De volgende Volkswagen Touareg laat zich voorzichtig zien

Ontdek hier alvast de vernieuwde Volkswagen Touareg, die deze zomer met een grondige technische en visuele update naar ons toekomt! De luxe SUV heeft een nieuw ontworpen front en achterzijde, een doorontwikkeld chassis en hij tilt het comfort en de prestaties naar een nog hoger niveau. Maak je klaar om te worden weggeblazen door de highlights van de vernieuwde VW Touareg.

Momenteel ondergaat de vernieuwde Touareg de laatste tests in Zweeds Lapland met een opvallende camouflage-trim. Ondanks dat de SUV nog grotendeels schuilgaat onder de camouflage, zijn de nieuw ontwikkelde IQ.LIGHT HD matrixkoplampen en de doorlopende LED-lichtstrips ertussen al wel zichtbaar. Met in totaal 38.400 micro-LED's bieden de koplampen een verbluffende High Definition-lichtbundel met een zeer hoge resolutie. Dit zorgt voor aanzienlijk betere verlichting van de weg vóór de Touareg zonder tegenliggers te verblinden. Het innovatieve matrixsysteem projecteert ook een interactieve lichtbundel - de zogenaamde 'lane light' - die het rijden in het donker langs bijvoorbeeld wegwerkzaamheden op de snelweg een stuk comfortabeler en eenvoudiger maakt.

Een verlicht logo op de Touareg

Als eerste model van Volkswagen heeft de vernieuwde Touareg achterop een verlicht logo. Sinds januari 2023 is dit rood oplichtende embleem ook in Europa toegestaan, nadat het eerder enkel was voorbehouden aan landen als China en de VS.

Doorontwikkeld chassis van vierwielaangedreven Touare

 

Tevens heeft Volkswagen het chassis van de vierwielaangedreven Touareg doorontwikkeld. Zo heeft het model voortaan een daklastsensor, die in verbinding staat met de onderstelelektronica. Daarmee wordt de auto extra wendbaar wanneer het dak niet beladen is. Wanneer daarentegen een dakkoffer is gemonteerd, herkent de sensor dat en geeft die input vervolgens door aan assistentiesystemen als het ESC, voor extra rijstabiliteit. Ook hebben de standaard stalen veren en optionele tweekamer luchtvering van het onderste een nieuwe afstelling gekregen, voor een nog breder bereik tussen comfort en prestaties.

Een vernieuwd interieur in de Touareg

De Touareg wordt voortaan voorzien van een vernieuwde versie van de ‘Innovision Cockpit’. Nieuwe features daarin zijn onder meer rijbaanspecifieke navigatie en HD-kaartgegevens in hoge resolutie. Ook de stembediening is doorontwikkeld. Bovendien is de app-integratie tussen de smartphone en ‘App Connect’ (Apple CarPlay, Android Auto) nu ook draadloos mogelijk. Ook op andere gebieden heeft het interieur van de Touareg een upgrade gekregen. Zo zijn bijvoorbeeld de armsteunen en de panelen van de middenconsole zachter geworden.

Deze zomer beleeft de vernieuwde Volkswagen Touareg zijn première in de Pouw showrooms.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.