spanning. Zo ben je ervan verzekerd dat je veilig op weg gaat.