Think Blue

  • Pouw Automotive
Volkswagen Think Blue

Energie besparen is nog nooit zo gemakkelijk en leuk geweest.

Wie auto’s bouwt, draagt een verantwoordelijkheid; voor klanten én voor het milieu. Daarom is duurzaamheid bij Volkswagen een bedrijfsdoel, met concrete doelstellingen. We willen minder praten en meer doen. Iedere dag.

Volkswagen Think Blue 2

Betere technologieën maken de auto’s van nu een stuk milieuvriendelijker. Maar ook achter het stuur kunt u er zelf veel aan doen om brandstof te besparen en de C02-uitstoot tijdens het rijden te beperken. Dat is wat we beogen met Think Blue: duurzame auto’s ontwikkelen en milieubewust rijgedrag stimuleren.

Bekijk de filosofie van Think Blue, samengevat in een minuut.

Voorop in duurzaamheid

Volkswagen is in 2013 uitgeroepen tot ’s werelds duurzaamste autoconcern.  

In het onderzoek, gebaseerd op de toonaangevende Dow Jones Sustainability Index, werden 31 autoconcerns beoordeeld. De criteria waren onder meer milieuvriendelijkheid, innovatiekracht en verantwoordelijke bedrijfsvoering.

Duurzaam produceren

De complete bedrijfsvoering bij Volkswagen AG is gericht op een efficiënt en schoon gebruik van energie en grondstoffen, vanaf het ontwerp tot aan de recycling.

 
 
Ons doel is om de milieubelasting die door elk voertuig en door elke component in de productie wordt veroorzaakt te verminderen met 25% in 2018. Dat betekent: 25% minder energie- en waterverbruik en ook 25% minder afval en emissies.

Zuinigste auto

Wij streven ernaar om de gemiddelde C02-uitstoot van al onze modellen samen te verminderen tot minder dan 120 gram per kilometer in 2015 en zelfs 95 gram in 2020. Maar we hebben een nog ambitieuzer doel: in elk segment auto moet de zuinigste auto een Volkswagen te zijn. En elke nieuwe Volkswagen moet minstens 10% efficiënter rijden dan zijn voorganger. Bijvoorbeeld dankzij BlueMotion Technologies.

Hoe ziet de toekomst eruit?

Hoe ziet autorijden er over pakweg vijftien jaar uit? Het antwoord op die vraag geven we in onze toekomstvisie Volkswagen 2028: auto’s volledig toegesneden op de wensen van gebruikers.

Innovaties  in mobiliteit

De technici, designers en trendonderzoekers van Volkswagen hebben een visie op autorijden ontwikkeld voor 2020-2030. Onze nieuwe conceptauto’s zitten vol nieuwe ideeën en innovaties: onze auto’s rijden op verschillende soorten brandstof of elektriciteit en bieden een oplossing voor verkeersproblemen zoals files of smog.

Wereldwijd

Wat we zeker weten is dat er niet één wereldwijde oplossing is. Daarom ontwikkelen we auto’s voor elk werelddeel en welvaartsniveau. Voor een dichtbevolkt land als Nederland én voor de uitgestrekte woestijn in Afrika.

De revolutionaire XL1

Dat de toekomst niet ver weg hoeft te zijn, bewijzen we met de XL1. De XL1 is het nieuwste Hybrid-model van Volkswagen en rijdt maar liefst 1 liter op 111km. De revolutionaire XL1 werd in 2013 in productie genomen. In Nederland mocht olympisch kampioen Epke Zonderland er al in rijden. Hij haalde zijn eigen nieuwe record van 1 op 166,7.

Praktische tips om brandstof te besparen

De moderne technologie is slechts één van de twee hefbomen voor milieubewust rijden. De andere is uw persoonlijke rijgedrag. Lees onze tips voor brandstofbesparing om te ontdekken hoeveel u kunt doen om de kilometrage van uw auto te verbeteren en hoe simpel dat eigenlijk is. Veel plezier bij het raadplegen van onze tips! Klik hier voor meer informatie.