De nieuwe Audi SQ8 e-tron is vanaf nu te bestellen

De perfecte combinatie van sportieve prestaties en elektrische aandrijving ervaren? Maak kennis met de nieuwe Audi SQ8 e-tron, nu verkrijgbaar bij Pouw Audi. Met zijn krachtige elektrische aandrijving, indrukwekkend design en geavanceerde technologieën biedt de SQ8 e-tron een unieke rijervaring die je zeker zal verrassen. Uiteraard komt de sportieve SUV er ook als SQ8 Sportback e-tron. Configureer en bestel vandaag nog jouw Audi SQ8 e-tron.

De SQ8 e-tron en SQ8 Sportback e-tron maken gebruik van drie elektromotoren: één voor de vooras en twee voor de achteras. Het totale vermogen bedraagt 370 kW (503 pk), tegenover een maximaal koppel maar liefst 973 Nm. Daarmee is de SQ8 e-tron goed voor prestaties van sportwagenniveau. Zo neemt de sprint van 0-100 km/u slechts 4,5 seconden in beslag. De topsnelheid is begrensd op 210 km/u. Standaard beschikken de SQ8 e-tron-modellen over quattro vierwielaandrijving met elektrische torque vectoring.

De ruime actieradius van de SQ8 e-tron

De Audi SQ8 e-tron-modellen hebben een 115 kWh accupakket. Daarmee is de SUV goed voor een actieradius van 489 kilometer**, terwijl de SQ8 Sportback e-tron zelfs een maximaal bereik van 509 kilometer** heeft. Dankzij de 170 kW snellaadmogelijkheid is het forse accupakket in circa 31 minuten van 10-80% op te laden. 10 minuten laden volstaat om het rijbereik met ruim 100 kilometer te verlengen.

Luxe en sportiviteit in perfecte harmonie

Ook met de zeer uitgebreide standaarduitrusting onderstrepen de Audi SQ8 e-tron-modellen hun status als topmodel. Ze maken sportiviteit zichtbaar met onder meer gegoten 20 inch lichtmetalen velgen, aluminium accenten en S-specifieke exterieurelementen, waaronder 23 mm bredere wielkasten en een S-specifieke voor- en achterbumper. Ook het interieur ademt sportiviteit met elektrisch verstelbare en verwarmde sportstoelen met S-logo, een multifunctioneel met leer bekleed sportstuur met schakelpaddles en decoratielijsten in mat geborsteld donker aluminium. Het interieur is bekleed met een combinatie van leer en het hightech materiaal dinamica. Ook inbegrepen zijn een achteruitrijcamera, het ambiente lichtpakket, bedieningselementen in zwart glas-optiek met haptische feedback en aluminium afwerking, een opbergpakket en de verschuifbare en in hoogte verstelbare comfortmiddenarmsteun. In het Assistentiepakket Tour komen hoogwaardige rijassistentiesystemen als Adaptive Drive Assist, Adaptive Cruise Control, de fileassistent, active lane assist en meer samen.

De SQ8 is nu bij Pouw Audi te bestellen

De nieuwe Audi SQ8 e-tron en Audi SQ8 Sportback e-tron zijn nu naar eigen wens en smaak samen te stellen in de configurator (of hier voor de SQ8 Sportback e-tron) De SQ8 e-tron is bij Pouw Audi leverbaar vanaf € 99.135*, de SQ8 Sportback e-tron met zijn sportieve en elegante coupé-daklijn is er vanaf € 101.535*.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie audi.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.