Nieuwe Audi A3 belooft maximaal rijplezier

De nieuwe Audi A3 Sportback wordt volgende maand tijdens de Autosalon van Genève aan het grote publiek gepresenteerd. De A3 is een absoluut hitnummer en met de vierde generatie legt Audi meer dan ooit de nadruk op zijn rijervaring en sportiviteit. Hoe? Door met een onderstel te komen dat bol staat van de innovatieve technologieën. We leggen de hypermoderne systemen en veel meer informatie over de nieuwe Audi A3 Sportback graag aan je uit. 

Dit weten we al over de nieuwe Audi A3

De nieuwe Audi A3 mogen we dus volgende maand verwachten. Het huidige model is nog steeds ontzettend populair, dus de nieuwe versie heeft de pittige taak om hem op te volgen. Voor het eerst zal er geen driedeurs Audi A3 leverbaar worden en zien we de A3 alleen als Sportback of Limousine. Of er een nieuwe Audi A3 Cabrio komt is ook nog niet zeker. De A3 2020 zal leverbaar worden met verschillende TFSI- en TDI motoren en als hybride-versie. Uiteraard kun je kiezen uit een handgeschakelde versie of een A3 met automaat. Een nieuwe of volledig elektrische Audi A3 e-tron is nog niet bevestigd en wat de nieuwprijs of private lease prijzen gaan worden lees je in de loop van zijn marktintroductie.

Nieuwe A3 zorgt voor enorm rijplezier

De nieuwe Audi A3 Sportback is een auto die de volgende stap maakt op het gebied van technologische snufjes. De optionele quattro vierwielaandrijving helpt de A3 daarbij. Zo maakt Audi gebruik van een elektro-hydraulische lamellenkoppeling die wordt aangestuurd door hightech software. Met dit systeem biedt de A3 Sportback en A3 Limousine niet alleen maximale stabiliteit en daarmee rijplezier, maar ook een maximale effectiviteit. Samen met zijn adaptieve demping en progressive steering zorgt dit voor een enorme rijdynamiek, die vooral in krappe bochten en op heuvelachtige wegen indruk maakt.  

A3 met intelligente aansturing en quattro

Dan terug naar het technische gedeelte. We dompelen je graag onder in de technische snufjes van die de nieuwe A3 onderhuids heeft. Zo bevindt de koppeling van de quattro vierwielaandrijving zich aan het einde van de aandrijfas, vóór het achterasdifferentieel; een positie die met name een positief effect heeft op de verdeling van de asbelasting. Audi heeft de elektronische koppelverdeling speciaal op de 2020 Audi A3 afgestemd en in het Audi drive select-systeem geïntegreerd. Dit systeem werkt op basis van de input van de dempersensoren en houdt niet alleen rekening met de rijomstandigheden en de staat van het wegdek, maar ook met de rijstijl. De besturingsunit gebruikt deze gegevens als basis voor de koppelverdeling.

De vierwielaandrijving verdeelt het koppel op volledig variabele wijze over de voor- en achteras. Onder normale omstandigheden wordt het grootste deel van het vermogen van de motor aan de voorwielen afgegeven. Bij het wegrijden of wanneer de tractie van de vooras tekortschiet, past de koppeling de koppelverdeling razendsnel aan. Hoe sterker de koppelingsplaten in elkaar worden gedrukt, des te meer vermogen wordt er naar de achteras gestuurd; maximaal zelfs 100 procent. De koppeling kan een deel van het koppel richting de achteras sturen als de bestuurder voor een sportieve rijstijl kiest. Zodra de bestuurder gas geeft, zorgt het koppel ervoor dat de A3 Sportback nog meer stabiliteit biedt in bochten. Bij lastwisselingen maakt de koppelverdeling het mogelijk om met een hoge mate van precisie de bocht in te sturen, wat de rijdynamiek nog verder verhoogt.

Wij hebben veel Audi's die heerlijk rijden. Benieuwd naar ons aanbod? 

Heerlijk rijdende Audi's

Electronic Stabilization Control geeft Audi A3 controle

De wielselectieve koppelregeling, een softwarefunctie van Electronic Stabilization Control (ESC), vormt de kers op de taart als het gaat om sportieve rijeigenschappen. Wanneer de nieuwe Audi A3 Sportback en A3 Limousine met hoge snelheid door een bocht rijdt, remt deze functie de twee binnenste wielen op subtiele wijze af. Het verschil in aandrijfkrachten op beide assen zorgt ervoor dat de auto beter de bocht in draait, waardoor de stuurhoek op nauwkeurige wijze wordt opgevolgd. Dit maakt het weggedrag nog wendbaarder, vloeiender en veiliger.

