Volkswagen APK

APK keuring

Voor Volkswagen, Audi, SEAT en Škoda

Plan mijn APK

Eenvoudig online jouw APK inplannen

Is jouw auto weer toe aan de verplichte APK-keuring? Kom dan langs bij je dichtstbijzijnde Pouw vestiging. Je kunt de APK laten uitvoeren bij een van onze vestigingen in Apeldoorn, Deventer, Hardenberg, Harderwijk, Kampen, Meppel, Rijssen of Zwolle.

Een APK-keuring voor slechts €40,-

Bij Pouw voeren wij de APK voor slechts €40,- voor je uit. Dit is inclusief btw, afmeldkosten, viergastest, EOBD-scan en de roetmeting. En wanneer je de APK combineert met een onderhoudsbeurt is de APK zelfs gratis!

Als uit de keuring blijkt dat er reparaties nodig zijn dan nemen we altijd eerst contact met je op om eventuele extra kosten met je door te nemen.

Vervangend vervoer bij APK

Je bij ons meerdere mogelijkheden voor vervangend vervoer. Maak gebruik van een gratis leenfiets, of huur eenvoudig en snel een auto bij Easyrent. In onze online werkplaatsplanner kun je aangeven welke type vervangend vervoer je graag wilt. 

Wat checken we tijdens de APK?

Onze serviceadviseurs nemen je Volkswagen, Audi, SEAT of Škoda zeer nauwkeurig onder de loep. Onderdelen als remmen, gordels, beschadigingen, verlichting, wielophanging, uitlaat en banden geïnspecteerd. Lees meer op VW APK, Audi APK, SEAT APK of Škoda APK.

Veelgestelde vragen

De APK kost €40,-. Zonder extra kosten, dus je weet precies waar je aan toe bent. Als uit de keuring blijkt dat er reparaties nodig zijn dan nemen we altijd eerst contact met je op om eventuele extra kosten met je door te nemen. Combineer je de APK met onderhoud? Dan is de keuring zelfs gratis. Je betaalt dan alleen de wettelijke afmeldkosten.

Ja, elke auto met een Nederlands kenteken is verplicht om na 3 of 4 jaar APK gekeurd te worden. De APK zorgt ervoor dat de technische staat van jouw auto gecontroleerd wordt, waardoor het veilig blijft op de Nederlandse wegen. Als je auto geen geldige APK heeft, dan kan je een boete krijgen.

Dit kan vanaf 2 maanden voor de APK-vervaldatum. Je APK blijft gewoon 12 of 24 maanden geldig vanaf de APK-vervaldatum. Je kunt dus ruim op tijd een afspraak online inplannen.

De APK-keurig duurt gemiddeld een uurtje. Je kunt er op wachten en rustig met een kop koffie en goede wifi verder werken. Of kies voor een leenfiets of huurauto om op pad te gaan.

Wil of kun je niet op de keuring wachten, dan kan je uiteraard gebruik maken van vervangend vervoer. Stap op een gratis leenfiets, of huur voor een klein bedrag een auto. Bij het maken van de afspraak kun je jouw voorkeur doorgeven.