Winterbanden

  • Pouw Automotive
Winterbanden Volkswagen Bedrijfswagens

Met winterbanden altijd veilig de winter door.

Kopen, wisselen of vervangen: Volkswagen Bedrijfswagens helpt u ook als het glad wordt!

De dagen worden korter, de avond valt eerder in en vanwege regen, sneeuw en ijzel worden de wegen gladder. Genoeg redenen om goede winterbanden onder uw bedrijfswagen te hebben. Want veiligheid gaat altijd boven alles. En omdat dit één van de continue prioriteiten van Volkswagen Bedrijfswagens is, helpen wij u graag om zo veilig mogelijk op de weg te blijven. Wilt u nieuwe winterbanden kopen? Of juist advies over het wisselen? U kunt altijd terecht bij één van onze experts. Door deze tips maar ook op de werkplaats maken we u graag wegwijs in de wereld van de winterbanden. Zo houden we het voor iedereen veilig.

Goede banden essentieel voor uw veiligheid.

Uitgedroogde winterbanden kunnen leiden tot een klapband en banden met een sterk verminderd profiel slippen sneller. Als de bandenspanning te laag is, verbruikt u meer brandstof en rijdt u dus minder zuinig. Zorg daarom dat uw banden in orde zijn.

Gratis Bandencheck.

Voor uw veiligheid controleert uw Pouw Volkswagen Bedrijfswagens dealer bij onderhoud kosteloos uw winterbanden op spanning, profiel en beschadigingen. Mocht het nodig zijn, dan worden uw banden gerepareerd of vervangen.

Bandenhotel.

Kiest u voor winterbanden, maar weet u niet waar u de zomerbanden buiten het seizoen moet opslaan? Het ‘bandenhotel’ biedt uitkomst. Zodra het weer tijd is voor zomerbanden, zorgt uw Pouw Volkswagen Bedrijfswagens dealer voor een snelle bandenwissel.

Prijzen winterbanden

 Prijzen winterbanden 

*De weergegeven prijzen zijn voor één enkele band exclusief btw en montagekosten.

Regelgeving over winterbanden.

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, in een groot deel van Europa echter wel. Onderstaande tabel geeft meer informatie over verplichting per land. Voor uw veiligheid raadt Pouw Automotive u aan om bij winterse omstandigheden altijd gebruik te maken van winterbanden.

 Geen verplichting Verplicht  Verplicht per bord   
 Andorra  Albanië  Montenegro              Frankrijk
 België  Bosnië-Herzegovina   Noorwegen  Italië
 Bulgarije  Duitsland  Oostenrijk  Spanje
 Denemarken  Estland  Roemenië  Zwitserland
 Griekenland  Finland  Servië  
 Groot-Brittannië  IJsland  Slovenië  
 Hongarije  Kroatië  Tsjechië  
 Ierland  Letland  Turkije  
 Nederland  Litouwen  Wit-Rusland  
 Oekraïne  Luxemburg  Zweden  
 Polen  Macedonië    
 Portugal  Moldavië    

Tips voor veiliger en zuiniger rijden.

De juiste bandenspanning.

Door een ideale bandenspanning kunt u jaarlijks zo'n €100 aan brandstof besparen. (Bron: ANWB) 

Gemiddeld bedraagt de ideale bandendruk ongeveer 2,5 bar. De door de autoproducent voorgeschreven bandenspanning staat vermeld in de handleiding van uw bedrijfswagen en/of bijvoorbeeld op de binnenkant van de tankklep. Waardes kunnen verschillen, afhankelijk van de rijbelasting en gebruiksomstandigheden.

Vergeet uw reservewiel niet.

Controleer zelf om de vier weken uw bandenspanning, inclusief die van het reservewiel! Heeft u een lange rit voor de boeg, gaat er een zware lading mee of verwacht u hoge snelheden? Controleer de spanning van uw autobanden dan nog eens extra.

Juiste profieldiepte, betere grip.

Ons advies: minimaal 4 mm.

Bij welke profieldiepte verliezen banden eerder hun grip op de weg, en moet u dus uw banden wisselen of vervangen? De wettelijk vastgestelde minimale profieldiepte van een personenautoband is 1,6 mm. Voor uw veiligheid en die van uw passagiers adviseren wij om een zomerband bij een profieldiepte van 4 mm en minder te vervangen.