ENYAQ Coupe bij Pouw

De nieuwe ENYAQ COUPÉ RS iV staat nu in onze showrooms!

Een proefrit plannen

Ontdek de ENYAQ COUPÉ RS iV nu bij Pouw Škoda

De gloednieuwe Škoda ENYAQ COUPÉ iV debuteert bij Pouw in zijn meest sportieve vorm. Vanaf vandaag staat de ENYAQ COUPÉ RS iV bij ons in de showroom voor een uitgebreide kennismaking. Begin volgend jaar maken tevens de reguliere ‘60’ en ‘80’ uitvoeringen van de ENYAQ COUPÉ iV hun opwachting.

Eerder dit jaar presenteerde Škoda met het RS-topmodel de eerste uitvoering van de ENYAQ COUPÉ iV, de elegante coupéversie van de ENYAQ iV. Naast de standaard Crystal Face en full-LED Matrix koplampunits heeft de ENYAQ COUPÉ RS iV typische RS-accenten. Voorbeelden zijn een verlaagd onderstel en diverse carrosserie-elementen die in zwart zijn uitgevoerd. De diffuser achter en de 20 inch lichtmetalen velgen ‘Taurus’ (21 inch ‘Vision’ optioneel) ronden de sportieve looks af. 

Twee elektromotoren

Dankzij twee elektromotoren op de voor- en achteras is de ENYAQ COUPÉ RS iV vierwielaangedreven. Het systeemvermogen bedraagt maar liefst 220 kW (299 pk) en het maximale koppel 460 Nm. Met deze krachtige aandrijflijn is de ENYAQ COUPÉ RS iV geschikt om aanhangers met een gewicht tot maximaal 1.200 kg te trekken. Het 82 kWh accupakket is goed voor een rijbereik tot 505 kilometer**. Dankzij de 135kW-snellaadmogelijkheid is het accupakket in circa 36 minuten van 10-80% op te laden.

ENYAQ COUPÉ iV: volop keuze in range, comfort en luxe

De RS bijt in ons land het spits af, als voorbode van de voltallige ENYAQ COUPÉ iV-range die vanaf 2023 beschikbaar komt en inmiddels al te bestellen is. Daarmee biedt Škoda kopers volop keuze, zowel qua vermogen en range als wat luxe en comfort betreft. De ENYAQ COUPÉ iV 60-modellen hebben een aandrijflijn met een 132 kW sterke elektromotor in combinatie met een 58 kWh accu. Daarmee zijn ze goed voor een maximale actieradius van 403 kilometer**. De ‘80’-modellen zijn nog krachtiger (150 kW) en beschikken standaard over een 77 kWh accupakket voor een rijbereik tot zelfs 552 kilometer**. Dankzij de 125 kW-snellaadmogelijkheid duurt het laden van de accu van 5-80% 35 minuten voor de ‘60’-modellen en nog geen half uur voor de ENYAQ COUPÉ iV 80. Elke coupé wordt standaard geleverd met een Mode 3-laadkabel. Andere praktische punten: de bagageruimte heeft een inhoud van maar liefst 570 liter, terwijl het maximale trekgewicht 1.000 kg bedraagt. 

Van iV en Business tot Sportline

De ENYAQ COUPÉ iV onderscheidt zich ook door zijn omvangrijke standaarduitrusting. Alle uitvoeringen beschikken bijvoorbeeld standaard over LED-verlichting voor en achter en een glazen panoramadak. De Digital Cockpit (5,3 inch) en een groot centraal geplaatst 13 inch infotainment touchscreen, een navigatiesysteem, smartphone-integratie en voice control zijn altijd inbegrepen. Vanaf de Business-uitvoeringen zijn ook features als stuur- en stoelverwarming, een phonebox voor draadloos opladen van smartphones, geluiddempende ramen en assistentiesystemen als de predictive cruise control, crew protect en side assist standaard. De ENYAQ COUPÉ iV Sportline doet zijn naam eer aan met 20 inch lichtmetalen velgen, sportieve (zwarte) designaccenten en een verlaagd sportonderstel. 

Prijzen van de ENYAQ COUPÉ iV 60 beginnen bij € 51.690*, de ENYAQ COUPÉ iV 80 wordt leverbaar vanaf € 56.890*. Elke ENYAQ COUPÉ iV krijgt standaard 2 jaar volledige fabrieksgarantie en 8 jaar garantie op de hoogvoltaccu (tot 160.000 km). Ook onderhoud en APK zijn tot en met wel 7 jaar inbegrepen. Kopers van een ENYAQ COUPÉ iV krijgen bovendien gratis een Elektrisch Rijden Training. ENYAQ iV-rijders die de training al hebben gevolgd, geven hem het rapportcijfer 9,3.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.