Volkswagen Tiguan Allspace in het nieuw gestoken

De nieuwe Volkswagen Tiguan Allspace is in navolging van de nieuwe Tiguan gepresenteerd. Het ruimtewonder biedt maximaal plek aan zeven personen. De Tiguan is een ongekend populaire SUV van Volkswagen en dat zal met de aangescherpte Allspace niet anders worden. Met nieuwe assistentiesystemen, een strakker exterieur en luxe LED-lampen is hij klaar voor de toekomst. Vanaf oktober staat de nieuwe Tiguan Allspace bij Pouw in de showrooms. 

De Volkswagen Tiguan Allspace is een ongekend ruime auto. Zijn flexibele interieur, comfortabele eigenschappen en hoge trekgewicht maakt de SUV tot een perfecte vakantieauto. De Tiguan is gemaakt om met jou en de caravan eropuit te trekken! Maar vergeet niet dat deze Tiguan Allspace facelift ook zakelijk gezien een prachtig visitekaartje is.

De ruime Tiguan Allspace in beeld

Een vernieuwd exterieur

De vernieuwde Tiguan Allspace is direct te herkennen aan zijn nieuwe, compleet gestylde front, de verhoogde motorkap en de opgefriste achterzijde. De LED-koplampen met geïntegreerde LED-dagrijverlichting zijn standaard. IQ. LIGHT LED matrix-koplampen zijn optioneel. Hiermee is het mogelijk om met grootlicht te rijden zonder daarbij tegenliggers te verblinden. In combinatie met de matrix-koplampen is in de grille een doorlopende LED-lichtstrip opgenomen. Ook de ‘vegende’ beweging van dynamische richtingaanwijzers is inbegrepen bij IQ.LIGHT.

Volop ruimte

Door de lange wielbasis (2,79 meter, 11 centimeter meer dan de reguliere Tiguan) biedt de Tiguan Allspace volop ruimte voor vijf personen. Met de optionele derde zitrij met twee individuele stoelen wordt de Allspace een echte zevenzitter. De derde zitrij is eenvoudig neer te klappen, er blijft dan een vlakke laadvloer over. De inhoud van de bagageruimte varieert van 760-1.920 liter (zevenzits uitvoering: 700-1.755 liter).

Gedeeltelijk geautomatiseerd rijden

De vernieuwde Tiguan Allspace is er nu ook optioneel met Travel Assist. Dit maakt rijden comfortabeler én veiliger doordat het systeem het remmen, accelereren en sturen van de bestuurder kan overnemen. Bij snelheden van 0-210 km/u (30-210 km/u voor versies met handgeschakelde versnellingsbak) zorgt Travel Assist ervoor dat de Tiguan Allspace automatisch een veilige afstand tot voorliggers aanhoudt en tussen de wegmarkeringen blijft. 

Altijd online

De nieuwste versie van de Tiguan Allspace heeft standaard een digitale cockpit en maakt gebruik van de nieuwste infotainmentsystemen. Door de ingebouwde eSIM is de ruime SUV altijd online en kan de bestuurder gebruikmaken van de vele diensten van WeConnect en WeConnect Plus. Alle Allspace-uitvoeringen bieden bovendien toegang tot streamingsdiensten en je kunt functies met je stem (natural voice control) bedienen. Via App-Connect is een Apple- of Android-telefoon draadloos te koppelen. 

Het comfort van DSG

De vernieuwde Tiguan Allspace wordt geleverd met de pittige 1.5 TSI turbo-benzinemotor met 110 kW/150 pk, gekoppeld aan een zeventraps DSG-transmissie. Dat betekent standaard het comfort en de souplesse van een razendsnel schakelende automaat met dubbele koppeling. Later volgt mogelijk ook een 2.0 TDI diesel met een vermogen van 110 kW/150 pk. De Tiguan Allspace-modellen voldoen aan de strenge Euro 6d-ISC-FCM emissienorm.

Succesfactor van formaat

In 2017 verscheen de Tiguan Allspace in het Volkswagen-gamma. Vooral door zijn ruimte en veelzijdigheid ontpopte hij zich direct tot een succesnummer. Nu al zijn er 1,5 miljoen Allspace-modellen verkocht. Inmiddels is zo’n 55% van alle wereldwijd verkochte Tiguans een Allspace.

Binnenkort beschikbaar bij Pouw

De vernieuwde Tiguan Allspace is binnenkort te configureren en te bestellen, en arriveert naar verwachting in oktober bij Pouw. Prijzen en meer specificaties worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.