28 februari 2019

WLTP: een nieuwe verbruiksmeting voor jouw Volkswagen Bedrijfswagen

WLTP, wat moet je ermee? Je hebt er wellicht al over gehoord op tv- en reclamespotje en per 1 september moeten ook alle lichte bedrijfswagens verplicht met de nieuwe WLTP-testmethode aan een inspectie worden onderworpen. Maar wat is die WLTP precies en wat betekent het voor jou en je bedrijfswagens?

WLTP staat voor Worldwide Harmonized Light Duty Test Procedure en is een wereldwijd gestandaardiseerde testmethode voor het vaststellen van het brandstofverbruik en de uitlaatgasemissies. Het gaat voor alle lichte bedrijfswagens gelden en wat dat voor jou en je Volkswagen Bedrijfswagens betekent leggen we je graag even uit. 

Wat betekent WLTP?

Hoeveel verbruikt een auto? Deze vraag kan Volkswagen Bedrijfswagens met de nieuwe gestandaardiseerde WLTP-rijcyclus beter beantwoorden. De test voor het meten van het brandstofverbruik vindt namelijk plaats onder omstandigheden die meer lijken op de dagelijkse praktijk. Voor lichte bedrijfswagens wordt vanaf september 2018 de NEDC-standaard vervangen door de WLTP. De waarden die bepaald worden door de WLTP zullen een realistischer beeld van het brandstofverbruik en de CO2 en uitlaatgasemissies schetsen.

Gevolgen voor levertijden

Dit kan betekenen dat er door WLTP een hoger brandstofverbruik en CO2 emissie wordt aangegeven. Persoonlijke keuzes voor motoren en optionele uitrustingen zullen ook invloed hebben op het brandstofverbruik en de CO2-waarden. Afhankelijk van de nationale wetgeving zou dit mogelijk ook betekenen dat de belasting over CO2 hoger wordt. Ervaring bij personenwagens – in 2018 wijzigde voor personenwagens de regelgeving al - heeft geleerd dat de reguliere levertijd na 1 september a.s. kunnen oplopen omdat de nieuwe typegoedkeuring op alle modellen en motoren moet plaatsvinden voordat de voertuigen mogen worden uitgeleverd.

Wij kijken mee vooruit

Omdat de levertijd kan oplopen adviseren wij om nu alvast na te denken over jouw wensen en behoeften wat betreft je wagenpark. Uiteraard denken we graag met je mee en geven we je geheel vrijblijvend inzicht in alle opties. Voor vragen over WLTP, of wanneer je een vrijblijvend adviesgesprek handig lijkt, kun je contact opnemen met ons. We zijn je graag van dienst!