Deze Volkswagen ID.3 Pure is puur in efficiency en prijs

De nieuwe Volkswagen ID.3 Pure, die in eerste instantie leverbaar is als compleet uitgeruste Oranje Edition, staat vanaf nu aan de basis van het ID.3-gamma. Zijn 125 kW/170 pk sterke elektromotor en 52 kWh accupakket vormen een nieuwe, efficiënte combinatie die goed is voor een actieradius van maximaal 388 km**. Inclusief alle Oranje Edition-luxe maakt de ID.3 Pure een ID.3 al bereikbaar vanaf € 35.990*.

De ID.3 Pure heeft een nieuwe 125 kW/170 pk sterke aandrijflijn die uitblinkt in efficiency. In combinatie met het nieuwe 52 kWh accupakket is een actieradius van 388 km** haalbaar. Dankzij de 145 kW snellaadmogelijkheid volstaat een pauze van 25 minuten om de accu van 10-80% op te laden.

Sportieve deal - de VW ID.3 Oranje Edition

De ID.3 Pure is er tijdelijk als aantrekkelijke Oranje Edition met luxe items als LED-verlichting, automatische airconditioning (Climatronic), Comfortstoelen, een multifunctioneel met leder bekleed stuur en elektrisch bediende, verwarmde en inklapbare buitenspiegels. Ook inbegrepen is het uit de ID.4/5 en ID.7 bekende nieuwe infotainmentsysteem Ready to Discover met het grote (32,8 cm) centrale display, inclusief de IDA spraakassistent en ChatGPT-integratie. Park Distance Control met parkeersensoren voor en achter hoort er eveneens bij, net als Lane Assist en Adaptive Cruise Control.

De ID.3 Pure is nu beperkt beschikbaar vanaf € 35.990

De nieuwe Pure-uitvoering maakt ID.3 rijden aantrekkelijker dan ooit. Als ID.3 Pure Oranje Edition in beperkte oplage is hij er namelijk al vanaf € 35.990*. Net als bij andere ID.-modellen is bij de ID.3 t/m 7 jaar onderhoud en 8 jaar fabrieksgarantie (óf maximaal 160.000 km) op de hoogvoltaccu inbegrepen. Daarnaast is er gratis 24 uur pechhulp binnen Europa. Dankzij het uitgebreide servicenetwerk in Nederland en in Europa zijn ID.-rijders binnen 3 uur weer mobiel bij pech, zoals een lekke band. De Volkswagen ID.3 wordt geproduceerd in het Duitse Zwickau.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld, inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage, legeskosten en eventuele beheerbijdrage. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.