Volkswagen ID.3

Gewoon een Volkswagen. Maar nu elektrisch.

Met de ID.3 maakt Volkswagen elektrisch rijden toegankelijk voor een groot publiek. Daarmee start een nieuw, belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van het merk.

De ID.3 wordt in september dit jaar op de IAA in Frankfurt onthuld. De eerste afleveringen vinden halverwege 2020 plaats.

De ID.3 is een echte Volkswagen: gemaakt voor iedereen. Ons nieuwste elektrische model combineert de laatste innovaties met een grote actieradius, betrouwbaar karakter en luxe design. En dat opvallend betaalbaar, of je nu koopt of least. Als eerste komt er een unieke editie van de ID.3 op de markt: de ID.3. Deze heeft extra unieke stijlelementen en kun je nu al reserveren. Wat wil je nog meer.

Lees meer over de ID.3 1ST

Tot 550** kilometer op een volle accu.

De ID.3 heeft een actieradius waar je u tegen zegt. Bij uitvoeringen die later op de markt komen, heb je de keuze uit drie verschillende accu's. De basis-accu (45 kWh) brengt je 330 kilometer** ver en met de grootste (77 kWh) rijd je zelfs 550 kilometer** op een volle accu. Dus een rit van Utrecht naar Parijs? Eén keer laden en je bent er. Dat de auto zo ver komt, is te danken aan het MEB-platform. Dit slimme platform met platte accu's in de vloer zorgt niet alleen voor meer ruimte, maar ook voor een grotere actieradius.

Volledig CO2-neutraal.

Elektrisch rijden is niet alleen innovatief, maar ook beter voor het milieu. De productie van de ID.3 is volledig CO2-neutraal: van materiaal tot eindproduct. En de CO2-uitstoot die onvermijdelijk is, compenseren we met klimaatbeschermingsprojecten. Ook recyclen we zoveel mogelijk onderdelen van de auto op een milieuvriendelijke manier. We gaan er zelfs voor om 97% van de accu te hergebruiken. Zo dragen wij bij aan de wereld van morgen.

Innovatieve LED Matrix koplampen.

De ID.3 begroet je met zijn LED Matrix koplampen als je aan komt lopen. Deze innovatieve verlichting verlicht niet alleen de weg vóór je, maar past zich naadloos op elke situatie aan. Zo rijd jij nog veiliger.

Interactieve interieurverlichting.

Als een goede vriend helpt de ID.3 je in het dagelijks leven. De verlichting in de auto is interactiever dan ooit. De auto begroet je, helpt je navigeren en vertelt je wanneer je moet remmen om ongelukken te voorkomen.

De auto kan je zelfs waarschuwen voor naderende weggebruikers als jij uit de auto stapt. En het beste? De interieurverlichting doet wat jij zegt. Letterlijk, want ze reageren op jouw stemcommando's.

De basis voor heel veel ruimte.

Het MEB-platform is speciaal ontwikkeld voor onze nieuwe elektrische modellen, zoals de ID.3. De platte accu's zitten verwerkt in de vloer, wat ondanks z'n compacte formaat veel binnenruimte en een grote actieradius oplevert. Dankzij een motor op de voor- en achteras heb je alle voordelen van een vierwielaandrijving, gevoed door één grote batterij. En nog een mooi voordeel: dit platform wordt compleet CO2-neutraal opgebouwd.


Topconditie gegarandeerd.

De ID.3 is een échte Volkswagen. Je mag dus ook bij deze auto rekenen op de kwaliteit die je van ons gewend bent. Daarom krijg je bij je nieuwe ID.3

Laden en mobiliteit in één keer geregeld.

Ook voor alles rondom laden en mobiliteit kun je bij ons terecht. Wij helpen je graag met een:

  • Laadpunt thuis of op het werk
  • Laadsleutelhanger
  • Mobiliteitskaart

Zo weet je zeker dat je moeiteloos op je bestemming aankomt – of je nou reist met je eigen ID.3 of met het openbaar vervoer via je Shuttel mobiliteitskaart. En eenmaal aangekomen, kun je zelfs je parkeerzaken regelen met de kaart. Wil je op vakantie liever rijden met een brandstofauto dan je nieuwe ID.3? Huur dan een vakantieauto via ons.

Overbrug je leaseauto.

