De nieuwe OCTAVIA COMBI

Grote stap in technologie en design

Nu in de showroom

Nieuw ontwerp, meer emotie

Dankzij het nieuwe ontwerp heeft de OCTAVIA nog meer emotie; het nieuwe interieurconcept combineert uitstekende functionaliteit met hoogwaardige materialen. De nieuwe generatie heeft Full-LED matrix koplampen en een nieuw stuurwiel met twee spaken. Ook is de nieuwe OCTAVIA COMBI leverbaar met een head-up display. Deze projecteert informatie op de voorruit. Verder is de Virtual Cockpit verbeterd en is de nieuwe OCTAVIA COMBI leverbaar met twee 10 inch schermen.

Buiten

 • Aerodynamisch ontwerp
  Met zijn extra scherpe lijnen, is de nieuwe OCTAVIA COMBI een van de meest aerodynamische auto's in zijn segment.
 • LED-achterlichten
  Dankzij de LED-achterlichten straalt jouw OCTAVIA ook in het donker.
 • Nieuwe grille
  De nieuwe grille van de OCTAVIA heeft extra strakke lijnen, voor een sportieve look.
 • ŠKODA logo 
  De naam ŠKODA is hier nu in letters uitgeschreven
 • Laadruimte
  Met maximaal 1.700 liter laadruimte is de nieuwe OCTAVIA COMBI de ruimste in zijn klasse.
 • Full LED Matrix koplampen
  De nieuwe OCTAVIA COMBI is leverbaar met Full LED Matrix-koplampen. Deze maken het mogelijk om met groot licht te rijden zonder tegenliggers te verblinden.

Binnen

 • Tweespaaksstuurwiel
  Met het nieuwe tweespaaks stuurwiel van ŠKODA, bedien je met gemak alle multimedia features van je nieuwe OCATAVIA.
 • LED interieurverlichting
  Het interieur van de OCTAVIA heeft, mede door de interieurverlichting, een zeer prettige ambiance.
 • Multimediascherm
  Met het 10" Multimediascherm van de OCTAVIA bedien je naast je navigatie en telefoon nog veel meer.
 • Climatronic
  Iedere passagier bepaalt zijn eigen klimaat met 3 zones Climatronic
 • Draadloos je telefoon opladen
  De phonebox in het middenconsole van de OCTAVIA laadt je telefoon draadloos op.
 • Virtual Cockpit
  De Virtual Cockpit is een volledig digitaal instrumentarium en komt in de plaats van de ronde toerenteller en snelheidsmeter die je gewend bent.

Slimme Assistenten

Adaptive Cruise Control

De adaptive cruise control houdt niet alleen een vaste snelheid aan, maar automatisch ook een veilige afstand ten opzichte van een voorligger. 

Adaptive Frontlight System

Het adaptive frontlight system gebruikt de camera boven de binnenspiegel en kan tegenliggers herkennen. Gebruik je grootlicht, dan wordt de lichtstraal automatisch gedimd op de plek waar de tegenligger zit. Zo blijft de rest van de weg perfect verlicht, zonder dat je tegenligger verblind wordt. 

Front Assist

Sensoren in de bumpers houden in de gaten hoeveel afstand je hebt tot obstakels rondom je auto. 

Lane Assist

De Lane assist van ŠKODA houd je altijd binnen de rijbaan. 

Parkeerassistent

Met Parkeerassistent geef je het werk letterlijk uit handen. De auto stuurt helemaal zelf. Jij hoeft alleen het tempo te regelen. Deze optie komt later beschikbaar.

Parkeersensoren

Tijdens het parkeren, houden sensoren in de bumpers in de gaten hoeveel afstand je hebt tot obstakels rondom je auto. 

Driver activity assistant

Deze assistent houdt het niveau van vermoeidheid van de bestuurder in de gaten. Blijkt de bestuurder te vermoeid om te rijden, dan geeft de assistent een melding met het advies om te pauzeren. 

