25 jaar Volkswagen Polo GTI - ontdek de ultieme Edition 25 Limited Edition!

De Polo GTI viert zijn 25-jarig bestaan! In 1998 werden de drie iconische letters 'GTI' voor het eerst toegekend aan de Polo. Nu, een kwart eeuw later, presenteert Volkswagen trots de Polo GTI Edition 25, een speciale jubileumeditie gebaseerd op de krachtige Polo GTI met een indrukwekkend vermogen van 152 kW/207 pk. Deze exclusieve 'hot hatch' onderscheidt zich niet alleen door zijn dynamische viercilinder turbomotor, maar ook door zijn hoogwaardige uitrusting die een echte GTI waardig is. Met kenmerken zoals een sportief onderstel, het elektronische XDS sperdifferentieel, een uitgebreide standaarduitrusting en unieke designelementen, belooft deze speciale editie iets buitengewoons te zijn. Slechts twintig exemplaren van de Polo GTI Edition 25 zullen naar Nederland komen.

Voor de aandrijving vertrouwt de Polo GTI Edition 25 op de bekende, krachtige 2,0-liter TSI turbo-benzinemotor, met een vermogen van 152 kW/207 pk en een koppel van 320 Nm. Daarmee sprint hij in 6,5 seconden van 0 naar 100 km/u. Die prestaties combineert de Edition 25 met een speciaal afgestemd, met 15 mm verlaagd sportonderstel. Het elektronische XDS-sperdifferentieel garandeert optimale rijdynamiek, een verbeterde grip van de voorwielen en de handling die zo typerend is voor de GTI-modellen van Volkswagen.

Volkswagen Polo GTI Edition 25 (4)

Ervaar de feestelijke extra's van de Volkswagen Polo GTI Edition 25 Limited Edition

De Polo GTI Edition 25 laat zijn bijzondere status niet alleen zien in zijn feestelijke uitrusting, maar ook in zijn oogstrelende ontwerp. Deze speciale editie combineert de klassieke GTI-uitstraling met unieke Polo GTI Edition 25-kenmerken, waardoor hij een onmiskenbaar karakter krijgt. De Polo GTI is voorzien van opvallende details, zoals rode remklauwen, sierstrips, een honingraatdesign in de radiatorgrille en verchroomde uitlaatpijpen. Daarnaast is hij uitgerust met exclusieve elementen, zoals de 18 inch lichtmetalen velgen 'Adelaide' in hoogglans zwart, een zwart dak en zwarte buitenspiegels, die samen de sportieve uitstraling versterken.

Het interieur van de Polo GTI Edition 25 is standaard uitgerust met hoogwaardige sportstoelen, bekleed met geperforeerd zwart-rood leder en voorzien van gestikte GTI-logo's. De hoogglans zwarte sierdelen met rode GTI-signatuur voegen een vleugje elegantie toe. Het infotainmentsysteem Ready to Discover is gekoppeld aan een 20 centimeter (8 inch) groot hoge-resolutie scherm en biedt maximale connectiviteit. Het exclusieve karakter van deze limited edition wordt verder benadrukt door het speciale 'One of 2.500' logo op de dorpellijsten. Naast de bekende GTI-kleuren Pure White, Kings Red Metallic, Reef Blue Metallic, Smokey Grey Metallic en Deep Black Pearl Effect is de Polo GTI Edition 25 ook verkrijgbaar in de exclusieve kleur Ascot Grey.

Geavanceerde technologie

Verder krijgt de Polo GTI Edition 25 standaard onder meer IQ.LIGHT LED-matrix koplampen, Dynamic Light Assist en LED-dagrijverlichting mee. Een multifunctioneel lederen sportstuur met schakelpaddles en het ‘25’ embleem plus tal van rijassistentiesystemen die normaliter enkel pas in hogere klassen te vinden zijn, zijn eveneens inbegrepen. Het standaard aanwezige Travel Assist maakt gedeeltelijk autonoom rijden mogelijk. Travel Assist kan de besturing, het remmen en accelereren overnemen bij snelheden van 0 tot zelfs 210 km/u. Daarbij vertrouwt de technologie op data van onder andere de Adaptive Cruise Control en Lane Assist. 

De VW Polo GTI Edition 25 komt in een beperkte oplage van slechts twintig exemplaren naar Nederland.

De Polo GTI Edition 25 op je netvlies

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.