nieuwe skoda superb bij pouw

Ontdek de nieuwe Škoda Superb bij Pouw

Een topmodel met inhoud

Houd mij op de hoogte

De gloednieuwe Škoda Superb

De nieuwe Škoda Superb zet de traditie voort met een uitstekend design, ruimte, comfort, luxe en technologie. De nieuwe Superb is standaard voorzien van mild-hybride technologie en is optioneel beschikbaar als plug-in-hybride met elektrische range van meer dan 100 kilometer. Met krachtige lijnen en vernieuwde designtaal, zijn de Superb Hatchback en Combi ruimer dan ooit, met een bagageruimte van 645 liter in de Hatchback en 690 liter in de Combi. Het interieur is gebruiksvriendelijk met fysieke knoppen en een groot 12,9 inch touchscreen. De Superb wordt ook geleverd met geavanceerde veiligheidssystemen, zoals Turn Assist en Crossroad Assist en 28-Simply Clever-functies. De nieuwe Škoda Superb staat in 2024 bij Pouw Škoda. 

Nog ruimer Superb

De nieuwe Škoda Superb is nóg ruimer

De nieuwe Superb heeft indrukwekkende afmetingen en biedt een ruim interieur met een riante wielbasis van 2,84 meter. Het interieur is ontworpen voor maximaal bedieningsgemak met een slimme combinatie van fysieke knoppen en een groot 12,9-inch touchscreen. De nieuwe plaatsing van de transmissie-selector op de stuurkolom zorgt voor een opgeruimde middenconsole en biedt extra opbergruimte. De bagageruimte varieert van 645 liter in de Hatchback tot maar liefst 690 liter in de Combi. 

Interieur nieuwe Superb

Het nieuwe interieur van de nieuwe Superb

Voorafgaand aan de wereldpremière de nieuwe Superb onthullen we het volledig nieuw ontworpen interieur. Een digitale cockpit, een head-up display en een vrijstaand 12,9 inch groot infotainmentdisplay. De bediening van de DSG-transmissie is naar de stuurkolom verhuisd, waardoor de ruim opgezette middenconsole nu extra opbergruimte biedt. Daarnaast verbeteren de aanpasbare Škoda Smart Dials de vereenvoudigde bediening. Elke draai-drukknop biedt intuïtieve toegang tot verschillende voertuigfuncties. Een digitaal display zorgt op ieder moment voor een snel en uitgebreid overzicht.

nieuwe skoda superb bij pouw

Motoren in de Superb

In Nederland is de nieuwe Superb er met een keuze uit mild-hybride- en plug-in hybride-aandrijflijnen. De automatische DSG-transmissie is altijd standaard. De Škoda Superb Combi Plug-In Hybrid heeft een systeemvermogen van 150 kW/204 pk. Hij maakt gebruik van de nieuwste plug-in hybridetechnologie met een 25,7 kWh accu die een elektrische actieradius van maar liefst 100 kilometer** mogelijk maakt. Het opladen kan met 11 kW (wallbox, openbare laadpunten) en nog sneller met 50 kW snelladen (25 minuten van 10-80%).

De Superb 1.5 TSI e-TEC met 110 kW/150 pk heeft mild-hybridetechnologie met een 48 volt riemaangedreven starter-generator, een lithium-ion batterij en de nieuwste generatie cilinderuitschakeling (ACT+). De bij het remmen teruggewonnen elektriciteit kan voor een powerboost zorgen, maar is ook te gebruiken om met uitgeschakelde benzinemotor te ‘zeilen’.

Veiligheidssystemen

De nieuwe Superb is leverbaar met de modernste rijassistentiesystemen. Voor het eerst is hij er met Turn Assist, dat bij het afslaan waarschuwt voor tegemoetkomende voertuigen. Om een aanrijding te voorkomen, kan een automatische remingreep volgen. Emergency Steering Assist versterkt bij snelheden tussen 30 en 150 km/u stuuringrepen die zijn bedoeld om uit te wijken. ESC komt ook in actie om onder- of overstuur te voorkomen. Crossroad Assist maakt gebruik van radarsensoren en een camera om te waarschuwen voor verkeersdeelnemers die van links of rechts naderen. Als de bestuurder niet reageert op de waarschuwingssignalen, volgt een remingreep. Bij een openstaand portier waarschuwt Exit Warning voor van achteren naderend verkeer. De range bedraagt 35 meter en het systeem dekt een hoek van 120 graden. Met Intelligent Park Assist is automatisch inparkeren mogelijk. 

De nieuwe Škoda Superb is wederom Simply Clever

De nieuwe Superb heeft een scala aan handige Simply Clever-features. Drie nieuwe functies zijn toegevoegd, waaronder een elektrisch bedienbare bagageruimteafdekking in de Combi, een houder voor tablets in de centrale armsteun achterin, en dubbele opbergvakken aan de achterzijde van elke voorstoel voor tijdschriften of een smartphone. Ook bevat het model een ingebouwde trechter voor het gemakkelijk bijvullen van het watersproeierreservoir. Naast de bestaande functies, zoals geïntegreerde paraplu's in de portieren, diverse bekerhouders, een 12V-aansluiting en handige haakjes in de bagageruimte, heeft de nieuwe Superb in totaal maar liefst 28 handige Simply Clever-functies.