Banden

De beste Audi- banden vind je bij Pouw

Bandenwissel plannen

Bij Pouw kies je voor banden die de voorsprong door techniek letterlijk op de weg overbrengen. Wij voorzien jouw Audi van zomerbanden, winterbanden of All Season-banden die opgewassen zijn tegen alle uitdagingen die je onderweg tegenkomt. Zo ga je veilig en comfortabel op weg met je Audi. 

  • Professionele bandservice bij Pouw
  • Voor elk weertype hebben wij de juiste band voor jouw Audi
  • Sla je winter- of zomerbanden eenvoudig op in ons bandenhotel

Welke banden moet ik kiezen voor mijn Audi?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten autobanden. Het kan daarom zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. We leggen je hier graag even uit welk type band geschikt is voor jouw Audi. 

Zomerbanden
Is het warmer dan 7 graden? Dan werken zomerbanden onder jouw Audi het best. Het rubber van een zomerband is harder dan van een winterband. Bovendien bevat het minder profiel. Daardoor is de remweg van je Audi korter onder zomerse omstandigheden.

Winterbanden  
Is het buiten kouder dan 7 graden? Dan kun je het beste kiezen voor winterbanden. Het rubber van een winterband is flexibeler dan van een zomerband. Ook hebben winterbanden diepere groeven, zodat water en sneeuw gemakkelijk afgevoerd worden. Dit verbetert de grip voor jouw Audi. 

All Season-banden
Rij je altijd in gemiddelde omstandigheden? Kies dan voor de All Season-banden bij Pouw. Het is dan wel belangrijk dat je niet meer dan 20.000 kilometer op jaarbasis rijdt en dat je niet op wintersport gaat. Deze banden presteren namelijk het best onder gemiddelde omstandigheden, maar ze zijn niet geschikt voor sneeuw en gladde wegen. 

Onze tips voor jouw Audi autobanden

Goede banden zijn essentieel om veilig met jouw Audi op weg te kunnen. Daarom geven we je drie belangrijke bandentips:

  • We raden aan om de banden van je Audi minimaal eens per maand te controleren op bandenspanning. Bij een te lage bandenspanning zal het verbruik van je auto hoger uitvallen. Bovendien zorgt een juiste bandenspanning voor een voorspelbaarder en veiliger weggedrag.
  • Laat versleten banden onder je Audi tijdig vervangen. Oude banden hebben een verminderd profiel en minder grip, terwijl uitgedroogde banden een klapband kunnen veroorzaken.
  • Kom regelmatig bij ons langs om je banden te laten controleren op slijtage, profiel, uitlijning en spanning. Zo ben je ervan verzekerd dat je veilig met je Audi op weg gaat.