Loopt je zakelijke of privé leasecontract al vóór de levering van je nieuwe ID.3 af? Dan kun je gebruikmaken van een overbruggingsauto. Deze rijd je dan totdat jouw ID.3 geleverd wordt. Natuurlijk hebben we meerdere modellen waar je uit kunt kiezen, zodat je ook in de tussentijd kunt genieten van alles wat Volkswagen te bieden heeft. Voor bestaande klanten is een verlenging van het huidige leasecontract soms ook mogelijk. Wil je meer weten? Neem dan contact op met ons voor meer informatie.

Neem contact op

De voordelen van rijden met de ID.3

Zakelijke rijder

Gunstige bijtelling.

Omdat de ID.3 volgend jaar wordt geleverd, profiteer je nog van het lage bijtellingstarief van 4%***. Dus of je de ID.3 nou least of koopt: een voordelig bijtellingstarief tot 2020 heb je in ieder geval.

Draag bij aan een beter milieu.

Dankzij de volledig elektrische aandrijving produceert de ID.3 geen CO2-uitstoot tijdens het rijden. Ook is de auto volledig CO2-neutraal gebouwd, waardoor ook het productieproces geen negatief effect heeft op het milieu. Laad je met groene stroom? Dan ben je helemaal goed bezig.

Laad ook thuis slim op.

Laad ook thuis slim op.

Zzp'er

Lage bijtelling én extra voordelen.

Ook als zzp'er profiteer je van 4% bijtelling***. Je bent dus in ieder geval tot 2020 zeker van het lage bijtellingstarief op de ID.3, ook als je least.

Extra aftrekpost voor ondernemers.

Als ondernemer heb je ook nog recht op de MIA. Deze Milieu-investeringsaftrek zorgt ervoor dat elektrisch rijden nog voordeliger voor je wordt.

Zet je in voor MVO.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen kan ook op klein niveau een belangrijke rol spelen. Met de compleet CO2-neutraal geproduceerde ID.3 zet je al gelijk een grote stap in de goede richting.

Betaal geen BPM.

Elektrische auto's zijn in ieder geval tot 2020 uitgesloten van BPM (aanschafbelasting), mits de overheid de regels niet voor die tijd verandert. Daardoor is je maandbedrag een stuk lager.

Particulier

Bespaar op je brandstofkosten.

Een kilometer rijden op benzine of diesel is een stuk duurder dan op elektriciteit. Het ligt eraan waar je oplaadt, maar het kan zomaar 2 tot 3 keer goedkoper zijn om elektrisch te rijden.

Geen wegenbelasting en BPM.

De overheid helpt de particulier om groener te rijden. Daardoor betaal je bij aanschaf geen BPM (aanschafbelasting) en hoef je ook geen wegenbelasting te betalen.

Ga voor een beter klimaat.

De volledig CO2-neutraal geproduceerde ID.3 stoot ook tijdens het rijden geen CO2 uit. En laad je op met groene stroom? Dan ben je helemaal goed bezig voor het milieu.

Betaal minder onderhoudskosten.

Een elektrische auto heeft een stuk minder bewegende onderdelen. Ook hoef je de olie niet te verversen. Daardoor betaal je een stuk minder voor je onderhoudsbeurten.


De ID.3 1ST.

De Volkswagen ID.3 1ST is een special edition die in een gelimiteerde oplage beschikbaar is. Hij krijgt onder meer specifieke 1ST-designelementen, lichtmetalen velgen, hightech voice control, DAB+ en airconditioning. De ID.3 1ST heeft een range van 420 km* en een vanafprijs onder de € 40.000**. Deze elektrische Volkswagen blijft daarmee onder de voor zakelijke rijders belangrijke € 50.000 grens en komt in 2020 bij een ongewijzigd fiscaal beleid in aanmerking voor slechts 4 procent fiscale bijtelling.

Tot 420 kilometer** op een volle accu.

De unieke eerste editie van de auto, de ID.3 1ST, heeft een actieradius van 420 kilometer** volgens de WLTP-meetmethode. Dat behaalt hij met zijn 58 kWh sterke accu in de laadvloer van de auto.

Unieke 1ST badges.

De exclusieve details van de ID.3 1ST laten aan iedereen zien dat jij er vroeg bij was. Zo zitten er rondom de auto unieke 1ST badges. En ook aan de binnenkant vind je ze terug, bijvoorbeeld op het stuur.

