De nieuwe Audi RS 3 is vanaf nu te bestellen en proberen

Met hun prestatiegerichte design, een 294 kW/400 pk sterke vijfcilindermotor en de unieke RS torque splitter staan de nieuwe RS 3 Sportback en RS 3 Limousine voor puur rijplezier, iedere dag weer. Ook het gedigitaliseerde interieur ademt de RS-typische sportiviteit. De nieuwe topsporters zijn nu te bestellen bij Pouw Audi Sport en ze staan tevens in de showroom. Bovendien zijn geïnteresseerden welkom om een proefrit te plannen. De RS 3 Sportback is leverbaar vanaf € 92.607 en de RS 3 Limousine vanaf € 93.255.

De vijfcilinder 2.5 TFSI is in de nieuwe RS 3-modellen de drijvende kracht achter pure sportiviteit. Vergezeld van een unieke sound levert hij een vermogen van 294 kW/400 pk. In combinatie met quattro vierwielaandrijving is een acceleratie van 0-100 km/h in 3,8 s mogelijk. De topsnelheid bedraagt 250 km/h (280 of 290 km/h met optionele upgrades). Naast het RS sportonderstel en het nieuwe highperformance remsysteem is de nieuwe RS torque splitter een belangrijke factor in de rijbeleving. Hiermee is de aandrijfkracht namelijk volledig variabel over de achterwielen te verdelen. Zo kan de RS torque splitter onderstuur voorkomen. Op het circuit maakt hij zelfs gecontroleerde drifts mogelijk. De nieuwe RS 3-modellen zijn desgewenst, als optie, leverbaar met semi-slick banden. Deze zijn voor het circuit ontwikkeld, maar zijn ook toegelaten voor gebruik op de openbare weg.

De RS 3 in detail

RS look & feel

De nieuwe RS 3-modellen stralen de typische RS-sportiviteit uit met grote luchtopeningen, verbrede wielkasten met 19 inch lichtmetalen velgen, de honingraatgrille en de ovale uitlaatpijpen van het RS Sport uitlaatsysteem. Het interieur met RS sportstoelen, afgevlakt driespaaks RS Sport stuur en carbon accenten is sportief en digitaal. De standaard 12,3 inch Audi virtual cockpit heeft een specifieke RS-weergave. Bij handmatig schakelen wordt het toerental in de vorm van een balk weergegeven. De kleur ervan verandert bij het accelereren van groen naar geel en vervolgens naar rood. Dit helpt bij het kiezen van het optimale schakelmoment. De standaarduitrusting van beide modellen is zeer compleet. Met optiepakketten voor het exterieur, designpakketten voor het interieur én met individuele opties is een RS 3 aan te passen aan vele individuele wensen.

Nu te bestellen en proefrijden bij Pouw

Geïnteresseerden en liefhebbers kunnen de nieuwe Audi RS 3 Sportback en Limousine nu al tot in detail configureren op Audi.nl. De nieuwe topsporters zijn met ingang van vandaag te bezichtigen bij Pouw Audi Sport. Geïnteresseerden heb tevens de mogelijkheid om een proefrit te maken. De RS 3 Sportback is leverbaar vanaf € 92.607,- en de RS 3 Limousine vanaf € 93.255,-. .

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend. * Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaar maken, recyclingsbijdrage en legekosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.