Side Assist

De Side Assist is een dode hoek detectiesysteem en rijbaan-assistent. Deze assistent houdt altijd een extra oogje in het zeil en geeft wanneer nodig een waarschuwingsmelding. De Side Assist is optioneel op de First Edition. 

Nu in de showroom!

Als eerste rijden in de nieuwe OCTAVIA COMBI

First Edition
Stijlvol een volledig uitgevoerd

Standaard op de First Edition:

 • Adaptive cruise control
 • Driver Activity Assistent
 • Parkeersensoren voor en achter
 • Climatronic, elektronische airconditioning met 2 klimaatzones en pollenfilter
 • Infotainment Columbus met 10 inch touchscreen, navigatie en gesture control
 • Virtual cockpit met 10 inch scherm
 • Bluetooth telefoonvoorbereiding met stuurwielbediening
 • Elektrische achterklep
 • Lichtmetalen velgen 17 inch Rotare
 • Keyless Entry en start stop systeem

 

Lichtmetalen velgen

De 17 inch lichtmetalen Rotare velgen zijn standaard op de First Edition. Optioneel zijn de 18 inch Perseus lichtmetalen velgen in zilver of anthracite. In de Car Configurator kun je de verschillende velgen direct bekijken op jouw zelf samengestelde nieuwe OCTAVIA COMBI.

Liever direct wegrijden?

Kies dan voor een OCTAVIA (COMBI) Ambition Business, Style Business, Clever Edition of Sport Business met DSG-automaat uit voorraad. Met voordeel tot € 3.300 en je kunt hem direct bij de dealer ophalen. Dat is wel zo fijn! Let op: OP = OP.

Grote stap in technologie en stijl

Heads-up display

Het nieuwe head-up display helpt jou je ogen op de weg te houden. Door een projectie in de vooruit, houd je alle belangrijke informatie altijd in het zicht. Optioneel beschikbaar.

Nieuw interieurconcept

De middenconsole, de portierbekledingen en het dashboard zijn geheel opnieuw ontworpen. Het dashboard is opgebouwd uit meerdere lagen waarvan de lijnen en kleuren de kenmerkende vorm van de ŠKODA-grille weerspiegelen. Met het instrumentarium benadrukt de nieuwe OCTAVIA de interieurruimte. Verder heeft ŠKODA de virtuele cockpit verfijnd en twee 10 inch schermen toegevoegd. 

Shift-by-wire technologie

In de stijlvolle middenconsole heeft een kleine tuimelschakelaar de plaats van de bekende versnellingspook ingenomen. Het systeem maakt gebruik van shift-by-wire-technologie die elektronisch communiceert met de gewenste stand van de DSG-transmissie. Deze optie komt later beschikbaar. 

Area view

Area View laat je rondom de auto kijken – handig tijdens het parkeren. Side Assist bewaakt de dode hoek tot op een afstand van 70 meter en helpt zo ongelukken op provinciale wegen en snelwegen voorkomen. De optie Area View komt later beschikbaar.

Moderne Veiligheid

Mocht het ondanks de vele assistentiesystemen toch niet mogelijk zijn om een ongeval te voorkomen, dan bereidt Crew Protect Assist de auto en zijn inzittenden voor op een botsing. De ramen en het zonnedak sluiten, de gordels spannen aan. Maximaal negen airbags beschermen de inzittenden.

Simply Clever

Ijskrabber in de tankklep

Nooit meer op zoek naar je ijskrabber. Die zit bij de OCTAVIA COMBI namelijk netjes opgeborgen in de klep voor de tankdop. 

Parkeerkaarthouder

Je parkeerkaartje waait nooit meer van het dashboard dankzij de parkeerkaarthouder die bonnetje zichtbaar en stevig op hun plek houdt. 

Multimediahouder


Nooit meer een telefoon die al bij de eerste bocht door de auto vliegt. Met deze houder blijft hij perfect staan, in het zicht en binnen bereik. 

Nieuwe OCTAVIA COMBI