Banden Cupra header

De beste CUPRA banden vind je bij Pouw

Bandenwissel plannen
Banden Cupra header

Wil jij er zeker van zijn dat je het hele jaar door veilig op weg kunt in je CUPRA? Kom dan naar CUPRA-dealer Pouw voor de bandenservice. Kies uit winterbanden, zomerbanden of All Season-banden en ga veilig op weg. 

  • professionele bandenwissel bij Pouw;
  • voor elk seizoen hebben wij de juiste band voor jouw CUPRA;
  • sla je winter- of zomerbanden op in ons bandenhotel.

Welke band kies ik voor mijn CUPRA?

Je kunt kiezen uit winterbanden, zomerbanden of All Season-banden. Ieder soort heeft z'n eigen profiel, rubbersamenstelling en voordelen. We adviseren je graag welk band het meest geschikt is voor jouw CUPRA. 

Zomerbanden
Wanneer het buiten boven de 7 graden is, dan presteren zomerbanden onder jouw CUPRA het best. Het rubber van een zomerband is harder dan van een winterband. Bovendien bevat het minder profiel. Daardoor is de remweg van je CUPRA korter onder zomerse omstandigheden.  

Winterbanden  
Wanneer het buiten onder de 7 graden is, dan presteren winterbanden het best. Het rubber van een winterband is flexibeler dan van een zomerband. Ook hebben winterbanden diepere groeven, zodat water en sneeuw makkelijk afgevoerd worden. Dit verbetert de grip voor jouw CUPRA. 

All Season-banden
Rij je met je CUPRA nooit in extreme omstandigheden? Dan zijn All Season-banden een goede keuze. Het is dan wel belangrijk dat je niet meer dan 20.000 kilometer per jaar rijdt en niet op wintersport gaat. Deze banden zijn namelijk geschikt voor gemiddelde omstandigheden, maar niet voor gladde wegen en sneeuwval.

Onze tips voor jouw CUPRA-banden

Om ervoor te zorgen dat je veilig en met zekerheid op weg kunt hebben we 3 essentiële tips over je autobanden:

  • Controleer iedere maand of de banden van jouw CUPRA nog genoeg spanning hebben. Bij een te lage bandenspanning verbruikt je auto meer brandstof. Tel bij winterbanden 0,2 bar bovenop de aangegeven spanning.
  • Zorg ervoor dat je versleten banden altijd op tijd vervangt. Oude banden hebben een verminderd profiel en minder grip, terwijl uitgedroogde banden een klapband kunnen veroorzaken. Ga veilig op weg.
  • Laat je banden geregeld door ons controleren op slijtage, profiel, uitlijning en spanning. Zo ben je ervan verzekerd dat je veilig op weg gaat. Oh ja, en vergeet niet je reservewiel te controleren.