De Volkswagen ID.3 heeft weer een aantal flinke verbeteringen gekregen

Volkswagen blijft de ID.3 verbeteren. Na de komst van de vernieuwde ID.3 in 2023 volgen nu weer een aantal belangrijke upgrades. Zo doen de nieuwe generatie software en infotainment en het verbeterde bedieningsconcept uit topmodel ID.7 nu ook hun intrede in de elektrische compacte klasse van Volkswagen. Opvallende features zijn het vernieuwde augmented reality head-up display, een gloednieuwe Wellness App en een premium geluidssysteem van Harman Kardon. Eveneens nieuw zijn de ‘power-on-demand’ optie voor de ID.3 Pro S en nog kortere laadtijden voor een aantal uitvoeringen. 

De meest in het oog springende upgrade is het geheel vernieuwde weergave- en bedieningsconcept met een groter touchscreen (12,9 inch), een vernieuwd head-up display en een nieuwe, intuïtieve menustructuur. Ook het multifunctionele stuurwiel is verbeterd voor een vereenvoudigde en intuïtievere bediening. De ergonomische touch-sliders voor de klimaatregeling en het volume van het audiosysteem zijn nu verlicht en bevinden zich onder het display van het infotainmentsysteem. De draaiknop voor de rijrichting verhuist van het display naar de rechter stengel aan de stuurkolom. Met de nieuwe IDA-stemassistent kan niet alleen toegang worden verkregen tot verschillende functies, maar ook online databases zoals Wikipedia. Ander nieuws is de integratie van kunstmatige intelligentie (AI) via ChatGPT.

Sterker, efficiënter en sneller

De vernieuwde ID.3 wordt uitgerust met een verbeterde elektromotor, die niet alleen indruk maakt met meer vermogen, maar ook met een lager energieverbruik. Het gecombineerde WLTP-bereik van de vernieuwde ID.3 Pro S is voortaan 559 kilometer*. De ID.3 is binnenkort ook leverbaar met een ‘power-on-demand’ optie waarmee het vermogen kan worden verhoogd van 150 kW naar 170 kW voor een snellere acceleratie van 0 tot 100 km/u in 7,1 seconden. 

Automatisch of handmatig voorconditioneren in de ID3

Ook de laadtijden van de vernieuwde ID.3 2024 zijn korter. Met de innovatieve laad- en temperatuurbeheerfunctie kan de accu worden voorgeconditioneerd bij elke DC-laadstop. De accu wordt hierbij tot de optimale temperatuur verwarmd, zodat deze kan worden opgeladen met een maximaal vermogen tot 175 kW. Hierdoor kan de oplaadtijd, vooral in de winter, met enkele minuten worden verkort. De eveneens verbeterde Electric Vehicle Route Planner zorgt ervoor dat de voorconditionering automatisch wordt gestart op weg naar het volgende snellaadstation. Zonder actieve routebegeleiding - bijvoorbeeld bij gebruik van Google Maps - kan de functie ook handmatig worden geactiveerd via het infotainmentsysteem. Routes met maximaal 10 laadstops en 10 tussenstops kunnen ook op een smartphone of via de website worden gepland en vervolgens naar het infotainmentsysteem worden verstuurd.

Nieuwe en verbeterde assistentiesystemen

Tot het arsenaal aan beschikbare assistentiesystemen waarover de ID.3 (optioneel) beschikt behoort voortaan ook de verbeterde Travel Assist die gebruik maakt van zwermdata. Met Park Assist Plus kan de ID.3 ook via de smartphone-app op afstand worden geparkeerd. Ook nieuw voor de ID.3 is het uitstapwaarschuwingssysteem dat binnen de systeemgrenzen kan voorkomen dat een van de deuren wordt geopend als er een voertuig van achteren nadert. Het systeem waarschuwt akoestisch en visueel en verhindert bij acuut gevaar kortstondig dat de betreffende deur(en) kunnen worden geopend.

Harman Kardon premium audio in de Volkswagen ID.3

Een aantal uitvoeringen van de vernieuwde ID.3 is ook uitgerust met de nieuwe Wellness App, die gebruikmaakt van features als de sfeerverlichting, het audiosysteem en de airconditioning. Bij de lancering van de app zijn de wellnessmodi Fresh Up, Calm Down en Power Break beschikbaar. Alle modi kunnen worden aangepast aan persoonlijke voorkeuren: in plaats van het voorgeprogrammeerde geluid kan ook een Spotify playlist worden afgespeeld. De ID.3 is binnenkort ook tegen meerprijs te bestellen met een 480 watt, 12-kanaals audiosysteem van specialist Harman Kardon. 

Bij de aanschaf van de ID.3 is t/m 7 jaar onderhoud en 8 jaar fabrieksgarantie (óf maximaal 160.000 km) op de hoogvoltaccu inbegrepen. Daarnaast is er gratis 24 uur pechhulp binnen Europa. Dankzij het uitgebreide servicenetwerk in Nederland en in Europa zijn Volkswagen-rijders binnen 3 uur weer mobiel bij pech, zoals een lekke band. De vernieuwde Volkswagen ID.3 is binnenkort te bestellen. De prijzen, specificaties en timings worden in aanloop naar de lancering bekendgemaakt.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.