Ervaar de vernieuwde Volkswagen ID.3: nu te bestellen met tal van nieuwe functies

Vandaag start Volkswagen de voorverkoop van de vernieuwde ID.3. De elektrische bestseller heeft een strakker design, hoogwaardiger interieur en verbeterde software en intelligente rijhulpsystemen. De vernieuwde Volkswagen ID.3 is nu beschikbaar als rijk uitgeruste Pro Business vanaf €44.990*. Later zal de goedkopere ID.3 Pro ook beschikbaar komen. Snel beslissen loont, want de huidige ID.3-voorraadmodellen bij Pouw hebben extra voordeel tot wel €6.950, inclusief SEPP-subsidie.

Met al zo'n 17.000 exemplaren in Nederland is de Volkswagen ID.3 een gewilde elektrische auto. De vernieuwde versie bouwt voort op het succes met een nieuw ontworpen front voor een lagere Cw-waarde (0,263). Ook het interieur is verfijnd met zachtere, diervrije en grotendeels gerecyclede materialen. Kortom, de vernieuwde Volkswagen ID.3 biedt een verbeterde rijervaring en duurzame keuzes voor de bewuste koper.

Volkswagen ID.3 infotainmentsysteem biedt meer gemak en comfort

De Volkswagen ID.3 heeft een upgrade gekregen met een groter infotainmentscherm van 30,5 centimeter, nieuwe software en een eenvoudiger te bedienen menustructuur. Het infotainmentsysteem kan nu ook worden bediend met aanraaktoetsen op het multifunctionele stuurwiel. Bovendien zijn er nieuwe spraakbesturingsmogelijkheden en augmented reality-features beschikbaar in het head-up display.

Een ander nuttig kenmerk is de Electric Vehicle Route Planner, die nu ook actuele verkeersinformatie gebruikt om de bestuurder de perfecte route te bieden en eventuele laadstops te plannen op basis van de beschikbare capaciteit bij laadstations.

Met deze upgrades biedt de Volkswagen ID.3 een verbeterde rijervaring en meer gemak en comfort tijdens het rijden. Of je nu op zoek bent naar een milieuvriendelijke auto of gewoon een geavanceerd infotainmentsysteem, de Volkswagen ID.3 heeft het allemaal.

Volkswagen ID.3 bestelbaar 2023 (2)

Nieuwe rijhulpsystemen Volkswagen ID.3: automatisch van rijstrook wisselen en waarschuwingen via V2X-technologie

De vernieuwde Volkswagen ID.3 is voorzien van slimme rijhulpsystemen die het rijden veiliger en comfortabeler maken. Een nieuwe functie van Travel Assist maakt het mogelijk om automatisch van rijstrook te wisselen, mits daar ruimte voor is en na het activeren van de richtingaanwijzers. Dit werkt bij snelheden vanaf 90 km/u. Door de V2X-technologie kan de ID.3 belangrijke data van compatibele auto’s en de infrastructuur verwerken. Hierdoor ontvangt de bestuurder waarschuwingen voor gevaren, ongevallen en stilstaand verkeer. Park Assist Plus heeft ook een upgrade gekregen en kan nu parkeermanoeuvres van de bestuurder opslaan en reproduceren. Dit maakt het parkeren nog gemakkelijker. Met deze vernieuwde rijhulpsystemen biedt Volkswagen een nog veiligere en comfortabelere rijervaring.

De verbeterde actieradius van de ID.3

De vernieuwde Volkswagen ID.3 wordt in eerste instantie leverbaar in drie uitvoeringen: de Pro Business, Pro S en Pro S Business. Alle varianten hebben een 150 kW (204 pk) sterke elektromotor die de achterwielen aandrijft en 310 Nm aan trekkracht produceert. De ID.3 Pro S heeft een lithium-ion accupakket met een capaciteit van 77 kWh en een verwachte actieradius tot 559 kilometer** (WLTP). De ID.3 Pro heeft een 58 kWh accupakket dat goed is voor een actieradius tot 429 kilometer** (WLTP). Volkswagen introduceert later meer uitvoeringen, waaronder versies met een kleinere batterij en een goedkopere Pro-uitvoering. Bij een snellaadstation laadt de ID.3 Pro S het accupakket in 30 minuten van 5 naar 80 procent, dankzij het maximale laadvermogen van 170 kW. De ID.3 Pro Business laadt met maximaal 120 kW, waarmee het 35 minuten vergt om het accupakket tot 80 procent op te laden.

Rijk uitgeruste Volkswagen ID.3 Business-modellen ook beschikbaar

De vernieuwde Volkswagen ID.3 is nu beschikbaar als de zeer rijk uitgeruste ID.3 Pro Business en ID.3 Pro S Business. Deze modellen zijn standaard voorzien van een navigatiesysteem 'Discover Pro' met een groot scherm van 30,5 cm, LED Matrix-koplampen, 18 inch lichtmetalen velgen 'East Derry', adaptieve cruise control, achteruitrijcamera, keyless access, climatronic en donker getinte achterste ruiten. De Pro S Business heeft daarnaast standaard 19 inch lichtmetalen velgen 'Wellington'. De Pro S zonder Business-pakket staat in de prijslijst voor € 47.990*. Ontdek nu deze luxe Business-modellen van de vernieuwde Volkswagen ID.3 en configureer deze naar wens.

De ID.3 Advantage: direct rijden vanaf € 38.990*

Snelle beslissers die direct willen rijden tegen een nog scherpere prijs kunnen nu ook kiezen voor de ID.3 Advantage op basis van het huidige model. Hij is er als ID.3 Pro Advantage en ID.3 Pro Edition Advantage. Beide direct uit voorraad leverbare uitvoeringen beschikken standaard over het 58 kWh accupakket met een rijbereik tot 426 kilometer (WLTP)** en zijn meer dan compleet uitgerust. Standaard beschikken de Advantage-modellen onder meer over adaptive cruise control, navigatie, smartphone-integratie met app-connect. Daarnaast zijn ook tal van geavanceerde veiligheidssystemen inbegrepen, waaronder parkeersensoren, lane assist en Front Assist 

Voor de ID.3 Pro Advantage telt het pakketvoordeel van de vele extra comfort-, luxe- en veiligheidsfeatures op tot ruim € 2.900 en bij de ID.3 Pro Edition Advantage tot zelfs € 4.000. De ID.3 Advantage is leverbaar vanaf € 38.990*. Zakelijke rijders profiteren daarbij van een fiscale bijtelling van slechts 16% over de eerste € 30.000 van de fiscale waarde. Snelle particuliere beslissers kunnen bovendien mogelijk nog aanspraak maken op de tijdelijke SEPP-subsidie van € 2.950 op volledig elektrische auto’s, waarmee het totale voordeel op deze uit voorraad leverbare ID.3 kan oplopen tot zelfs € 6.950. De nieuwe Advantage-uitvoeringen zijn direct uit voorraad te leveren, de actuele voorraad is hier online te bekijken.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.