Skoda Scala

Succesnummers in ‘t nieuw: Škoda Scala en Kamiq

De Škoda Scala en Kamiq krijgen een update met nieuwe looks, geavanceerde LED Matrix koplampen, en verbeterde rij-assistentiesystemen voor een hoger veiligheidsniveau. Beide modellen stralen duurzaamheid uit dankzij het gebruik van gerecyclede materialen. De vernieuwde Scala en Kamiq zijn vanaf medio december te bestellen en staan halverwege februari in onze showrooms.

  • Looks: Scala nog dynamischer, Kamiq extra stoer 
  • Focus op veiligheid: rijassistentie uit hogere segmenten
  • Meer gebruik van duurzame materialen, zeer efficiënte motoren
  • Nieuwe line-up, digitaal instrumentenpaneel en infotainmentdisplay standaard
Scala bij Pouw

De Škoda Scala en Kamiq krijgen een belangrijke update. Nieuwe looks zorgen voor een nog dynamischere uitstraling van de Scala, terwijl de Kamiq juist extra stoer oogt. De optionele TOP LED Matrix koplampen voegen daar een extra hightech touch aan toe en nieuwe rij-assistentiesystemen tillen het veiligheidsniveau naar het volgende level. Beide modellen staan op het MQB-A0 platform. Andere nieuwe kenmerken zijn het toegenomen gebruik van gerecyclede en natuurlijk materialen en de verder uitgebreide standaarduitrusting waarbij een digitaal dashboard en een 8,25 inch Škoda infotainment display zijn inbegrepen. De vernieuwde Kamiq en Scala zijn naar verwachting vanaf medio december te bestellen. Halverwege februari staan beide auto’s in onze showrooms.

Scala bij Pouw 2

De vernieuwde Scala oogt dynamischer dankzij de gewijzigde grille, de vlakkere koplampen en de scherper getekende voor- en achterbumpers. Ook de air curtains zijn blikvangers. De inspiratie voor de wijzigingen komt van de Škoda Vision RS concept car. De vernieuwde Kamiq onderstreept zijn stoere SUV-karakter met een meer rechtopstaande grille en in de bumpers geïntegreerde diffusers. De kenmerkende gesplitste koplampunits zijn ook gewijzigd: het bovenste lichtelement is nog vlakker, terwijl de onderste units juist zijn gegroeid. Zowel de Scala als de Kamiq zijn er nu ook met TOP LED Matrix-verlichting met opvallende en zeshoekige Matrix-modules. De crystalline LED-modules doen denken aan sprankelende ijsblokjes of edelstenen.

Kamiq bij Pouw

Duurzame materialen, efficiënte aandrijflijnen

Het aandeel van duurzame materialen is in beide modellen sterk toegenomen. Zo zijn het waterreservoir onder de voorruit, de wielkastbekleding, diverse interieurbekledingsmaterialen, de vloerbekleding en de vloermatten gemaakt van gerecyclede kunststoffen. In diverse afwerkingspanelen en de structuur van de hemelbekleding zijn vezels van natuurlijke materialen zoals hennep en kenaf verwerkt. 

De Scala is optioneel leverbaar met een ‘rough road’-ophanging met 15 mm extra bodemvrijheid. Voor zowel de Scala als de Kamiq is Sport Chassis Control leverbaar. Dit biedt keuze uit twee schokdemperinstellingen. Hiermee is het onderstel van de Scala met 15 mm te verlagen en dat van de Kamiq met 10 mm.  

Kamiq bij Pouw 2

Voor de veiligheid

Bij de ontwikkeling van de vernieuwde Scala en Kamiq heeft Škoda sterk gefocust op een nog hoger veiligheidsniveau. In lijn met het Vision Zero-initiatief wil het merk een actieve bijdrage leveren aan het zo veel mogelijk terugdringen van fatale ongevallen. Bij beide modellen vormt een zeer stijve carrosserie de basis voor de veiligheid van topklasse. Daarbij beschikken de nieuwe Scala en Kamiq over rijassistentiesystemen die je eerder in hogere segmenten verwacht. Inbegrepen zijn bijvoorbeeld Front Assist met voetgangermonitoring, Lane Assist, Verkeerstekenherkenning en tot wel negen airbags.

Een nieuwe line-up

De line-up van de Scala en Kamiq sluit voortaan aan bij die van de Enyaq-familie. Zo zijn er verschillende Design Selections die zijn geïnspireerd door moderne leefomgevingen. Elke Selection staat voor een specifiek kleur- en materiaalgebruik. In combinatie met drie uitrustingsniveaus (Essence, Selection en Monte Carlo) zijn zes designcombinaties mogelijk. Verder personaliseren kan met optiepakketten in diverse categorieën en verschillende individuele opties. Elke nieuwe Scala en Kamiq beschikt standaard over een 8 inch (20,3 cm) digitaal instrumentenpaneel en een centraal geplaatst 8,25 inch Škoda Infotainment Display. De Monte Carlo-modellen staan voor dynamiek. De zwarte accenten en handgemaakte ‘carbon-leder’ details in het interieur verwijzen naar de behaalde successen van Škoda in de legendarische Rally Monte Carlo.

Uiteraard zijn de nieuwe modellen ook Simply Clever. De nieuwste toevoeging aan de reeks features die het leven makkelijker en comfortabeler maken, is het Virtual Pedal. Een voetbeweging onder de achterbumper volstaat daarbij om de achterklep te laten openen.

De nieuwe Scala en Kamiq staan medio februari bij ons in de showrooms. Medio december maakt Škoda de exacte specificaties en de prijzen bekend.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische verwachte maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.