SEAT Ateca 2.0 TSI 4Drive - een nieuw topmodel

Met de Ateca 2.0 TSI 4Drive FR Business Intense presenteert SEAT een nieuwe topper. Hij koppelt de kracht (140 kW/190 pk) van de 2.0 TSI aan de grip en stabiliteit van 4Drive vierwielaandrijving en de sportiviteit en luxe van de FR Business Intense. Het nieuwe topmodel is nu bij Pouw te bestellen en leverbaar vanaf € 55.790,-. 

De nieuwe SEAT Ateca 2.0 TSI 4Drive FR Business Intense valt meteen op met zijn grote grille en Full LED-koplampen. Fraaie 18 inch lichtmetalen velgen, wielkastomlijsting en dorpels in carrosseriekleur evenals carrosserie-elementen in Cosmo Grey verwijzen naar het sportieve karakter van de FR-uitrusting. De standaard inbegrepen verlichte FR-instaplijsten en 'Hola’ welkomstverlichting geven nét dat beetje zonnige extra aan deze SUV.

Geniet van volop kracht

Het topmodel van de Ateca-serie heeft een 2.0 TSI turbo-benzinemotor met een vermogen van 140 kW/190 pk en een koppel van 320 Nm. Deze krachtbron is standaard gekoppeld aan een automatische zeventraps DSG-transmissie met dubbele koppeling. Ook 4Drive is standaard. Dit geavanceerde vierwielaandrijvingssysteem verdeelt de aandrijfkracht variabel over de vier wielen. Daarmee staat 4Drive voor grip en stabiliteit onder alle omstandigheden, desgewenst in combinatie met Adaptieve onderstelregeling (als optie verkrijgbaar). De bestuurder heeft daarbij keuze uit liefst zes rijmodi, van Eco via Sport tot Offroad en Snow. De sensoren van het adaptieve onderstel detecteren de weg- en rijomstandigheden, op basis waarvan de demping zich automatisch aanpast. De prestaties zijn een topmodel waardig, met een acceleratie van 0-100 km/u in 7,0 seconden en een topsnelheid van 214 km/u. Het gemiddelde verbruik komt uit op 8,0 l/100 km (CO2: 182 g/km)**.

Meer Ateca op je beeldscherm

Standaard Virtual Cockpit

Uiteraard profiteert ook de Ateca 2.0 TSI 4Drive van al het goede van de nieuwe Ateca-range. Dat begint met volop (bagage)ruimte. De nieuwe modellen zijn daarnaast verregaand gedigitaliseerd. Standaard beschikt de Ateca 2.0 TSI 4Drive FR Business Intense bijvoorbeeld over Virtual Cockpit, navigatie met 9,2 inch multimediadisplay en SEAT CONNECT. Dankzij Full Link-technologie zijn smartphones (Android en Apple) eenvoudig draadloos te koppelen. De nieuwe Ateca behoort mede dankzij nieuwe, geavanceerde assistentiesystemen tot de veiligste auto’s in zijn klasse. 

Sportiviteit en luxe

Het nieuwe topmodel in de Ateca-range wordt standaard geleverd in combinatie met het FR Business Intense-uitrustingsniveau. Naast alle hierboven genoemde features beschikt hij over praktische en comfortabele zaken als Predictive Adaptive Cruise Control, Park Assist, elektrisch bediende achterklep (met voetbediening), Keyless Entry/Go, LED-interieurverlichting en alarm. 

De nieuwe SEAT Ateca 2.0 TSI 4Drive FR Business Intense is bij Pouw per direct leverbaar. Hij is er vanaf € 55.790,-. Evenals de overige SEAT-modellen wordt hij standaard geleverd met 4 jaar garantie

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend. * Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaar maken, recyclingsbijdrage en legekosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.