Audi verkoopt in een jaar meer dan 100.000 elektrische auto’s

Als toonaangevend premium automerk heeft Audi in 2022 een recordjaar gehad in verkoop van elektrische auto's wereldwijd. Met een stijging van 44% in de verkoop van e-tron-modellen heeft de elektrificatiestrategie van Audi opnieuw een flinke boost gekregen. Nederland volgde die trend, met 40% van alle verkochte Audi's in het land als een volledig elektrisch model. In totaal verkocht Audi in 2022 wereldwijd 1,61 miljoen auto's. Dat is bijna net zoveel als het jaar ervoor, ondanks de uitdagingen in de internationale onderdelentoevoer en distributie.

De indrukwekkende verkoopcijfers voor volledig elektrische Audi-modellen onderstrepen dat de focus van Audi op elektromobiliteit de juiste keuze is. Met een wereldwijde levering van 118.196 elektrische auto's aan klanten is dit 44,3% meer dan in 2021. In Nederland was de Audi Q4 e-tron (inclusief de Sportback) zelfs het bestverkochte model.

Grote vraag naar elektrische Audi's

De grote vraag naar de elektrische Audi Q4 e-tron, Audi e-tron GT quattro en Audi e-tron in 2022 bevestigt voor Audi de duidelijke beslissing om te kiezen voor een volledig elektrische toekomst en versterkt het momentum van het merk om uit te groeien tot een duurzame premium mobiliteitsleverancier. In de coulissen staat ondertussen de nieuwe Audi Q8 e-tron gereed om een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan het succesverhaal van de Audi e-tron als elektrische pionier. Vanaf 2026 zal Audi enkel nog compleet nieuwe, volledig elektrische auto's introduceren op de wereldmarkt.

Goed jaar voor Audi Sport

Naast het succes van de e-tron-modellen, presteerden ook de conventioneel aangedreven Audi's afgelopen jaar solide. Highlights waren de Audi A3 (+12,1%), Audi A4 (+8%) en Audi Q5 (+2,7%). Audi Sport kende eveneens een bijzonder sterk jaar, met 45.515 verkochte auto's en een verkooptoename van 15,6% ten opzichte van het vorige jaar.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.