Over-the-Air updates voor alle Volkswagen ID.-modellen beschikbaar

Volkswagen maakt vanaf vandaag regelmatige software-updates via mobiele data-overdracht beschikbaar voor alle ID.-modellen. Tot dusver waren de updates enkel nog beschikbaar voor een beperkte groep klanten. De ‘ID. Software 2.3’ biedt per direct nieuwe functionaliteiten en optimaliseert bestaande features.

“De volledige beschikbaarheid van onze Over-the-Air updates onderstreept de innovatiekracht van Volkswagen en legt de basis voor een volledig nieuwe, digitale klantervaring,” verklaart Volkswagen CEO Ralf Brandstätter. “Tegelijkertijd leggen we hiermee de basis voor nieuwe, digitale businessmodellen en slaan we een belangrijke mijlpaal in onze ACCELERATE-strategie.”

Verbeterde veiligheid, nog meer comfort

Enkele van de nieuwe functies die deel uitmaken van de update zijn van invloed op de ID. Light, een lichtstrip onderaan de voorruit. Die biedt nu intuïtieve ondersteuning voor energiebesparend rijden en tijdens het rijden met het automatische afstandscontrolesysteem Active Cruise Control (ACC). Ook de beeldverwerking van de multifunctionele camera is verbeterd, waardoor de ID.-modellen nu nog sneller motorfietsen en andere weggebruikers herkennen. Hetzelfde geldt voor het rijden in het donker. Indien geïnstalleerd maakt dynamische grootlichtregeling een nog nauwkeurigere koplampregeling mogelijk. De graphics op het centrale infotainmentdisplay worden nu bovendien rustiger en duidelijker weergegeven, met een meer intuïtieve bediening. Deze verbeteringen zijn grotendeels tot stand gekomen door de feedback van de eerste ID. klanten. 

Over-the-Air updates: nieuwe mogelijkheden en meerwaarde

Volkswagen verwacht ID.-rijders in de toekomst ongeveer elke twaalf weken nieuwe, gratis software te kunnen bieden om hun auto up-to-date te houden en de gebruikerservaring verder te verbeteren. Daarnaast kunnen klanten in de toekomst tegen betaling bepaalde diensten en functies activeren zolang ze deze nodig hebben. Het zou dan kunnen gaan om het aan- en uitzetten van Travel Assist, hogere accuprestaties of in een later stadium zelfs (gedeeltelijk) autonoom rijden.

Klantfocus

De Over-the-Air updates worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met CARIAD, de softwaretak van de Volkswagen Groep. De nieuwe digitale diensten bieden Volkswagen een mogelijkheid om ook na de verkoop of het leasen van een auto in contact met klanten te blijven. “Auto’s die te allen tijde beschikken over de allernieuwste software bieden onze klanten een perfecte digitale gebruikerservaring en zijn daarmee zeer belangrijk voor ons toekomstige succes,” verklaart Thomas Ulbrich, lid van de Raad van Bestuur van Volkswagen voor technische ontwikkeling. “Dankzij regelmatige updates blijft de auto niet alleen up-to-date, hij wordt zelfs steeds beter.”

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend. * Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaar maken, recyclingsbijdrage en legekosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.