Wintercheck

  • Pouw Automotive

Kom veilig de winter door met de Volkswagen Wintercheck.

Wil je deze winter optimaal van je Volkswagen genieten? Ga dan voor de Volkswagen Wintercheck. Voor slechts € 19,95* controleert Pouw Automotive aan de hand van 12 punten of je Volkswagen winterklaar is. 

Vloeistoffen gratis bijvullen

Als het nodig is, worden vloeistoffen gratis bijgevuld. Na de check ontvang je een technisch rapport met daarin alle bevindingen. Is er nog aanvullend onderhoud nodig? Dan maakt Pouw samen met jou zo snel mogelijk een nieuwe afspraak. Ook ontvang je een Volkswagen Kever winterscreen, zodat jij deze winter je voorruit niet hoeft te krabben.

VW1681-05_Dealerbanner_980x363_v3.jpg

Veelgestelde vragen.

Hoelang duurt de Wintercheck en kan ik wachten tot de check klaar is?

  • De Wintercheck duurt ongeveer 30 minuten. Je kunt dus gerust wachten tot de check klaar is. Als je de auto liever later ophaalt, kan je dit uiteraard met de serviceadviseur afspreken.

Wat gebeurt er als er werkzaamheden nodig zijn?

  • Als tijdens de check blijkt dat jouw Volkswagen onderhoud of een reparatie nodig heeft, bespreekt de Volkswagen serviceadviseur dit eerst met je. Dan kan je zelf beslissen wanneer je een vervolgafspraak wilt inplannen.

Welke vloeistoffen worden bijgevuld?

  • Ruitensproeiervloeistof, motorolie en koelvloeistof.

Wat is een Kever winterscreen?

  • De unieke Volkswagen Kever winterscreen is een isolatiedeken die je kunt plaatsen op de voorruit van je Volkswagen. Hierdoor blijft je voorruit ijs- en sneeuwvrij. Je kunt de winterscreen eenvoudig plaatsen tussen de raamrubbers van de voordeuren van je Volkswagen. De Kever winterscreen is tevens te gebruiken in de zomer om de warmte/zon tegen te gaan in je Volkswagen.

Wat zijn de voorwaarden?

  • De Wintercheck is geldig t/m 28 februari 2018.

Deze 12 punten worden gecheckt:

1. Accu
Om ervoor te zorgen dat de accu van je Volkswagen ook goed tegen de koudste winterdagen is opgewassen, wordt deze uitgebreid nagekeken tijdens de Wintercheck. De Volkswagen dealer controleert de spanning van de accu met speciale apparatuur. Ook wordt er gelet op eventuele roest. Uiteraard wordt de accu geheel voor je opgeladen.
 
2. Uitlaatsysteem
De uitlaat wordt tijdens de Wintercheck gecontroleerd op onder meer roestplekken, slijtage en eventuele lekken. Die kunnen dan tijdig worden verholpen. Zo zorgt de servicemonteur ervoor dat je Volkswagen optimaal presteert. Bovendien is het milieu gebaat bij een goed werkend uitlaatsysteem.
 
3. Motorolie
De servicemonteur checkt of de olie van je Volkswagenmotor aan vervanging toe is. Door je olie tijdig te laten vervangen, haal je de optimale rijprestaties uit je motor. Bovendien verbruikt je Volkswagen zo niet meer brandstof dan nodig.
 
4. Airconditioning
Ook in de winter is een goed werkende airco van essentieel belang. De airconditioning zorgt er namelijk voor dat je in hele korte tijd jouw auto kan ontdoen van beslagen ruiten. Daarnaast is het belangrijk dat je airco in goede staat is op het moment dat je de winter in gaat, om beschadiging van bijvoorbeeld de slangen te voorkomen.
 
5. Koelsysteem
Om te voorkomen dat de motor van je Volkswagen oververhit raakt, is het belangrijk dat het koelsysteem naar behoren werkt. De Volkswagen dealer controleert of de slangen van het koelsysteem lekkage hebben. Daarnaast wordt de koelvloeistof gepeild en zo nodig gratis bijgevuld.
 
6. Verwarming
In de winter kan het met name ’s nachts behoorlijk afkoelen. Als de buitentemperatuur fors daalt, is een goed werkende verwarmingwel zo prettig. Daarom wordt ook de verwarming meegenomen in de Wintercheck.
 
7. Ruitenwissers
Bij flinke regenval en hagelbuien moeten de ruitenwissers en wisserbladen hard werken. Daarom worden ze grondig nagekeken. Insecten, stof en andere ruitbevuiling kunnen je zicht behoorlijk belemmeren. De servicemonteur kijkt daarom ook de ruitensproeiervloeistof en sproeikopafstelling grondig na.
 
8. Voorruit
De servicemonteur controleert je voorruit op onregelmatigheden. Zelfs het kleinste krasje of barstje komt zo aan het licht. Om scheuren in je voorruit te voorkomen, wordt dit met een speciale hars hersteld. Als je minimaal WA-verzekerd bent, kost dit je niets.
 
9. Verlichting
In de winter is het korter licht buiten, maar ook dan is een goed werkende verlichtingnoodzakelijk. Zo kan het overdag bewolkt zijn of kunnen er mistbanken ontstaan. Daarom worden de autolichten van je Volkswagen grondig nagekeken.
 
10. Banden
De Volkswagen dealer onderzoekt de bandenvan je auto op verschillende essentiële punten. Zo wordt er gekeken naar eventuele slijtage, de profieldikte en de bandenspanning. Goed onderhouden banden verlagen de kans op een klapband of gevaarlijke slippartijen aanzienlijk. Bovendien voorkomen ze onnodig brandstofverbruik.
 
11. Remschijven
Voor een volledige remwerking is goed onderhoud van je remschijven, remblokken en remvloeistof noodzakelijk. De Volkswagen dealer controleert de remschijven en -blokken van je Volkswagen op eventuele slijtage. Als het nodig is om de remvloeistof in zijn geheel te vervangen, probeert jou Pouw dealer dit nog voor je vakantie te doen. Plan de Wintercheck daarom minimaal twee weken voordat je met vakantie gaat.
 
12. Deuren
In de zomer regent het soms behoorlijk. Daarom is het belangrijk dat de deuren van je Volkswagen perfect sluiten. Er wordt daarom gekeken of de deurrubbers moeten worden gesmeerd. Ook de werking van de sloten wordt uitvoerig getest tijdens de Wintercheck.