De wijze waarop de quattro-aandrijving reageert, is ook afhankelijk van de geselecteerde rijmodus van het ESC-systeem. Zo kunnen de tractie en de rijstabiliteit worden aangepast aan de wensen van de bestuurder. ESC grijpt vrijwel onmerkbaar in als dat nodig is en zorgt in de ESC ON-modus voor een maximale krachtoverbrenging. Dit betekent dat de acceleratie op veilige en stabiele wijze verloopt, met zo min mogelijk wielslip. In de Sport-modus kan de bestuurder op een gecontroleerde en veilige manier driften op oppervlakken met een lage wrijvingscoëfficiënt, zoals sneeuw. De hogere mate van wielslip zorgt in dit geval voor meer rijplezier. In de ESC OFF-modus is de hoeveelheid mogelijke wielslip bijna onbeperkt, waardoor de Audi A3 ongefilterde rijeigenschappen kan bieden.  

Variabel in elke situatie: progressive steering

Vaak vereisen conventionele stuursystemen een compromis tussen sportiviteit en comfort. De elektromechanische progressive steering in de nieuwe Audi A3 Sportback biedt hiervoor een oplossing. Zijn tandheugelsysteem beschikt over een speciale vorm en vertanding. Dit resulteert in verschillende overbrengingsverhoudingen, afhankelijk van de stuurhoek. Bij grote stuurbewegingen zorgt de overbrenging voor een zeer directe besturing. Dit vermindert de krachtsinspanning in het stadsverkeer en tijdens het manoeuvreren, wat het comfort aanzienlijk verhoogt.

Op bochtige wegen verhoogt progressive steering de rijdynamiek, waardoor de A3 Sportback een nog sportievere rijstijl biedt. Het stuurwiel hoeft slechts 2,5 keer te worden gedraaid van uiterst links naar uiterst rechts; de stuurverhouding is in de middenstand 14,3:1. De stuurbekrachtiging sluit perfect aan op dit karakter en past zich aan de rijsnelheid aan. Bij lage snelheden is de bekrachtiging sterker om gemakkelijker te kunnen manoeuvreren; naarmate de snelheid toeneemt, wordt de bekrachtiging steeds minder. Hierdoor is het stuurgevoel heel ontspannen, zelfs bij het rijden met hoge snelheden op de snelweg.

Nieuwe dempertechnologie: adaptieve demping

Comfortabel soft of sportief hard? Beide is mogelijk dankzij de adaptieve demperregeling. Drie demperkarakteristieken zorgen ervoor dat de bestuurder uiteenlopende rijeigenschappen kan ervaren en kan genieten van een bijzonder wendbaar rijgedrag. Sensoren meten de verticale bewegingen van de carrosserie en de reactie van de wielen ten opzichte daarvan. De besturingsunit verwerkt het signaal in enkele milliseconden en past elke demper aan op de toestand van de weg, de rij-omstandigheden en de wensen van de bestuurder. De dempers zijn voorzien van elektromagnetisch bediende kleppen die uiterst snel en op zeer energiezuinige wijze kunnen worden aangestuurd. Afhankelijk van de gekozen stand laten ze de hydraulische vloeistof sneller of langzamer stromen, waardoor de dempers zacht of hard staan afgesteld.

De bestuurder kan via Audi drive select drie verschillende basisinstellingen voor de dempers kiezen: comfort, auto en dynamic. Bij een sportieve rijstijl in bochten zorgen de dempers voor maximale stabiliteit en voorkomen ze dat de auto tijdens het remmen te veel duikt. Hierdoor blijven de wielen beter in contact met het wegdek.  

Audi drive select: een kwestie van karakter

Het Audi drive select-systeem is de interface tussen de demping, de aandrijfsystemen en de bestuurder. Het systeem beschikt over vijf modi – comfort, auto, dynamic, efficiency en individual – die zijn in te stellen met een knop op de tunnelconsole. Als de bestuurder de instelling 'individual’ kiest, kan de auto optimaal worden afgestemd op de persoonlijke voorkeuren.

Elke A3 Sportback beschikt over Audi drive select, waarmee de gasrespons en de afstelling van de stuurbekrachtiging kunnen worden aangepast. Indien voor deze optionele zaken is gekozen, stuurt het systeem ook de S tronic-automaat, de quattro-aandrijflijn en het onderstel met adaptieve demperregeling aan. Het systeem heeft ook invloed op de comfort- en veiligheidssystemen, zoals de automatische airconditioning, de matrix-LED-koplampen, de gordelspanners en adaptive cruise control.