Nieuw – de SEAT Leon als plug-in hybride

De nieuwe SEAT Leon en SEAT Leon Sportstourer zijn vanaf nu ook te bestellen met een plug-in hybride-motor. Beide zogeheten e-Hybrid-modellen hebben een vermogen van 150 kW / 204 pk en kenmerken zich met goede prestaties en een laag verbruik. De nieuwe hybride Leon en Leon Sportstourer zijn goed voor 60 kilometer volledig elektrisch rijden (WLTP). Standaard wordt de e-Hybrid geleverd als sportieve Leon FR. De nieuwe SEAT Leon FR PHEV 1.4 TSI e-Hybrid is bij Pouw leverbaar vanaf € 37.550,-.

De SEAT Leon en Leon Sportstourer e-Hybrid hebben een hightech aandrijflijn met een 1.4 TSI turbo-benzinemotor, elektromotor, automatische 6-traps DSG-transmissie en 12,8 kWh lithium-ion accupakket. Het systeemvermogen bedraagt 150 kW/204 pk bij een maximumkoppel van 350 Nm. De Leon 1.4 TSI e-Hybrid FR accelereert in 7,5 seconden van 0-100 km/u (Sportstourer: 7,7 sec.). Beide modellen hebben een topsnelheid van 220 km/u. Beide modellen noteren een gemiddeld verbruik van 1,1-1,3 l/km**. De 12,8 kWh-accu maakt een elektrische actieradius van maximaal 60 kilometer*** (WLTP) mogelijk. In elektrische modus is de topsnelheid begrensd op 130 km/u. Aan een laadpaal is het accupakket in 3,5 uur volledig te laden (6 uur bij een reguliere 230V-aansluiting).

Leon FR

De plug-in hybridetechnologie voor de Leon en Leon Sportstourer e-Hybrid gaat samen met het FR-uitrustingsniveau. Dat staat voor een perfecte combinatie van sportiviteit en luxe. Deze geslaagde mix komt onder meer tot uiting in 17 inch lichtmetalen velgen (18 inch als optie), bumpers in FR-design, LED-achterlichten over de gehele breedte van de auto, verlichte FR-instaplijsten vóór en een zwarte dakhemel in het interieur. Uiteraard zijn de nieuwe modellen helemaal connected en voorzien van gedigitaliseerde oplossingen: een radio-, navigatie- en mediasysteem met 10 inch kleuren-touchscreen is standaard en dat geldt ook voor full link draadloze smartphone-integratie (Mirrorlink en Apple CarPlay) en SEAT CONNECT online infotainment. En dan is er nog de luxe van een automatische airconditioning met 3 klimaatzones, in hoogte verstelbare stoelen vóór, verwarmbare en inklapbare buitenspiegels, Coming & Leaving home-verlichting en LED-interieurverlichting. Voor maximaal gebruiksgemak zijn parkeersensoren achter ook inbegrepen.

Nu bij Pouw te bestellen

De nieuwe Leon FR PHEV 1.4 TSI e-Hybrid is nu te bestellen voor prijzen vanaf € 37.750*. De Leon Sportstourer FR PHEV 1.4 TSI e-Hybrid is er vanaf € 38.750*. De levering van de nieuwe plug-in hybrides start in november 2020.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend. * Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaar maken, recyclingsbijdrage en legekosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.