SKODA Header

Škoda Banden bij Pouw

Bandenwissel plannen

Škoda banden kopen? Dat doe je bij Pouw. Want wist je dat de banden het rijgedrag van jouw Škoda bepalen? Kom daarom langs voor de perfecte zomer- en winterbanden voor jouw auto. Onze kwaliteitsbanden zorgen voor rijcomfort, rijprestaties en bovenal veiligheid. Met Škoda Bandenservice bij Pouw helpen we je graag op weg. 

  • Professionele Škoda bandenwissel bij Pouw
  • Voor elk type Škoda hebben wij de juiste banden
  • Sla je winter- of zomerbanden op in ons bandenhotel

Een Škoda bandenwissel is er al vanaf €59,-.

Welke band moet ik kiezen voor mijn Škoda?

Autobanden zijn er in vele soorten en maten. We leggen je graag uit welke band je het best onder jouw Škoda kunt laten monteren.  

Zomerbanden
Wanneer het buiten warmer dan 7 graden is, dan presteren zomerbanden onder jouw Škoda het best. Het rubber van een zomerband is harder dan van een winterband. Bovendien bevat het minder profiel. Daardoor is de remweg van je Škoda korter onder zomerse omstandigheden.  

Winterbanden  
Wanneer het buiten kouder is dan 7 graden presteren winterbanden het best. Het rubber van een winterband is flexibeler dan van een zomerband. Ook hebben winterbanden diepere groeven, zodat water en sneeuw gemakkelijk afgevoerd worden. Dit verbetert de grip voor je Škoda.  

All Season-banden
In Nederland zijn All Season-banden een prima keuze. We hebben hier veelal gemiddelde weersomstandigheden waardoor deze banden een prima compromis zijn tussen winter- en zomerbanden. All Season-banden zijn niet bedoeld voor barre weersomstandigheden. Rij je dus regelmatig op gladde en besneeuwde wegen, of juist bij extreem warm weer? Kies dan voor ander rubber. En wanneer je in Duitsland met All Season-banden wilt rijden, moeten je banden voorzien van de M+S-aanduiding en een sneeuwvloksymbool. 

Kijk voor alle banden en wielsets op de webshop van Škoda.

5 handig bandentips voor jouw Škoda

Rijden met een lage bandenspanning is slecht voor het verbruik en voor de wegligging van je Škoda. Zorg er daarom voor dat er voldoende lucht in de banden zit. 

Een vermindering van de profieldiepte van je banden heeft veel invloed op de grip en het rijgedrag van jouw auto. Bovendien mogen de banden wettelijk gezien niet minder dan 1,6 millimeter diep zijn. 

Zorg ervoor dat de banden op dezelfde as vervangen worden om een vervelend weggedrag te voorkomen. Je auto kan een kant op gaan trekken. 

In Nederland rijden steeds veel auto's rond met versleten banden. Dit is gevaarlijk. Controleer daarom regelmatig je banden op beschadigingen. 

Prijsoverzicht

Bandenwissel werkzaamhedenPrijs
Zomer-/winterbandwissel: Complete set zonder opslag€59
Zomer-/winterbandwissel: Complete set met opslag€129
Zomer-/winterbandwissel: 4 losse banden zonder opslag€119
Zomer-/winterbandwissel: 4 losse banden met opslag€179