Volkswagen Polo heeft nieuwe looks en kan gedeeltelijk automatisch rijden

De populaire Volkswagen Polo heeft een grondige facelift ondergaan. De geliefde hatchback is een van de allereerste modellen die gedeeltelijk automatisch door het verkeer stuurt. Bovendien komt de nieuwe Polo met een aangescherpt design. Het front en de achterkant zijn aangepakt en er zijn nieuwe LED-lampen geïnstalleerd. Vanaf nu is de Polo altijd voorzien van het fijne Digital Cockpit en je kunt hem bestellen met nieuwe infotainmentsystemen. In september mag je de vernieuwde Polo bij Pouw in de showrooms verwachten.

Deze nieuwe Volkswagen Polo wordt voorzien van een bijzonder systeem. Het heet IQ. DRIVE Travel Assist. Wat dit betekent? De Adaptive Cruise Control en Lane Assist worden in de Polo gekoppeld. Met deze combinatie kan de Polo gedeeltelijk automatisch rijden. De Polo-uitvoeringen die Travel Assist hebben, krijgen een nieuw multifunctioneel stuurwiel met aanraakgevoelige punten. Wanneer IQ.DRIVE Travel Assist is geactiveerd, dan herkent het systeem of de berijder het stuurwiel daadwerkelijk in handen heeft. Hiermee bereikt de vernieuwde Volkswagen Polo Level 2 van geautomatiseerd rijden. Lane Assist en Emergency Braking Front Assist inclusief City Emergency Braking zijn op de facelift Polo standaard.

De vernieuwde Polo in beeld

Vernieuwd exterieur Polo

De Volkswagen Polo 2021 heeft gerestylde bumpers en standaard LED-koplampen. Bij de IQ. LIGHT matrix koplampen (standaard op Polo Style en GTI) is ook een karakteristieke LED-lichtstrip over de gehele breedte van de auto in het front verwerkt. De achterlichten maken eveneens gebruik van LED-technologie. Voor het eerst is een gedeelte van de lichtunits geïntegreerd in de achterklep.

Fijn infotainmentsysteem

Het Composition Media audiosysteem met 6,5 inch display behoort tot de standaarduitrusting van de vernieuwde Polo. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om te upgraden naar drie nieuwe systemen. Het Ready2Discover-systeem maakt het mogelijk om de navigatiefunctie na aanschaf van de Polo te activeren (on demand functie). Navigatie is standaard op het Discover Media-systeem met 8,0 inch display en Discover Pro (9,2 inch display). Deze laatste drie systemen worden altijd inclusief 'Streaming & Internet' geleverd. Hiermee is de Polo altijd verbonden met het internet, bijvoorbeeld voor het luisteren naar favoriete podcast of de beschikbaarheid van internetradio. Ook draadloze smartphone integratie is beschikbaar.

Standaarduitvoering Polo facelift

De facelift Polo wordt leverbaar in de uitvoeringen Polo, Life, Style, R-Line en GTI. Een highlight is de Digital Cockpit. Dit digitale instrumentenpaneel met 8,0 inch display is voortaan standaard voor alle versies. Verder personaliseren kan bijvoorbeeld met een panoramisch schuif-/kanteldak, het high-end geluidssysteem Beats, keyless Access, een trekhaak en een sportonderstel. Daarnaast zijn er vier nieuwe exterieurkleuren beschikbaar.

Met de veiligheid is het als vanouds dik voor elkaar. Elke nieuwe Polo beschikt bijvoorbeeld over een multifunctioneel stuur (om de handen op het stuur en de ogen op de weg te houden), een ‘center airbag’ tussen bestuurder en passagier en een nieuwe gordelspanner voor extra bescherming van het bekken.

Efficiënte TSI-motoren in de Polo

De vernieuwde Polo debuteert met een keuze uit drie moderne driecilinder benzinemotoren met vermogens van 59 kW/80 pk, 70 kW/95 pk en 81 kW/110 pk. De krachtigste versie wordt standaard geleverd in combinatie met de zeventraps DSG-automaat.

De vernieuwde Polo wordt in september bij Pouw in de showrooms verwacht. In aanloop naar de marktintroductie maakt Volkswagen de exacte specificaties en prijzen bekend.