Comfortabele luxe.

Ook qua features zit je met de ID.3 1ST meer dan goed. Hij is standaard al voorzien van alle comfort die je bij Volkswagen gewend bent, met een aantal mooie extra features. Zo heeft hij Play & Pauze pedalen en krijg je een bijzonder welkom op het grote welkomstscherm. Dit is jouw unieke uitvoering, en dat merk je.


Reserveer jouw ID.3 1ST

Als één van de eersten in de ID.3 1ST rijden?

Reserveer nu


Veelgestelde vragen.

Wat is er uniek aan de ID.3 1ST en welke voordelen heb ik als ik 'm reserveer?

De gelimiteerde ID.3 1ST is uitgerust met exclusieve designelementen, zoals1ST badges en pedalen met Play & Pauze design. Als je de ID.3 1ST reserveert, ben je een van de eersten die de auto kan bestellen. Een reservering betekent dus voorrang op een productieplek. Omdat we bij de daadwerkelijke aflevering van de auto afhankelijk zijn van Volkswagen AG, biedt de reservering geen recht op voorrang bij levering.

Wat betekent het als ik een productieplek reserveer?

Op dit moment kun je een productieplek voor de ID.3 1ST reserveren. Wanneer jij je reservering later omzet in een bestelling wordt er een ID.3 1ST speciaal voor jou geproduceerd.

Wat is de prijs van de ID.3 1ST?

De prijs van de ID.3 1ST is nog niet bekend, maar de vanafprijs van de ID.3 1ST zal onder € 40.000 zijn.

Hoe groot is de ID.3 1ST?

De ID.3 1ST is ongeveer even groot als een Golf. Doordat er minder ruimte nodig is voor de motor en aandrijving, blijft er vanbinnen meer ruimte over voor jou, je passagiers en je bagage.

Welke specificaties heeft de ID.3 1ST?

Voor de laatste updates over de specificaties van de auto kun je de ID.3 1ST-modelpagina in de gaten houden en je inschrijven voor de elektrisch rijden nieuwsbrief. Als je een ID.3 1ST gereserveerd hebt, dan ben je de eerste die meer informatie krijgt.

Kan ik de ID.3 1ST volledig zelf samenstellen?

Houd de ID.3 1ST-modelpagina in de gaten voor de laatste updates over de specificaties van de auto en schrijf je in voor de Elektrisch rijden nieuwsbrief. Als je een ID.3 1ST gereserveerd hebt, dan ben je de eerste die meer informatie krijgt.


* De prijs van de ID.3 1ST is nog niet bekend, maar de vanafprijs van de ID.3 1ST zal onder € 40.000 zijn.

** De waarde met betrekking tot de actieradius is voorlopig. Een EG-typegoedkeuring en conformiteitscertificaat met officiële waarde zijn nog niet beschikbaar. Afwijkingen tussen de genoemde en officiële waarde zijn mogelijk. De voorlopige actieradius kan voorts worden beïnvloed door factoren zoals de voertuigconfiguratie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

*** Voor elektrische auto's geldt 4% bijtelling over de eerste € 50.000 van de catalogusprijs van de auto. Over het meerdere moet 22% worden betaald. Dit geldt op basis van de huidige wet- en regelgeving en is onder voorbehoud van veranderingen tot en met 2020.

Op alle afbeeldingen van de ID.3 1ST staat het camouflage prototype afgebeeld.

Voorbeeldberekening: ID.3

Kredietsom € 0 Maandlasten € 0 Totaalprijs krediet € 0 Effectieve rente op jaarbasis 6,99% Slottermijn € 0 Looptijd 36 maanden Contantprijs € 0 Aanbetaling € 0
Sluiten

Financier de Volkswagen ID.3 vanaf € 0 p/m

€ 0
Er kan geen slottermijn gekozen worden omdat aan het einde van de looptijd deze auto vijf jaar of ouder is.
€ 0
€ 0

Voorbeeldberekening (Op basis van bovenstaande gegevens):
Volkswagen ID.3

Kredietsom € 0 Maandlasten € 0 Totaalprijs krediet € 0 Effectieve rente op jaarbasis 6,99% Looptijd 36 maanden