LEON HEADER
< class="h1 heading">SEAT trapt nieuwe Leon af met rijk uitgeruste Launch Editions

De nieuwe SEAT Leon is vanaf vandaag officieel te koop. De atletische compacte middenklasser is meteen als vijfdeurs én Sportstourer te bestellen. Zijn debuut luistert hij op met extra complete en zeer uitgeruste Launch Editions en Launch Editions FR. De uitvoering kenmerkt zich bovendien door zijn scherpe introductieprijs. De nieuwe SEAT Leon Launch Edition bestel je bij Pouw vanaf € 30.525,- of € 203,- bijtelling.

Met zijn sportieve design en strakke interieur legt de nieuwe SEAT Leon de lat ontzettend hoog. Verwacht enorme stappen op het gebied van veiligheid en connectiviteit. Bovendien zijn LED-koplampen altijd standaard. Het motorenaanbod is breder dan ooit, met een scala aan benzine- (TSI), diesel- (TDI), mild-hybride (eTSI) en plug-in hybrideversies (eHybrid).

SEAT Leon altijd boordevol opties

Zoals altijd is ook de nieuwe SEAT Leon standaard zeer rijk uitgerust. Naast 4 jaar garantie krijgt elke Leon bijvoorbeeld lichtmetalen velgen, LED-koplampen met LED-dagrijverlichting en LED-mistlampen met bochtverlichting. Entertainment, infotainment en 100% connectiviteit zijn eveneens altijd inbegrepen dankzij een radio- en mediasysteem met 8,25 inch touchscreen in kleur, DAB+ digitale radio en bluetooth voor de telefoonkoppeling en audiostreaming. Andere standaard comfortfeatures zijn onder meer cruise control, een met leer bekleed multifunctioneel stuur, elektrische ramen voor en achter en een automatisch dimmende binnenspiegel. Het uitgebreide veiligheidsniveau van de nieuwe Leon wordt onderstreept door slimme rijassistenten als rijstrookbehoudassistent (Lane Assist), helling wegrijassistent (Hill Hold Control), vermoeidheidsherkenning (Driver Alert System) en het E-Call noodoproepsysteem.

Meer over de nieuwe Leon

Leon Launch Edition - een perfecte keuze

De nieuwe SEAT Leon bijt het spits af met twee zeer complete en aantrekkelijk geprijsde Launch Editions. De eerste, de Leon Style Launch Edition, krijgt bovenop de standaarduitrusting bijvoorbeeld extra een navigatie-, radio- en mediasysteem met 10 inch kleurenscherm en Full Link smartphone-integratie inclusief MirrorLinkTM en draadloos Apple CarPlayTM. Andere highlights van deze introductieversie zijn een achteruitrijcamera, Park Assist (parkeersensoren vóór & achter en automatische inparkeerhulp), automatische afstands- en snelheidsregeling (Predictive Adaptive Cruise Control), een digitaal instrumentenpaneel (Virtual Cockpit), LED-interieurverlichting, donker getinte ramen vanaf de B-stijl, verwarmbare buitenspiegels en grootlichtassistent.

Leon FR - Volop sportiviteit

Ook de sportieve Leon FR-uitvoering is er direct als Launch Edition. Deze FR Launch Edition onderscheidt zich onder andere door Full LED-koplampen met LED-dagrijverlichting in signature-vorm, LED-achterlichten inclusief ‘welkomstceremonie’ die over de volledige breedte doorlopen, een verlaagd sportonderstel, 17 inch lichtmetalen velgen (18 inch optioneel), bumpers in FR-design met Cosmo Grey-afwerking voor de buitenspiegels en grille-omlijsting, hoogglans zwarte raamomlijsting, verlichte aluminium FR instaplijsten, sportstoelen en zwarte hemelbekleding. Andere highlights van deze extra sportieve Leon-variant zijn Park Assist, elektrisch inklapbare buitenspiegels, dynamische richtingaanwijzers achter, ‘Hola’ welkomstverlichting en slimme sfeerverlichting in de voorportieren en het dashboard.

Meer beelden van de nieuwe Leon

Ruim motorenaanbod

In eerste instantie start de nieuwe Leon met een keuze uit drie benzinemotoren: een 1.5 TSI met 110 kW/150 pk, een variant met 96 kW/130 pk uitsluitend voor de Sportstourer, en de 1.5 eTSI met 48V mild-hybridetechnologie (eveneens met 110 kW/150 pk). Dieselrijders kunnen daarnaast kiezen uit twee versies van de 2.0 TDI turbodiesel: met 85 kW/115 pk of 110 kW/150 pk.
Op korte termijn worden hier nog twee 1.0 TSI’s (66 kW/90 pk en 81 kW/110 pk) aan toegevoegd.

Nu te configureren

De SEAT Leon 5-deurs begint bij € 31.495,- voor de FR Launch Edition met handgeschakelde 1.5 TSI (110 kW/150 pk). De prijzen van de ruime Leon Sportstourer starten bij € 30.525,- voor de Style Launch Edition met handgeschakelde 1.5 TSI (96 kW/130 pk). Een DSG-automaat is verkrijgbaar in combinatie met de 1.5 eTSI DSG Style Launch Edition, vanaf € 33.425,-. Diesel rijden kan vanaf € 31.725,- met de 5-deurs Leon 2.0 TDI (85 kW/115 pk) Style Launch Edition. De instapprijzen van de basisuitvoering Reference worden eind april bekendgemaakt. De vaste meerprijs voor de Leon Sportstourer met zijn 620 liter grote bagageruimte bedraagt € 1.200,-.

De nieuwe SEAT Leon is in combinatie met de 1.5 TSI, 1.5 eTSI en de beide 2.0 TDI turbodiesels per direct te bestellen bij Pouw en inmiddels te configureren op de website van SEAT.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend. * Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaar maken, recyclingsbijdrage en legekosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.